Az Országgyűlés elnöke elismerte: „törvényes keretek között” a kormánypártnak gyakorlatilag teljhatalma van. Az Országgyűlés mindig őszintén fogalmazó elnöke tavaly januárban egy zártkörű beszélgetésen azt mondta: „az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába”, illetve azt, hogy amikor újraszabták a választókerületeket, azon voltak, hogy „az ellenzék ne rúghasson labdába”. Kövér nyilvánosságra került kijelentéseire reagálva az Együtt nevében Szigetvári Viktor úgy fogalmazott: bizonyosságot nyert, hogy nem tisztességes a választási rendszer. Szögezzük le: azokról a körzethatárokról, amelyeket a kormánypártok kétharmados többségük birtokában újraszabtak, az Alkotmánybíróság mondta ki, hogy aránytalanok és alkotmánysértők. Voltak ugyanis olyan választókörzetek, ahol sokkal kevesebb szavazat kellett egy egyéni képviselői mandátumhoz, mint másutt. Az Országgyűlés ciklusokon át mulasztásos alkotmánysértést követett el azzal, hogy nem orvosolta a bajt.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ezt egy kissé el tetszett torkoskodni a firkász nőszemélynek:
1. persze kerületek vannak
2. az AB határozat egyik ékes bizonyítéka annak, hogy szakértők nélkül - ezt később a kormány is átvette - értelmezgetnek törvényeket, így értelem szerűen nem tudják miről van szó
3. Kövér még külön hazudik is, mivel nem az AB határozat mentén, hanem csak arra hivatkozva gányolták át a rendszer ezen elemét
4. maga az aránytalanság csak egy gumicsont amit buta firkászoknak sikerült belevarázsolni a közbeszédbe, majd a PC felkarolta és mozgalmat csinált belőle.
5. együtt a firkászok, az önjelölt szakértő és az AB elővezették az intézmény egyik legblődebb határozatát. A határozatnak sem jogi, sem szakmai sem pedig logikai összhangja nincs meg az alkotmány szövegével! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.