Gyűlöletkeltés helyett összetartó nemzetet szorgalmazott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja, kijelentve, "történelmi mélypontra ért" a Fidesz "gyűlöletpropagandája", és bírálta a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének kolozsvári videóját is.

Nagypénteken Magyarország miniszterelnöke több mint kétezer embert fenyegetett meg azzal, hogy kijelentette, ők az állam ellenségei, listán vannak

- mondta Ungár Péter.

LMP: a gyűlöletkeltésben nincs megállás

"A teljesen értelmezhetetlen, hömpölygő embertömegről szóló" kormányzati plakátok pedig szintén "azt mutatják, hogy a gyűlöletkeltésben nincs megállás" – mondta.

Jelezte, utóbbi ügyben a Nemzeti Választási Bizottság elutasította beadványukat, így most a Kúriához fordulnak. Emlékeztetett: Szél Bernadett kérte az Alkotmányvédelmi Hivataltól, hogy számoljanak be erről, ha tényleg vannak listák "a kétezer állítólagos Soros-ügynökről".

Az ellenzéki politikus arról is szólt: felháborítónak tartják, hogy a DK kolozsvári videója "az erdélyi magyarokkal szemben keltett gyűlöletet a kampányban". Annak külön örülnek, hogy pár nappal a történtek után elérte az egymilliós támogatottságot, így az Európai Bizottság elé kerül a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Minority Safepack nevű kisebbségvédelmi kezdeményezése – tette hozzá.

Az LMP arra készül, hogy ha erős felhatalmazást kap a választáson, és részt vehet a kormányzásban, akkor 15 millió magyar kormányzásában tud részt venni. Szél Bernadett 15 millió magyar miniszterelnöke szeretne lenni, nem pedig gyűlöletkeltéssel és az emberek egymás ellen fordításával szeretne kormányozni – fogalmazott Ungár Péter.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

(MTI)

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a kocsog milliardos gyerek miert a masik ellenzeki parttal foglalkozik, miert nem a sajat portajan soproget?

Vagy az anyuci kiadta neki parancsba, hogy ezt kell tennie a bomlasztas erdekeben?
Hat nem csodalom, hogy a szavazoiknak tobb eszuk van, mint - Hadhazy kivetelevel - az osszes tobbi lmp-s vezetonek...
Nade legalabb a Bela orulhet,..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@kereső: 10.35
Így van az, hogy ha valaki részese egy bűncselekmény sorozatnak, ahonnan úgy szeretne kiszállni, hogy nem tisztázza a szerepét, helyzetét a bűnszervezetben. Hogy te mit sejtetsz Gyurcsány szerepéről, az nem oszt, nem szoroz. Gyurcsány tisztázta magát, hogy mit tett és mit nem tett a közpénz lenyúlásoknál? Nem tisztázta. Ezzel meg magára húzta, húzza a többiek bűncselekményét is. Egyébként éppen azért mert nem tisztázza a szerepét az elmúlt időszak Fidesszel közös lenyúlásaiban, tarthatunk attól, hogy ezt azért teszi (vagy inkább nem teszi), mert ős is zsarolható ezekkel az ügyekkel!

Az Anya-Gyerek kapcsolat nem hiszem, hogy önmagában büncselekmény lenne. Ungár dolgai nem az LMP dolgai, mint ahogy az Apró család történetei sem Gyurcsány történetei.
De a Figyelőről Ungár ezt nyilatkozta és nincs okom, hogy ne higyjek neki:
"Semmi ráhatásom nincs a Figyelőre.
A csődbe került Figyelő megvásárlása nem az én döntésem volt, a lap szerkesztésében nem veszek részt. A Figyelő semmilyen szinten nem tartozik az én felelősségi körömbe. Attól, hogy öröklés útján kisebbségi tulajdonos vagyok egy cégben, ami birtokolja a Figyelő kiadóját, még semmilyen szinten nem vagyok döntési helyzetben az újsággal kapcsolatban. Teljesen abszurd ez a kérdés."
magyarnarancs.hu/belpol/ungar-peter-nem-problema-hogy-a-figyelo-tulajdonosa-vagyok-106711
bencemacska
@kereső: ma, 07:29
Én újabban azt figyeltem meg: vannak, akik oda állnak a tükör elé, és az onnan visszasugárzó gyűlöletet ráöklendezik az ellenzékinek kikiáltott beszélgető partnerre!

