Van, ahol 40-50 betegre két ápoló jut.

Ugyan 2016-ban 65 320 orvos szerepelt az országos nyilvántartásban, de csak 55,5 százalékuk dolgozik ténylegesen a szakmában. A KSH legfrissebb adatai szerint csak 37 598-an végeznek orvosi tevékenységet, sokan nyugdíjasok, szülési szabadságon vannak, vagy az otthoni állapotok miatt inkább külföldre mentek – írja a Magyar Nemzetre hivatkozva a 24.hu.

A nap legriasztóbb statisztikája: ennyi orvos hiányzik az egészségügyi rendszerből

2016-ban 1845 üres orvosi állás volt, azaz ennyi ember biztosan hiányzik az egészségügyből. Ez a szám 2015-ben volt a legtöbb, ekkor 2039 orvos hiányzott országosan.

Az orvoshiány mellett egyre égetőbb probléma a szakdolgozói hiány is: vannak olyan kórházak, ahol 40-50 betegre két ápoló jut.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az EMMI szégyenkeresztény vezetőjét ez nem zavarja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Emberek!Nincs orvos,nyakig vannak a sz@rban az egészségügy intézményei,mind fölfordulunk szépen lassan,mert nem lesz aki ellásson,ha döglődünk,de hurrá,hurrá,van egy csomó üres stadionunk!Ez a lényeg:a nagy dakota hobbija.Kezdem azt érezni,hogy ez szándékos,és nem az a cél,hogy az emberek megérjék a nyugdíjkorhatárt,mert a hullának nem kell nyugdíjat fizetni.
karma1
@csipetke: Dragam,, mar nagyon regen, legalabb 7 eve ez a tendencia: orban megmutatja, hogy a ket vesztett valasztasert igy kell megfizetni az ellenzeknek.
Semmi mas nem vezeti - mert elmebeteg -, csak a vak bosszu: foleg Budapesten (mert ott igazan sosem tud mindenkit letarolni, ott azert meg az ellenzeki partok jobban allnak ), szoval amit ez a bunko maffiozo muvel Magyarorszaggal, azt mas orszagokban ugy hivjak, hogy hazaarulas.
Csak otthon nem meri kimondani senki sem, hogy mi ez...
1magyar
Amelyik meg itthon van, sokszor félórát késik.
Rockxy
Egészségügyi rendszer?
Mi a franc az?
Nincs ilyen nálunk!
A gyógyszerlobbi van összefonódva a betegségüggyel, és gyógyító egészségcentrumok helyett KÓRházakban nyírják ki az embereket.
Szerencsére van olyan, aki a gyilkolászás ellenére életben marad.

Az egészet újra kellene szervezni, mert ez csak gányolás!
kukac50
Az egészségügyben dolgozó orvosokat úgy számolják,hogy egy orvos ha két diplomája van pl sebész belgyógyász akkor egy orvost kétszer számolnak.Az Emmi számolása alapján 60 ezer orvosból így lett 45 ezer .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.