Az 58 éves férfi fél napig küzdött az életéért, de nem kapott időben megfelelő ellátást.

Egy férfit 2017 augusztusában diagnosztizálták hasnyámirigy-daganattal, ráadásul cukorbeteg is volt. Négy kezelésen volt túl, amikor október 23-án súlyos hasi fájdalmakra ébredt. A család kihívta az ügyeletes orvost, aki azt mondta nekik, menjenek be vele a kórházba, mert a mentő kiérkezéséig akár két órát is várhatnak.

A beteg lánya, Garai Ivett egyeztetett a férfi onkológusával, apjánt ez után beutalták a Honvédkórházba. Az orvos azt javasolta, a gyors ügymenet érdekében a betegfelvételnél hivatkozzanak rá.

A férfi a kórházba érkezéskor már annyira rosszul volt, hogy kerekesszékben kellett szállítani. A betegfelvétel fél órán át tartott, az első vizsgálatra az érkezést követően két órával került sor.

Fél 4-kor már vért hányt, de nem kapott fájdalomcsillapítót, ahogy infúziót sem, miközben sem ételt, sem italt nem volt képes elfogyasztani. A nő este 7-ig tartotta magát – azt mondja, a nővérek addig keresztülnéztek rajtuk, semmilyen kérésüket nem teljesítették – akkor kezdett el kiabálni a kórházi személyzettel, hogy foglalkozzanak az édesapjával.

A férfi lánya szerint sikerült azt elérni, hogy  apját megvizsgálják, 7 és 8 óra között CT-re vitték, ekkor derült ki, hogy a hasi artériája elzáródott, vérrög keletkezett, a vékonybél egy része elhalt. Zacher Gábor körülbelül ezzel egy időben érkezett meg a kórházba. A nő elmondása szerint ennek hatására felpörögtek az események. A beteg férfit felnyitották, és rájöttek, hogy a vékonybél teljes hosszában elhalt, nem lehet már rajta segíteni. 

A nővel közölték, a műtét nem sikerült, édesapja meg fog halni. És így is történt: a férfi, miután a családtagok elbúcsúztak tőle másnap 11 órakor elhunyt.

Az elhunyt édeasapa lánya panaszt tett a Honvédkórháznál – az intézmény illetékese (Dr. Muzsaly Ildikó, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója a távollévő orvosigazgató nevében) azzal védekezett, hogy a felvétel idején 29 beteg vizsglatai zajlottak, a vizsgálatok során pedig újabb 68 beteg felvételére került sor.

Címlapkép: Pixabay/12019  (ilusztráció)

(24.hu)

