Hódmezővásárhely új polgármestere a választás után arra lett figyelmes, hogy laptopjának működése megváltozott: lelassult, nehezebben kapcsolt be és ki. Kiderült: a billentyűleütéseket is figyelő kémszoftver van rajta. Márki-Zay Péter a PC-je lassulása által okozott kényelmetlenségek miatt az eszközt szakemberhez vitte, aki megállapította, hogy feltörték a gépét, és kémszoftvert telepítettek rá – írja a Magyar Nemzet. A titkos program a billentyűzethasználattól a futtatott alkalmazások listáján át a megnyitott weboldalakig minden számítógépes tevékenységet továbbít egy németországi IP-címre. A szakértő szerint profi munkáról van szó, mivel a felfedezett képprogramot amatőr felhasználó képtelen telepíteni. Az ügy pikantériája, hogy a szoftver a teljes Márki-Zay család számítógépes tevékenységéhez hozzáférhetett.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Először arra gondoltam túlreagált valami vírust amit találtak a gépén, de kiderült, hogy profi, ezen a területen jártas céggel vizsgáltatta át a gépet Budapesten.
Egyébként Kósa Lajos reagált már erre. És annyit tudott mondani, hogy az informatika világ már csak ilyen.
quadrocopter
@human: Remélem tudja, hogy a telefonjait - a lakása és irodája sem kizárt! - hallgatják a bukott tetvek!
human
@quadrocopter: Én még kétkedtem a kamerás történetben, de már biztos hogy azért tették az utcájába, hogy megfigyeljék.
human
Egyébként megemlítette, hogy szakértőként alkalmazza Horváth Andrást! Ha ő az a Horváth András aki a NAV botrányt kirobbantotta, akkor nagyon örülök neki. Furcsa kis szerzet, de a szíve a helyén és biztos jó szakember is.
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál volna te kis IQ mínusz?
Kérj segítséget, neked nem szégen, tudják, hogy idióta vagy!

Matyar még nem menni, csicska?
A "minivirsli" tapogatás jobban megy, mi?
Meg más gatyájában turkászni!
Igaz, hogy állandó ingyenes belépőd volt a Széchenyi - "meleg" - fűrdőbe, buzzancs?
Romániából is ezért zavartak el?
quadrocopter
@human: Biztos voltam benne, higy azért tették oda, hisz korábban nem volt annyira érdekes a környék, míg nem kezdett poitizálni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.