Vasárnap kezdődik a házasság hete. Országszerte és a határon túl több mint háromszáz programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára.

A rendezvénysorozatot megnyitó istentiszteletet ma délelőtt tartják Veszprémben, a Kálvin János parki református templomban. Igét hirdet: Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke.

Indul a Házasság Hete

Fotó: pixabay.com CCO

A központi programok sorában hétfőn a budapesti Aranytíz Kultúrházban házassági kvízjátékot rendeznek, kedden az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán tartanak beszélgető estet.

Szerdán a Deák téri evangélikus templomban áldással egybekötött zenés istentisztelet lesz a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Laudate kórusának közreműködésével, csütörtökön pedig a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében a Magyar Tudományos Akadémián tartanak konferenciát Család és karrier? címmel.

Pénteken Süveges Gergő, a Kossuth rádió szerkesztő-műsorvezetője vezetésével filmvetítéssel egybekötött beszélgetés lesz a házasság hete idei arcaival, Zámbori Soma színművésszel és feleségével, Fazekas Rita mediátorral.

A programsorozatot lezáró szentmisét a Budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családbizottságának elnöke mutatja be.

A több mint húsz országban jelen lévő mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

A központi programok fővédnöke Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

A programok megtalálhatók a www.hazassaghete.hu oldalon.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Mennyiért?
A több, mint húsz országhoz pedig csak annyit, hogy a melegházasságokat már jóval több, mint húsz országban ismerik el. Köztük legalább 11 olyan van, ahol ezt a Házasság Hete nevű pénzkidobást is megtartják.
Csizmás Kond
@namihami: ..ja, hogy pénzkidobás...mert a buziké nem az ?
ú a valentin valaha a jegyesek napja volt...csak nemrég lett a bérleteseké...
namihami
@Csizmás Kond: Hol, melyik mondatban olvastad azt, hogy én adnék pénzt a melegek bármelyik ünnepségéhez? De ehhez se. Egyébiránt pl. melegek miért ne lehetnének jegyesek? Ha már itt tartunk? És azon országokban, ahol azok is házasodhatnak, ott a Te megfogalmazásod szerint, ők is bérletessé válnak. Miért ne élhetnének a ti megfogalmazásotokat ne alapul véve, családi kötelékben?
Mindössze összevontam két, családügyileg egymáshoz köthető hírt.
Csizmás Kond
@namihami: ...de hol melyik izébe írtam ilyent ?...és melegek...azok betegek..az nem genetika hanem pzsichózis..hiány amit ők nem éreznek és azért találtak támogatásra mert a liberalizmus is beteg elme szüleménye.
Az ember nem attól szabadelvű hogy a kutyát is megbaszhatja hanem attól hogy tiszteletben tart mindenkit és mindent, úgy, hogy a viselkedésével még véletlenül sem okoz botrányt senkinek.
namihami
@Csizmás Kond: Bocs, nem tudtam, hogy egy valódi genetikushoz van szerencsém. Hogy a pszichiáteri képzésedről már szó se essék.
Utolsó ismereteim szerint a melegség se nem betegség, se nem pszichikai allűr.
Egyébiránt, amikor az ún. hetero emberpár a nő hátsókapuját feszegeti, akkor az már normális? Az már orvosi és egyéb, liberális okokat leszámítva, természetes? Szóval a liberalizmus a beteg elme szüleménye? Megint tanultam valamit. Bár, voltunk jópáran ezügyben tévedésben, de már tisztul a mi tudatunk is.
Ha engem valami megbotránkoztat, akkor nem megyek oda. Én nem megyek el egy ilyen festre, bár nem botránkoznék, csak mindössze nem érdekel. Aki odamegy botránkozni, annak eleve e botránkozás a célja. Tehát, nem odatéved, hanem keresi a lehetőséget.
Csizmás Kond
@namihami: az sem normális és szerintem normális ember nem is csinál ilyent csak az aki nem tud különbséget tenni a lukak között...
namihami
@Csizmás Kond: Ott vagyunk, ahonnan indultunk...
Csizmás Kond
@namihami: ...nem is akartam sehova menni...:)
namihami
@Csizmás Kond: De azért sikerült körbejárnod...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.