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ezt a bagázst fel kell robbantani ahogy van, a Honvéd kórház valamikor a csúcs volt mára már HALÁL KÓRHÁZ LETT BELŐLE !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ezt a bagázst fel kell robbantani ahogy van, a Honvéd kórház valamikor a csúcs volt mára már HALÁL KÓRHÁZ LETT BELŐLE !!!
peterkelemen
Orbánnak népirtásért is felelnie kell!!!
szaboria1
@papa.49: Nem akarom megbántani a családot de ha már elvolt halva a vékonybele az már otthon is megtörténhetett. Mostanában a párom miatt sokat járunk a kórházba és látom milyen helyzet van néha annyi sürgős beteg jön össze, hogy szerintem nem jól van elosztva a mentőknek kiket hova kell szállítani. Azzal, hogy a család szállította be még rontott is a helyzeten mert a mentővel érkezőket előbb viszik be az orvoshoz aki dönt ki hova kerül.
papa.49
@szaboria1: Igazad van de ne feledjük ezt is a ,,nagyon hozzáértő,, fütyiszes banda baszta el, mert régebben működött ez is !!! Még annyit nekem 2001 ben volt bélcsavarodásom amit végül a Bajcsy kórházban operáltak meg, nekem is kb. 1 méternyit ki kellett venni a vékonybelemből, tudom milyen kurvára fájdalmas volt ... Nekem szombaton éjszaka kezdődött, vasárnap kerültem kórházba, és hétfőn reggel operáltak, vasárnap este már én is sugárba hánytam, és éreztem azt a jellegzetes ,,bélszagot,, amit a disznóvágáskor lehet érezni ...
papa.49
@peterkelemen: Ne feledd hogy volt ott kb. 1 hónapja az a 63 éves hölgy akinek értágítást kellett volna csinálni, de mire 6-7 óra után a kardiológiára került már menthetetlen volt !!!
papa.49
@Horizont: A szerencsém az volt hogy ugyanott operáltak '85. '86. előbb tályoggal a vakbelemen ,majd a következő évben vakbél műtéttel, és már akkor mondta a sebész hogy számítsak rá hogy lesz ilyen folytatás, ezt is ő operálta ...
tudode
2013-ra rémálom visszagondolni is, anujir SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁSRA szorultam.
.
Ami úgy működik: Mentő szállítja a klf problémával küzdő betegeket! Olyan a látvány, egy "U" alakú folyosón, mint a VALÓS HARCBAN megsérültek vér nélkül, legalább 9 XXI. századnak megfelelő vizsgáló, és 1 orvos rohangál az osztály, és a SOROS sürgősségi betegek között.
.
Aztán miután részemről 13 órai étlen, szomjan várakozás után megvárni a mentőt abból a célból, hogy a TERÜLETILEG ILLETÉKES KÓRHÁZ megfelelő osztályára beteg ágyhoz jusson, részemről másnap HAJNAL 4 h-kor.
.
Tehát a SOROS sürgősségi osztályok hasonlóan a NAGYVÁSÁRTELEPHEZ, ahonnan a zöldségek, gyümölcsök JUTNAK EL - lehetőleg épen - a MEGFELELŐ ELÁRUSÍTÓ HELYRE!!!
.
FÉLRESIKERÜLT ELOSZTÓHELYEK CSUPÁN az "un" sürgősségi osztályok a korábbi rendszerhez viszonyítva, AMIKOR a beteget szállító MENTŐTISZT ru. vihette oda a beteget, ahol az ÉLETBEN TARTÁSÁRA klasszisokkal több sansza volt a SEGÍTSÉGRE SZORULÓ BETEGNEK!
.
Attól függ a mostani RENDSZERTELENSÉGBEN, kinek van ŐRANGYALA, aki tartja a lelkét a betegnek, hogy megússza élve ezt a FÉLRE SIKERűLT ELLÁTÓ RENDSZERT!/halálgyárat!
tudode
@tudode: .
Jav. (mellényúltam a klaviatúrán bocs.)
... is, amikor SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁSRA szorultam.
...
Eladott Ország
Ez még csak a kezdet, sokkal rosszabb lesz a helyzet pár év múlva, de 2022-ig még épülni fog 23 stadion az országban.Tudatosan írtja az embereket a fidesz, mivel már nincs aki kitermelje az idősek nyugdíját, 1 millió ember külföldön, másik 1 millió minimálbéren bejelentve, több járulékfizető pedig nincs. Halálgyárat csináltak az egészségügyből !
papa.49
@Eladott Ország: Ez igaz de akkor miből fog a fütyisz lopni ???
Eladott Ország
A miniszterelnök, miniszterek, államtitkárok ezután is kapnak külön szobát. Nem kell fél napig várniuk a retkes műanyagszéken, vagy a földön ülve. Őket azonnal megvizsgálják, lesz szabad berendezés, műtő, tiszta ágynemű. Értük mentőhelikopter érkezik egy csuklótöréshez is.
Minden rendben van, minden szabályszerűen történt. A stadionok világítását esténként bekapcsolják, a gyep fűtése gond nélkül működik. A csúti elégedett böfögéssel dől hátra a repülőgép ülésében. A gázszerelő luxusgépén van pezsgő és kaviár. A parókakészítő meg tudja venni a kubai szivart. A politikus anyja megkapja a százmilliós támogatást a disznótelephez. A külhoniak szavazatát meg tudják fizetni. A papok kampánybeszédét meg tudják vásárolni. Az úri kölykök mehetnek táborozni. Minden rendben van.
A többieknek – ellenzékieknek meg azoknak, akik szarnak a politikába – ezután is lehet üvöltve haldokolni a kórház folyosóján. Vagy a nedves, szürke lepedőn. Csupaszon, megalázva, kiszolgáltatottan. A demens osztályon, katéterrel a hólyagjukban, zombivá szedálva. Vagy a saját otthonukban, mozgásképtelenül, segítség nélkül.
Csizmás Kond
Ahhoz hogy a vékonybél teljes hosszában elhaljon oda sok sok nyolc óra kell...
Eladott Ország
@papa.49: ma, 11:26 coub.com/view/42cc7
El kell zavarni a fideszt és le kell rakni a demokrácia alapjait.
peterkelemen
Sok birka ahelyett, hogy Orbánt kinyírnák arról vitáznak, hogy mi lehetett ott meg vakbélműtétekről és sok mindenről, aminek se füle se farka. Az ilyen buták miatt tud Orbán bármit megtenni.
justhpeter
A kórház vezetősége nem látja a sürgősségi részleg állapotát ?
Peller Anikó
@justhpeter: a kórház vezetősége valószínűleg látja, de a cél az, hogy minél több idős beteg megdögöljön és ne kelljen fizetni a nyugellátását.

