Fürst György volt VI. kerületi szocialista alpolgármester esetében helybenhagyta az Andrássy úti ingatlanok ügyében másodfokon eljáró bíróság a felfüggesztett szabadságvesztést, de a pénzbüntetést mellőzte, a többi vádlottat pedig hanyag kezelés vétsége miatt megrovásban részesítette.  A VI. kerület volt MSZP-s alpolgármestere korábban  luxusautóiról híresült el.

Jogerősen elítélték a volt MSZP-s politikust – Fürst György felfüggesztettet, a többi vádlott megrovást kapott a terézvárosi paloták kiárusításának ügyében

Fürst György egy 2006-os képen. Fotó: MTI/Földi Imre

A Fővárosi Ítélőtábla szerdai ítélete jogerős

A másodfokon eljáró bíróság két Andrássy úti ingatlan 2004-es elidegenítése ügyében, több száz millió forintos hűtlen kezelés miatt helybenhagyta a Fürst Györgyre első fokon kiszabott két év, öt évre felfüggesztett szabadságvesztést.

A hetvenmillió forintos pénzbüntetést ugyanakkor mellőzte.

Mert – mint az indokolásban elhangzott – nem volt megállapítható, hogy a cselekményt a vádlott haszonszerzési céllal követte volna el.

Az eljárások folytatását még januárban rendelte el a Fővárosi Főügyészség több terézvárosi palota áron aluli privatizációjának hosszú évek óta húzódó ügyében

A 444.hu egy korábbi cikke szerint az elsőfokú ítélet szerint

a kerület volt szocialista alpolgármestere, a parkolóbizniszből és mattfeketére fújt Rolls Royce-áról is ismert Fürst György és társai különösen nagy, 351 millió forint vagyoni kárt okozva áron alul privatizálták 2004-ben az Andrássy út 3. és 47. szám alatti palotákat

Forrás: MTI, 444.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Nem csukják le FELFÜGGESZTET kapott ...
human
@Shikari: Persze, hogy nem elég. Ahhoz az ügyészségnek ki kellene vizsgálnia a feljelentéseket. Polt Péter viszont fideszes politikus volt. Mészáros Lőrinc Orbán gyerekkori barátja. Hogy lehetne szerinted Rávenni Poltot, hogy Orbán barátja ellen nyomozzon?
helyivalasz.hu/pictures/b_orban_polt_peter.jpg
24.p3k.hu/app/uploads/2014/11/orban-viktor-es-meszaros-lorinc-e1477646905430-1024x576.jpg

"Nem nyomoz az ügyészség az Európai Bizottság ellenőrei által problémásnak talált gigaközbeszerzés ügyében, mert a úgy látják, nincs ami alátámasztaná a bűncselekmény gyanúját – derül ki a Fővárosi Főügyészség keddi sajtóközleményéből.

A valaha volt legnagyobb, összesen 420 milliárd forintos víziközmű-tender ügyében Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője tett feljelentést miután a 24.hu cikket közölt a közbeszerzés során felmerült, állítólagos súlyos szabálytalanságokról. A közbeszerzéssel a lap szerint elég nagy gondokat talált az EU-s ellenőrzés, például ugyanolyan hibák előfordultak nyertes pályázatokban, mint amik miatt vélhetően elutasított cégeket az NFP, és volt olyan nyertes, aki a megkövetelt mintafeladatot sem tudta teljesíteni. Ez alapján az uniós ellenőrök úgy látják, hogy a pályázaton nyertes pályázatok egy részét érvénytelennek kellett volna nyilvánítani."
index.hu/gazdasag/2017/10/24/nincs_gond_a_gyanus_gigatenderrel_az_ugyeszseg_szerint/
human
@Shikari: Előbbi válaszom elejéről lemaradt egy rész. Arról írtam, hogy Mészáros Lőrincet hiába jelentik fel, nem indul ellene nyomozás. Bal oldali ellen még az mszp alatt is indulhatott nyomozás.
human
@Shikari: Persze. Mikor Matolcsy titkolt el 15 milliót a vagyonnyilatkozatából akkor Polt azzal utasította el a feljelentést, hogy "nem fogta át a tudata" hogy be kell vallania az összeget. És ez szerinted megalapozott elutasítás volt. Aha.
Vagy
"Nem tartja gyanúsnak a Fővárosi Főügyészség a Fidesz 2010-es plakátkampányát, ezért elutasította az MSZP-s Nyakó István beadványát, amit ismeretlen tettes ellen csalás gyanúja miatt tett az ellenzéki képviselő." Érted, nem gyanús és kész.
human
@Shikari: "Személyeskedésnek nevezte és visszautasította Polt Péter legfőbb ügyész, hogy Hadházy Ákos LMP-s képviselő a parlamentben azt kérdezte tőle, miért nem hallgatták ki a Quaestor-ügyben a fő vádlott, Tarsoly Csaba titkárát, aki történetesen Polt Péter lányának barátja. A politikus megjegyezte: reméli, nem azért nem hallgatták ki a titkárt, „mert a legfőbb ügyész a lányát kérdezte meg erről”."
quadrocopter
@Shikari: Tanúként - te kis fityma! Ennyi eszed sincs? A kérdés nem komoly. Nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.