Előfordulhat, hogy egyes jelöltek visszaélnek a nekik adott ajánlásokkal: egymás ajánlóíveiről másolják, adják-veszik a választók adatait. Van hová fordulnod, ha azt gyanítod, hogy a te adataiddal is visszaéltek! Hogyan tudhatom meg, hogy visszaéltek-e az adataimmal? Írj a lakóhelyed szerinti országgyűlési egyéni választókerületi (OEVK) választási irodának, kérj tájékoztatást arról, hogy melyik ajánlóíveken szerepelnek a személyes adataid! Az ilyen kérést általában ingyenesen kell teljesíteni. (Csak akkor nem ingyenes a teljesítés, ha ugyanabban az évben ugyanazokra az adatokra vonatkozóan korábban már kértél tájékoztatást.) Használd a mintalevelet. Tértivevényes küldeményben, postán küldd el a kitöltött levelet – itt találod a választási irodák címét. Válaszd ki a lakóhelyed szerinti választási irodát, és nekik címezd a kitöltött, aláírt, és két tanúval is aláíratott levelet! E-mailben vagy postán is benyújthatod a kérelmet. Ha e-mailben küldöd, akkor először a kitöltött,...

Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Az is fontos információ is kellene legyen: hogy az egész rendszer,az ilyen"apró kis csalásokra" van felépitve.
A választási bizottságok meg pont a lényeget! a hamis aláirásokat nem tuják ellenőrizni.
A parlamenti frakcióval rendelkező pártoknak négy év nem volt arra elegendő,hogy az ilyen nyilvánvaló csalási lehetőség kizárására kezdeményezzék a törvény módositását.
És mondjuk valakinek csak mondjuk április 11-én jut tudomására,hogy visszaéltek az adataival, ennek alapján megtámadhatja a választás eredményét? Merthogy csalás történt,már az indulásnál? Tisztességes választás???Kedves TASZ, nem itt kéne kezdeni-hogy a választási rendszer zárja ki a csalás lehetőségét?
Miért a választópolgárra kell terhelni a csalás kizárását?Járjon utána ,hogy visszaéltek-e az adataival? Nem kicsit faramuci ez az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.