Csökken a szakképzett, gyakorlott orvosok száma, mit csökken zuhan. Ezzel párhozamosan a pénzt kifelé pumpálják az eüből, nem befelé. Befelé a hebridákon landoló számlákra, focira, stadiomokra, bel és kulfoldi kampányolásra. Ha ismét megválasztjuk akkor megérdemeljük.
Eriksson
A fidesz elzavarásával sem fog a helyzet megváltozni. Az említett esetről nem Orbán Viktor, nem Gyurcsány Ferenc, de még Kunhalmi Ágnes sem tehet. Sőt egyetlen politikus sem.
Talán a sürgősségi osztály tehetett volna némi könnyebbséget, de ezt a beteget ők sem tudták volna megmenteni.
bence
@Eriksson: ! De bizony a kormány tehet róla ! Az EU milliárdokat nem stadionokra és a saját zsebük feltöltésére kellett volna felhasználni , hanem legelsőként az egészségügy rendbetételére ! Ha ezt tették volna , nem vándoroltak volna ki tehetséges orvosok , és kevesebb lett volna a halálozási ráta .
Eriksson
@bence: Nem ugyanarról beszélünk.
Valamelyik nap néztem egy hírvídeót Dr. Komáromi Zoltánnal, aki szépen elmondta, hogy miként lehetne rendbe tenni a helyzetet. Éppen most keresem, s ha megtaláltam, ide teszem.
Eriksson
@bence: Akárhány milliárddal is tömnék ki az eüt, nagyon sok beteg akkor sem élné túl a sürgősségit.
Továbbra is keresem a riportot Komáromival, aki a minap lépett ki az Együttből, ahol eü. szakpolitikus volt.
Eriksson
@Eriksson: Végre megtaláltam a riportot dr. Komáromival:

www.youtube.com/watch?v=9rMyLuAqrRo

Az egész beszélgetés nagyon tanulságos, de az a téma, amire 19.42-kor utaltam a rendbetételről, kb a 13. perctől került szóba.
Eriksson
@bence: Végre megtaláltam a riportot dr. Komáromival:

www.youtube.com/watch?v=9rMyLuAqrRo...

Az egész beszélgetés nagyon tanulságos, de az a téma, amire 19.42-kor utaltam a rendbetételről, kb a 13. perctől került szóba.
Rockxy
Na basszátok meg!
Az én feleségem, az anyósom, és az anyám is a gyurcsány kormány idején halt meg, méghozzá gyógyszermérgezésben, és belső vérzéstől, és kórházban.
De ehhez fletónak semmi köze!
Mert minden felnőtt ember felelős a saját egészségi állapotáért, és a kiskorú gyerekeiért.

