Kisebb esők, záporok fordulhatnak elő vasárnap, ám az idő már tavasziasan enyhe. A tavaszi hangulatot az erősebb széllökések zavarhatják meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország keleti felén többnyire erősen felhős lesz az ég, a Dunántúl nagy részén ugyanakkor délelőtt még általában napos idő várható, majd a déli óráktól ott is erősen megnövekszik a felhőzet. Néhol fordulhat elő kisebb eső, zápor. A délnyugati szél a keleti országrész kivételével többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek.

Tavaszias idővel búcsúzik a hét

Fotó: pixabay.com CCO

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, de a Dél-Dunántúlon egy-két fokkal melegebb is lehet, északkeleten viszont néhány fokkal hűvösebb valószínű. Késő estére 6 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap a déli, délnyugati szelet napközben és este a Dunántúl nyugati, északnyugati tájain 65-70 km/h körüli lökések kísérik.

A hét utolsó napján gyenge melegfront jellegű hatás várható. A különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a koncentráló-képesség.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.