Szijjártó Péter külügyminiszter és Jadranka Joksimovic szerb EU-ügyi miniszter megbeszélésével indult el a kétnapos magyar-szerb kormányülés.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Jadranka Joksimovic szerb EU-ügyi miniszter megbeszélésével megkezdődött a magyar-szerb kormánycsúcs ülése – közölte a tárca pénteken az MTI-vel.

Megkezdődött a magyar-szerb kétnapos kormányülés

Szijjártó Péter és Ana Brnabic szerb miniszterelnök

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mint írták, Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország elkötelezetten támogatja Szerbia európai integrációs törekvéseit, amelyek "sikerére úgy tekintünk", mint a nyugat-balkáni stabilitás legfontosabb biztosítékára.

A miniszterek megállapodtak, hogy a magyar kormány továbbra is delegál szakértőt a szerb főtárgyaló mellé.

Szijjártó Péter elmondta: Magyarország minden támogatást megad a bolgár EU-elnökségnek, hogy az első félévben a lehető legtöbb tárgyalási fejezetet megnyissák a szerb partnerekkel.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Szijjártó jobb ha nem ígérget a magyarok nevében!!! A szerbek mindig összeférhetetlenek voltak, akár a fidesz-kdnp. Nyílván azért nyal a szerbeknek, hogy az EU ellen hergelje majd őket. Remélhetőleg erre már nem lesz lehetőségük. Meg az egész balkáni népség nem illik az EU-ba. Az iszlamot fogja hivatalosan befogadni velük egyött az EU.
magyarbakancs
Hogy tudnak velünk egy asztalhoz ülni?
mikkor a dél-szláv háborúba a Horvátokat támogattuk fegyverel,pénzel ,felderítéssel.
desiro
@magyarbakancs: Ez a mocsok tolvaj banda mindenkinek nyal, akinek nem kellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.