Az 58 éves férfi fél napig küzdött az életéért, de nem kapott időben megfelelő ellátást.

Egy férfit 2017 augusztusában diagnosztizálták hasnyámirigy-daganattal, ráadásul cukorbeteg is volt. Négy kezelésen volt túl, amikor október 23-án súlyos hasi fájdalmakra ébredt. A család kihívta az ügyeletes orvost, aki azt mondta nekik, menjenek be vele a kórházba, mert a mentő kiérkezéséig akár két órát is várhatnak.

A beteg lánya, Garai Ivett egyeztetett a férfi onkológusával, apjánt ez után beutalták a Honvédkórházba. Az orvos azt javasolta, a gyors ügymenet érdekében a betegfelvételnél hivatkozzanak rá.

A férfi a kórházba érkezéskor már annyira rosszul volt, hogy kerekesszékben kellett szállítani. A betegfelvétel fél órán át tartott, az első vizsgálatra az érkezést követően két órával került sor.

Fél 4-kor már vért hányt, de nem kapott fájdalomcsillapítót, ahogy infúziót sem, miközben sem ételt, sem italt nem volt képes elfogyasztani. A nő este 7-ig tartotta magát – azt mondja, a nővérek addig keresztülnéztek rajtuk, semmilyen kérésüket nem teljesítették – akkor kezdett el kiabálni a kórházi személyzettel, hogy foglalkozzanak az édesapjával.

A férfi lánya szerint sikerült azt elérni, hogy  apját megvizsgálják, 7 és 8 óra között CT-re vitték, ekkor derült ki, hogy a hasi artériája elzáródott, vérrög keletkezett, a vékonybél egy része elhalt. Zacher Gábor körülbelül ezzel egy időben érkezett meg a kórházba. A nő elmondása szerint ennek hatására felpörögtek az események. A beteg férfit felnyitották, és rájöttek, hogy a vékonybél teljes hosszában elhalt, nem lehet már rajta segíteni. 

A nővel közölték, a műtét nem sikerült, édesapja meg fog halni. És így is történt: a férfi, miután a családtagok elbúcsúztak tőle másnap 11 órakor elhunyt.

Az elhunyt édeasapa lánya panaszt tett a Honvédkórháznál – az intézmény illetékese (Dr. Muzsaly Ildikó, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója a távollévő orvosigazgató nevében) azzal védekezett, hogy a felvétel idején 29 beteg vizsglatai zajlottak, a vizsgálatok során pedig újabb 68 beteg felvételére került sor.

Címlapkép: Pixabay/12019  (ilusztráció)

(24.hu)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ezt a bagázst fel kell robbantani ahogy van, a Honvéd kórház valamikor a csúcs volt mára már HALÁL KÓRHÁZ LETT BELŐLE !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Eladott Ország: Jó a kép. Ezt vajon Bokros ötölte ki?
Egy baj van vele, semmi köze a kórházakhoz.
dr. prédikátor
@Eriksson: Igen ez így igaz, de ilyennek kellene lenni az egészségtelen ügynek is.!!!
Eriksson
@dr. prédikátor: Lehetetlen, mert akkor a magánban is végeláthatatlan listák lennének. Vagy lényegesen többe kerülne a soronkívüliség.
szaboria1
@Eladott Ország: A gazdagokat ez nem érdekli mert ők nem ilyen kórházakba járnak.
Eladott Ország
@szaboria1: Mi azért dolgozzunk, hogy nekik jó legyen. Lóf*szt mama !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.