Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor kormányfő "az alkalmatlanságát jelentette be a téli rezsicsökkentéssel".

Karácsony: Orbán rezsialamizsnával akarja lekenyerezni az embereket
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Karácsony Gergely szerdán Siófokon, a pártszövetség jelöltbemutató rendezvényét megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: másként nem lehet értelmezni, hogy

valaki, aki "a nyolc év teljhatalmú kormányzása" alatt sok mindent tehetett volna a magyar emberek jobb életéért, a választások előtt tizenkétezer forintos "rezsialamizsnával" akarja lekenyerezni őket.

Hozzátette, a korábbi kampányban gyakran hangoztatott rezsicsökkentés valójában rezsinövelés volt: az állam nyerészkedett a gáz lakossági árán, hiszen jóval kisebb mértékben csökkentette a gáz árát, mint ahogy azt a világpiaci árak változása megengedte volna. Számításaik szerint így átlagosan hetvenezer forinttal rövidítették meg a háztartásokat az elmúlt években – jegyezte meg.

"A hetvenezerből tizenkétezret most nagy kegyesen vissza akarnak adni, s azt kérik, cserébe legyünk hálásak. Erre azt tudjuk mondani, hogy nem"

- fogalmazott az ellenzéki politikus.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, azért van szükség változásra, hogy a kormány ne a kampányban és ne alamizsnaként, hanem minden évben jelentősen csökkentse a gáz lakossági árát.

Jelezte: az MSZP-Párbeszéd választási győzelme esetén az átlagfogyasztásig 30 százalékkal csökkentené a gáz árát, visszakapcsolná az elmúlt években nemfizetés miatt a szolgáltatásból kizárt 100 ezer fogyasztót, továbbá olyan energiahatékonysági programot indítanának, amely lehetővé tenné a háztartások fűtésköltségeinek csökkentését.

Nem kérünk az alamizsnából, tisztességes gázárpolitikát követelünk a kormánytól

- jelentette ki, majd hozzáfűzte, hogy április 8. után olyan kormányt kell hatalomra juttatniuk a választóknak, amely az év minden napján szolgálni akarja őket.

Karácsony Gergely ennek eléréséhez a pártszövetség Somogy megye siófoki körzetében induló jelöltjét, Magyar György ügyvédet ajánlotta a szavazók figyelmébe.

Helyben és országosan is olyan jelöltekre kell szavazni, akik esélyes kihívói a Fidesz-KDNP indulóinak, Magyar György ilyen jelölt

- közölte.

Az ellenzéki politikus kérdésre válaszolva leszögezte: esze ágában sincs lebontani az illegális migráció ellen az országhatáron felállított kerítést, "bármit állít is a Fidesz".

Úgy fogalmazott: a kerítés sokak számára fontos szimbólum, szimbóluma annak is, hogy Magyarországon olyan kormány van, amely a politikai közbeszédet egy témára próbálja leegyszerűsíteni és ebben a témában is hazudik. Indoklása szerint 2015-ben voltak menekültek Magyarországon, a Fidesz óriási kampányt csinált, hogy nem szabad a menekülteket befogadni, majd mégis ezt tette.

Fagyos a viszony a Jobbikkal

Karácsony Gergely a Jobbikkal való együttműködésre vonatkozó kérdésre azzal reagált, hogy a Jobbik erről meglehetősen elutasító álláspontot fogalmazott meg, így erre ma nem lát lehetőséget.

Magyar György arról szólt: az egyéni körzetekben meg kellene egyezni, ellenkező esetben a jelöltek "kioltják egymást".

A képviselőjelölt arra a kérdésre, szerencsésnek tartja-e, hogy az Európai Bizottság kedden megjelent országjelentésének elkészítésében a fia is részt vett, s ez a kampányidőszakban nyilvánosságra került, azt válaszolta: az a szerencsétlen, aki az ő jelöltségét és a fia munkáját összekapcsolja.

Közölte: a fia 43 éves, jól felkészült EU-jogász, aki Brüsszelben tisztviselő, és ha azt a feladatot adják neki a főnökei, hogy végezzen el egy joghamonizációs szakmai feladatot, elvégzi, nem köteles erről neki beszámolni. Úgy vélte, ha valaki ezt "ráhúzza" a kampányra, az őt minősíti, nem a családjukat.

Karácsony Gergely a sajtótájékoztató után bemutatta Magyar Györgyöt a Kálmán Imre Kulturális Központban megjelent érdeklődőknek.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@Pegero: Ne viccelj ember, melyikük van hatalmon a kettő közül? Akitől kaphattál volna 8 év alatt folyamatosdan, az leszart téged is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Sajnos Orbán nagyon is tudta, hogy neki most lépni kell mivel már tudta. hogy csökkent a támogatásuk. Ezért harangozta be ezt az adományt ami semmi ahhoz amivel rég átvágtak minket.
Csak a két nyugdíjas szomszédom megnyilvánulása volt a meglepő, hogy jaj de jó. De amikor mondtam, hogy csak a gáznál már vagy 70000.-ft-al lettünk becsapva és az utalvány után majd nézzék meg milyen drágulás lesz. Akkor kaptak észbe tényleg már jóval drágábban vesznek meg mindent január óta.
Sámannus
@wagabund: nem figyelsz oda azé. ha a lakások korszerűsítését elkezdik akkor lesz rezsicsökkentés, mert az minimum 50%-t jelent.
Ha nem lpunk ez a másik 50%, vagyis tejjel mézzel folyó Kánaán lesz.
A cigánygyerekeknek is kalács fog jutni, nem csak a főniének
Commenter
@quadrocopter: Felesleges ilyenre kérni. Kalász, meg búzamező meg Rákosi, meg "duci" hát ez hogy jött neki össze? Aki itt nem "duci", hanem, és én megpróbálok normális hangnemben fogalmazni, erősen túlsúlyos az "osztjónapot úr", aki nem egy nádszál alkat. Osztjónapot és felmenői párttagként és KISZ titkárként már javában építgették a szocializmust és harcoltak a gaz imperialisták ellen akkor, amikor KG még a bölcsiben játszott, ugyanis ő 1975-ben született. Ennyi meg egy babér, akarom mondani, búzakalász...
quadrocopter
@durbincs: Kevered a port, csicska? Nem porcukrot szippantottál fel?
quadrocopter
@durbincs: Csicska!
Ez a böfi humornak qrwa szar, komolynak meg qrwa gyenge! Szedd össze magad, te vagy az oldal hülyéje!

"Volt ma is "minivrsli" tapogatás, he?
Gatyaturkesz, he?
Kényeztetted a szádat is, he?
quadrocopter
@durbincs: Csicska!
Ez a böfi humornak qrwa szar, komolynak meg qrwa gyenge! Szedd össze magad, te vagy az oldal hülyéje!

"Volt ma is "minivrsli" tapogatás, he?
Gatyaturkesz, he?
Kényeztetted a szádat is, he?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.