Folytatódik az enyhe időjárás: a jövő hét elején a térségünket elérő óceáni eredetű légtömegek hatására enyhe hajnalokra és kora tavaszias délutánokra készülhetünk. 

Szombaton párás, ködös időre lehet számítani, délutánra pedig sokfelé lesz erősen felhős, borult az ég. Hajnalban -4, +3 fok várható, délután pedig 3-10 fokos tartományban alakulhat a csúcshőmérséklet. A déli, délnyugati területeken mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Újra itt a tavasz, napközben 10 fok fölé megy a hőmérséklet egészen jövő szerdáig

Fotó: Pixabay

Vasárnap is többfelé indulhat párásan, ködösen a reggel, ezt követően pedig változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, a szél is fújni fog, de esni nem fog. Hajnalban 1-3 fok körüli minimum hőmérsékletek várhatóak, csak egy két helyen lehet fagy. Délután 5 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn a mérsékelt, helyenként megélénkülő nyugatias szélnek köszönhetően enyhe reggelre kell készülni. Hajnalra 5-6 fok körül alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, fagyra nem kell számítani. A túlnyomóan napos, többfelé szeles időben kora tavaszra jellemző csúcshőmérsékleteket mérhetünk, délután 9-14 fokot mutathatnak a hőmérők. A sok napsütés mellett keleten az időnként megnövekvő felhőzetből kisebb eső, egy-egy zápor már előfordulhat a nap folyamán.

Kedden enyhe, szeles időre van kilátás. Napközben többnyire a napsütésé lesz a főszerep, de helyenként megnövekedhet a felhőzet, melyből egy-egy zápor is előfordulhat. A nyugatias szél többfelé megerősödhet, helyenként viharossá is fokozódhat. Hajnalban a szelesebb tájakon 7-9 fokos minimumok lesznek, máshol 0-5 fok valószínű. Délután 7-13 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdától egy hidegfront hozhat jelentősebb csapadékot és lehűlést.

(MTI, Időkép)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

assassin
Borzasztó. Ilyenkor legalább -10 foknak kellene lenni folyamatosan.
simmering73
Délnyugaton. Amúgy fázik gyakorlatilag az egész ország a 0, 4 fokban. Megint egy mocskos csúsztatás.
assassin
@simmering73: A 0 és a 4 fok nem hideg, főleg ebben az évszakban. Meglesz ennek még a böjtje, leghamarabb az influenzajárványnál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.