Kora ősszel kezdődhet meg a Lánchíd felújítása, de ezt megelőzően egy kisebb felújítást kell végrehajtani a BAH-csomópont felüljáróján – mondta el Tarlós István főpolgármester az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Tarlós elárulta, szerinte mennyi esélye van a győzelemre az ellenzéknek
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A Lánchíd és környékének felújítása két ütemre bontható: az elsőben a híd és a 2-es villamos alagútjának, valamint felszíni környezetének a megújítását végzik el. A második ütemben a Váralagutat és a Clark Ádám teret újítják majd fel – közölte Tarlós István, hozzátéve, hogy a teljes projekt több mint húszmilliárd forintba kerül, megvalósításának időtartama pedig 3-3,5 év.

Elmondta, nagyjából szeptember táján kezdődik a híd felújítása, és ennek az az oka, hogy előtte – mint fogalmazott – "muszáj egy ráncfelvarrást végezni" a BAH-csomópont felüljáróján. Forgalomszervezési okokból egyszerre a Lánchíd és a BAH-csomópont nem zárható le

- mutatott rá a főpolgármester.

A hajléktalanok ellátásáról szólva Tarlós István kijelentette: ma Budapesten csak az a hajléktalan ember nem részesül ellátásban, aki elutasít minden segítséget. A fővárosban mintegy hatezer férőhely van a komfortosított, biztonságos hajléktalanszállókon – mondta, hozzátéve, hogy hozzávetőlegesen 88-90 százalékos a kihasználtság, tehát még mindig van hely.

Nem sok esélye van az ellenzéknek

A főpolgármestert kérdezték a hódmezővásárhelyi polgármester-választásról is. Tarlós István gratulált a megválasztott polgármesternek az egyéni teljesítményéhez, majd azt mondta, hogy véleménye szerint mintha az ellenzék túllelkesedné a dolgot.

Az új polgármester egy jobboldali ember, túl sok ilyet nem fognak találni: hogy van egy mélyen jobboldali beállítottságú katolikus egyházközségi elnök, aki mögé a Jobbiktól kezdve egészen a DK-ig beállnak – mondta Tarlós István, aki szerint be kell látni, hogy

az ellenzék 40-50 ilyen embert nem fog előszedni, tehát ez tipikusnak nem mondható.

Továbbá szerinte egy választó nem igen tudja komolyan venni az olyan összefogást, ahol öt-hat miniszterelnök-jelölt van. Azt hiszem, lenne egy kis zavar az országban, az ellenzék kormányt alakítani sem tudna – értékelt Tarlós István.

"Ettől még az ellenzék az országos választások megnyerésétől olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől"

- összegezte véleményét a hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredményéről a főpolgármester.

Tarlós István a Kossuth rádió 180 perc című műsorában e téma kapcsán megjegyezte azt is, hogy szerinte ez a történet mozgósíthatja a Fidesz szavazóit az április 8-i országgyűlési választáson, azaz feltehetőleg ez a Fideszre leadott szavazatok számát is jelentősen növelheti.

Tarlós István az M1-en szólt arról is, Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője most "azt az érdekes dolgot" találta ki, hogy az ő vezetésével a pártok képviselőinek még a parlamenti választás előtt meg kellene beszélni: április 8. után hogyan tovább Budapest. Ezt kész röhejnek nevezte, rámutatva: április 8. után a fővárosban semmilyen változás nem lesz, az önkormányzati választások 2019 végén lesznek. "Ez az ember nem követhető intellektuálisan" – mondta Horváth Csabáról a főpolgármester.

A Kossuth rádióban kérdésre szólt arról is, hogy a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló szocialista népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtése nevetségbe fulladt, azt abbahagyták; míg a kezdeményezők 100 ezer aláírásról beszéltek, információik szerint körülbelül 40 ezer aláírásuk lehetett.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
@Zeta: @Eladott Ország: Ezek mind egytől egyig megélhetési politikusok.Ha valamelyik a szakmájában semmit se ér,az politikusnak áll.Lásd Németh Sziszit,Halász Jánost,stb...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
@csipetke: igaza van , osztom a véleményét.
Villon
Csak így tovább FIDESZ!!! Egy kicsit még Sorosozzatok, migránsozzatok, Brüsszelezzetek, libsizzetek, köpködjetek! Millió-szám szereztek ezekkel új szavazókat. Akiknek három óra után nincs kedve lopni, az is rátok adja voksát, mint ahogy azok is, akik kiegészítik jövedelmüket a kecsketartással, gombaszedéssel, akik kedvet kaptak hogy a felcsúti stadionban kedvelhetik meg a magyar futballparódiát, kezüket tördelve izgulnak, hogy a bölcs vezető mikor költözik végre a várba, vagyis mindenki rátok fog szavazni, akit lehülyéztek.
Villon
@Shikari: Nekem is tetszik. Csak így tovább!! ... hogy minél többen megutálják.
Eladott Ország
@Villon: ma, 04:30 Pedig a csútinak már elkészült a páncélruhája a várba költözéshez íme, csak egy kicsit potrohosra kellett kialakítani, hogy beleférjen.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23754766_1611373672216101_2892413660571849167_n.jpg?oh=d02f880e78393f5717794cae52ef02d4&oe=5AC7F1F6
kukac50
Tarlós tévedhet,Unja már a Magyar Nép a sok hazugságot! Leváltják a Fideszt!
A többség nem lehet ellenzékbe A Fideszből kevesen lesznek a parlamentben.
Erre rásegít az is,hogy vásárhelyen tiltott párt finanszírozás történt az Erzsébet utalványok osztására utalok. Meg arra az 5 milliárdos adósságra amit az új polgármester örökölt a Fidesztől. Azt mondták jól áll a város 400 milliós többlete van és kiderült,hogy 5 milliárdos adósság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.