Miközben a járműipar újabb technológiai trendjei egyre több szakértelmet követelnek, addig Magyarországon ezzel ellentétesen, egyre inkább "leértékelődik" a munkaerő minősége. Az óriási fluktuáció közepette a tapasztalt emberek hátrányt szenvednek, miközben a vendégmunkások beilleszkedésével is akadnak problémák. Mindennek akár súlyos végkifejlete is lehet Kozma Zsolt, a Lear Munkavállalók Szakszervezetének elnöke szerint. A multicégek által uralt magyar járműipar körülbelül 10 százalékos arányban tarthat igényt magasan képzett szellemi alkalmazottakra, nagy többségében viszont alacsony szaktudást igénylő betanított munkaköri feladatokat kínál - becsülte a Napi.hu-nak Kozma.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: lampa laz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Kis magya helyzetkép annak aki nem orbán seggéből néz ki, hanem a valóságot látja. Ez a szárnyaló magyar gazdaság, amelyik a leírt tróger vendégmunkások ortopéd lúdtalpán áll. Erre büszke a csutirém az idióta csapatával együtt.
emerencia
Nemcsak az autóiparban működik ez a séma. Egyes vezetők kifejezetten utálják a kitartó, megbízható, szorgalmas, hozzáértő munkatársakat mert őket nem lehet már hülyíteni. Az ifjabbak ezért sem látnak perspektívát maguk előtt. A túl magas fluktuáció belülről rontja az adott vállalkozás színvonalát amit sok vezető nem ismer fel mert irtózatosan lenézi a saját dolgozóit. A fiatalabb munkavállalók zöme úgy tiltakozik a rossz körülmények ellen, hogy vándorol munkahelyről munkahelyre több pénzt, normális elbánást keresve. Nagyon sok jobb sorsra érdemes honfitársunk bolyong a silány munkahelyek között. Gyakran esnek cseberből vederbe. Sokan kötnek ki közülük pl. egy londoni étterem mosogatójában de legalább úgy érzik, hogy meg vannak fizetve az itthoni bérükhöz képest.
1magyar
Igen, a "kerekcímeres"-nél is a péket, fodrászt nevezik ki vezetőnek, a szakember meg szerelő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.