Az ő nettó keresetük ugyanis nyolc év alatt jóval kisebb mértékben nőtt, mint az utánuk fizetendő közteher. Húszmilliárd forintot kaszált az állam a minimálbéreseken tavaly, az idén háromszor ennyi bevétele lehet – állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium adatai alapján a Hír TV-nek nyilatkozó szakértő. A minimálbéresek nettó keresete ugyanis nyolc év alatt jóval kisebb mértékben nőtt, mint az utánuk fizetendő közteher.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Pofátlanság a minimálbért megadóztatni! A kedves kormányunk ne a bruttó bérekről adjon hírt,hanem arról amit ténylegesen haza visznek az emberek!
Szépen hangzik de nem igaz!
kukac50
Pofátlanság a minimálbért megadóztatni! A kedves kormányunk ne a bruttó bérekről adjon hírt,hanem arról amit ténylegesen haza visznek az emberek!
Szépen hangzik de nem igaz!
Eladott Ország
"Neve: szolgálj és ne láss bért.
Neve: adj pénzt és ne tudd mért.
Neve: halj meg más javáért.
Neve szégyen, neve átok:
Ezzé lett magyar hazátok."

Vörösmarty Mihály
mackoka46
Mindenkiről lehúzzák a bőrt, sanyargatnak aztán ellopják és dőzsölnek,
Eladott Ország
1 miniszterelnök + 1 miniszterelnök-helyettes + 11 miniszter + 56 államtitkár + 108 helyettes-államtitkár + 20 kormánybiztos + 76 miniszteri biztos + 163 politikai főtanácsadó és tanácsadó = 436. Ennyien egészen biztosan szerepelnek a vízfejű nemzeti magyar kormányapparátus kifizetési listáin. Ennyien segítik a 11 miniszterrel hasító, Orbán fejétől bűzlő kormányt.
A legalább 436 tagúra hízott vízfejű kormányapparátus minden idők legdrágább, legtestesebb, legtöbbet zabáló kormányát dícséri. Ebben nyilván a nem tanácsadó, nem közpénzből szipákoló, nyugdíjasokat egy ideje állítólag nem bántalmazó fővitrines Habonyárpád nincs benne. Meg nincsenek benne a főnök urak titkárnői. Úgy értem, a további politikai kinevezettektől hemzsegő egész kurva rendszer. Mindenesetre most ott tartunk, hogy a Lázár János-féle karcsúsítás olyan jól sikerült, hogy a legkevesebb 436 tagú magyar kormányapparátus, valamint az Országgyűlés áldásos tevékenysége és működése évente mintegy 1300 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek. Miközben normálisék (azok nem mi vagyunk, hanem egyéb közép-európai országok) átlagban a GDP-jük 2,9%-át költik a hatalmi ágakra, külkapcsolatokra, miegyebekre, Magyarországon Orbánkirály uralkodásának harmadik ciklusára a végrahajtó és törvényhozó orgánumokra fordított kiadások a GDP 3 százalékáról 4 százalékra nőttek. Vagyis miközben a Vajnákat, Mészárosokat, Garancsikat és a válogatott nemzeti nagytőkéseket majdhogynem agyonbasszák a naponta fejükre hulló közpénzmilliárdok, az államapparátus velük arányosan hízik szép nagyra. Amióta a Fidesz kormányra került 2010-ben egyetlen irányvonal állandósult: a vízfej egyre többet költ magára és az állam gazdasági funkcióira. Plebejusék faszra vették az országot.
kokopelli
@kukac50: Lehet mint máshol,de akkor a minimálbért élből úgy kell megállapítani,
hogy a nettó ne legyen egy "pofábaköpéssel" egyenlő! Ugatnak az "úniós min.bér-
ről"? Vezessék be! 8,84 €/óra és lehet adóztatni!
Eladott Ország
Látható módon egészen jól szórakozik mindenki, aki akár kormánypárti, akár ellenzéki politikusként a közösből kapja a fizetését. Jó fizetést és elég biztos állást. Csakhogy vagyunk itt néhány millióan, akik például nem vagyunk parlamenti képviselők és akár a munkavállalói, akár a munkáltatói oldalról kapjuk sűrűn a pofonokat. Tudom, hogy a kormány tagjainak egyetlen álmatlan éjszakát sem okoz az, ha egy gyárnak be kell zárnia szakemberhiány miatt, vagy ha egy család utcára kerül, munkanélküliség miatt. De előbb-utóbb nem lesz mit szétlopni, mert nem lesz, aki újratermelje a szétlopható javakat. Olyan sem lesz, aki megtermelje a nyugdíjakat, a pedagógusok, egészségügyi dolgozók, vagy akár a parlamenti képviselők fizetését. Az rendben van, hogy többen több generációra kiterjedően összeharácsolták az anyagi biztonságot, de a többség nem. Hatékony intézkedések nélkül a gazdaság le fog lassulni, az oktatás rendbetétele nélkül a szakemberképzés megszűnik és lassan nem marad senki az országban, aki képes lenne életben tartani és működtetni. Üzenem a kormánynak: a Brexit nem fogja megtorpantani a kivándorlást, mivel más országok tárt karokkal várják a munkavállalókat. Tehát a bárgyú üzengetés, hazudozás és visszamutogatás helyett jó lenne felkötni a gatyát, ameddig eszébe nem jut valaki másnak felkötni. Az önök gatyáját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.