Nagyon igazak Madách szavai!:

"AZ ÚR: Csak hódolat illet meg, nem bírálat.

LUCIFER: Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
(Az angyalokra mutatva)
Dicsér eléggé e hitvány sereg,
És illik is, hogy ők dicsérjenek.
Te szülted őket, mint árnyát a fény,
De mindöröktől fogva élek én."

Tessék behelyettesíteni a Tragédiában szereplő személyeket a ma szereplőivel és vigyázni arra hogy a jövő hét első napján ne mondhassa azt:

"Be van fejezve a nagy mű, igen.
A gép forog, az alkotó pihen...
...
Kezdjétek végtelen pályátokat.
Gyönyörködjem még egyszer bennetek,
Amint elzúgtok lábaim alatt."
Újabban állandóan Az ember tragédiája Első színe jut eszembe!
kereső
@Béla333: nekem meg nincs okom kételkedni abban,amit a két szememmel és két fülemmel tapasztalok nap-mint nap.
Ami gyurcsányt illeti,ha elhiszem amit Ungár Péter mond a figyelővel kapcsolatban,akkor nincs okom kételkedni abban amit gyurcsány inkább tesz,mint mond.
A közös lenyúlásról -és gyurcsány érinettségéről a konkrét részvételéről hozz ide nekem/nekünk bizonyitékokat,ne feltételezéseket.Csak azért mert az lmp ezt mondja,még nem biztos hogy igy van-éppen azok közreműködtek a kicsinálásban,akikre te most hivatkozol.
Kéri László sajnálattal állapitotta meg,hogy "gyurcsány keze tiszta".Az ember a saját tisztességét általában! nem szokta reklámozni,mert az már gyanús!-lásd Ungár Péter.
Béla333
@kereső: 11.18
nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat
"Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.
A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."

"Gyurcsány kipakolt a Puch–Simicska-paktumról
A kilencvenes évek elejétől a pártpénztárnokok voltak a legbefolyásosabb emberek az MSZP és a Fidesz uralta kétpártrendszerben - mondta Gyurcsány Ferenc.
Gyurcsány Ferenc azt állítja: az MSZP egykori pénztárnoka és a Fidesz első számú gazdasági embere, Simicska Lajos egyeztethetett bizonyos ügyekről, talán a pletykaként elterjedt 70-30%-os korrupciós pénzelosztásról is a két nagy párt között. "
www.origo.hu/itthon/20150409-gyurcsany-kipakolt-a-puch-simicska-paktumrol.html

Ezt is már vagy tizedszer idézem be neked.

Ungár nem reklámozza a saját tisztességét, csak az újságíró kérdésére válaszolt!
kulabombaafityiszre
Én már leírtam Béla333-nak(persze választ nem kaptam rá),hogy amit megegyzés címén csinált a Vágó az mindennek az alja volt.Elolvastam Béla szíves ajánlására az lmp határontuliakról szóló részt.Lightos fidesz program.Az lmp-ben azt hiszik,lehet egyszerre hideget és meleget fújni.Sok sikert hozzá.Arra kérem Béla333-t,ha az lmp kiesik a parlamentből,ne kezdjen más pártokat vádolni,mert mindent magának köszönhet ez a párt.
kereső
@Béla333: ez nem válasz,és bizonyiték a személyes érintettségre. És csak emlékeztetlek gyurcsány soha nem volt orbán,sem pártelnökként-sem miniszterelnökként.
Te most tulképpen ezt is számon kéred tőle.És amikor végképp lépett,és otthagyta az mszp-t ,akkor meg a fejéhez veritek,hogy "szétverte a baloldalt"-nem,nem azok akik paktumokat kötöttek,és árulókká váltak-ésmielőtt félreértenéd nem arra gondolok,hogy az mszp-t árulták el, hanem arra,hogy a baloldalt, az mszp meg inkább ezek oldalára állt.Na ezért hagyta ott őket 900000 szavazó/szimpatizáns. De gyurcsány a hibás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.