Nem vitázni járok ide. :)
gulyasgyula
Részvétem a családnak de a hasnyálmirigy daganattal a 42-éves fiatal erős barátom 1-évet se bírt ki ..Egy nagyon erőszakos betegség ...Nem biztos hogy lehetett volna segíteni a betegen ..
papa.49
Azért lehetett volna a fájdalmát csillapítani, és kórterembe vinni, hogy ne a folyosón kínlódja végig azokat az órákat !!!
gulyasgyula
@papa.49: ...Egy ponton felül már csak a morfium segít elviselni a kórt ..Annak a használatát meg külön előírások határozzák meg ..A kórtermek meg tele vannak ..
magyarbakancs
A sürgéségi osztályon sürgősségi szakorvosok kellenének lennie.
Mivel ilyen kevés kiképzetlen orvos van ,a sürgéségi maga a fejetlenség.
1magyar
@magyarbakancs: A kormánynak kutyakötelessége ezt biztosítani, vagy ne szedjenek eü járulékokat. De azt is úgy vezethetik be, hogy az első befizetéstől, mert mi akik évtizedekig fizettük már jogunk van követelni az ellátást.
magyarbakancs
@1magyar: több biztosítási rendszer kellene.
ellátást lehetne akkor megszervezni meg fizetni az orvost ,nővért .Mert ha tetszik hanem ez is üzlet .
terlasz
@Rockxy: Igazad lehet, de az Orbán által bevezetett szellemiség (törvényekkel jól megtámogatva) "pusztuljon a férgese" alapon nagyon is felháborító és kiiktatandó.
dr. prédikátor
Ez is egy történet:Tavaly juniusban a szemészeten megállapították hogy mindkét szememen szürkehályog va. A vizsgáló doktornő azt mondta hogy menjek fel Pestre a Semmelweisz klinika szemészetére mert lehet hogy a makula is kilyukadt. Ha nem sietek lehet hogy megvakulok.De ezen kívül semmi infó.Felutaztam Pestre , a klinikán a kartonozóban bemutattam a kapott vizsgálati papírokat. Mindjárt azt kérdezték hogy van e időpontom.Mivel nem volt előbb kérni kelett. Augusztus 18 -ra kaptam időpontot 11 órára.Ismét irány Pest.Mondanom se kel a kapott időpontot nem tartották.Miután elvégezték a vizsgálatot/szem CT/. ismét vissza a dokihoz,aki nagy lelki nyugalommal közölte velem hogy mindkét szememen szürkehályog van, de nem tud segíteni. Kértem hogy a vizsgálatrol, valami irást kapok e? Válasz: NEM!!!Itthon egy barátom javasolt Fehérváron egy szemész főorvos asszonyt.Időpontot kértem, 1,hét.Miután megvizsgált, már a kezembe is nyomta a kórházi beutalót, időponttal együtt.A vizsgálat 9 ezerbe került mivel privát alapon volt.A mütét ingyen.Tiz perc alatt helyi cseppérzéstelenítéssel kész volt a műtét.Mondanom se kell hogy a nővérek és a műtős fiuk úgy bántak velünk mint a VIP páciensekkel.Teljes kiszolgálást kaptam.A műtét utáni kontroll vizsgálaton a főorvos asszony már mondta is az ujabb időpontot a másik szemműtétre.Hát ilyen is van.Én csak hálával tartozom a főorvos asszonynak mindazért hogy segített!!!
papa.49
@gulyasgyula: Azt te is tudod EZ NEM KIFOGÁS!!! Mielőtt válaszolnál elmondom az Édesanyám otthon halt meg kb. 3 hónapon keresztül kapott napi rendszerességgel morfiumot, amit a körzeti orvos adott be, mert szarkómája volt !!!
gulyasgyula
@papa.49: ..Igazad van de 2017-ben úgy alakult hogy engem is szirénázó mentő vitt a kórházba ott is nagyon sokan voltak de nekem se tetszett volna ha félbehagyják az ellátásomat és a másik beteggel kezdenek el foglalkozni ..Édesanyádnak // isten nyugosztalja // már fel volt írva a morfi de egy most behozott , vagy bejöt beteghez nem ugorhat oda az orvos beadni egy inekciót ..De nem tudom a részleteket így lehet hogy rosszul látom a dolgot ..
papa.49
@gulyasgyula: Senki nem tudja az összes részletet, DE EZ RÖPKE 3 HÓNAP ALATT A HARMADIK ESET VOLT, EZ MÁR JELZÉSÉRTÉKŰ !!!
gulyasgyula
@papa.49: ..Amiről halottunk ..Ki tudja menyi hasonló dolog van ami nem derül ki ..
kukac50
Kevés az orvos de a Fidesz tudomást sem vesz róla! Az emberek nem fontosak csak a stadionok és a seggnyalóknak adott pénz!
Eriksson
@dr. prédikátor: A történeted második fele tökéletesen megegyezik az én esetemmel. Privát orvos, pár nap várakozás a vizsgálatra, 2 hét az első műtétre, a másodika 6 hét (gyógyuljon meg előbb az első). Egynapos sebészet, kifogástalan bánásmód. Került mindössze 5000 ft-ba
Eriksson
@Eladott Ország: Jó a kép. Ezt vajon Bokros ötölte ki?
Egy baj van vele, semmi köze a kórházakhoz.
dr. prédikátor
@Eriksson: Igen ez így igaz, de ilyennek kellene lenni az egészségtelen ügynek is.!!!
Eriksson
@dr. prédikátor: Lehetetlen, mert akkor a magánban is végeláthatatlan listák lennének. Vagy lényegesen többe kerülne a soronkívüliség.
szaboria1
@Eladott Ország: A gazdagokat ez nem érdekli mert ők nem ilyen kórházakba járnak.
Eladott Ország
@szaboria1: Mi azért dolgozzunk, hogy nekik jó legyen. Lóf*szt mama !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.