Az a fránya bürokrácia... Bár a döntés hétfő óta megvan, a kormánypártok a mai napig nem tették közzé országos listájukat, miközben az MSZP és a DK már a választási irodának is lejelentette a magáét. Óriási, országos érdeklődésről beszélni talán túlzás, de az biztos, hogy a politikával, közélettel kicsit is közelebbről foglalkozók várakozással figyelték a Fidesz országos választmányának ülését, amelyen a párt országos listájáról döntöttek a küldöttek. A névsornak – pontosabban a nevek sorrendjének – azért van jelentősége, mert lényegében ez dönti el, ki az, akiből a következő ciklusban is képviselő lehet, ki az, akinek biztos bejutó helyet garantál a pártvezetés. A lista első harmadában mindig azok a politikusok szerepelnek, akik nem indulnak egyéni körzetben, vagy indulnak, de bejutásukat nem bízza a véletlenre a párt. (Ha egy listán is szereplő, de egyéniben is induló képviselő nyeri a körzetét, akkor „ugrik egyet” a lista, vagyis az utána következőé a listás hely, ha ő is...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez bugyuta hvg.hu az élharcosa a 2018-as OGyV legfőbb blődlijének! Ezerrel KÖRZET-ez, pedig tudják, hogy éktelen baromság! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.