A lap szerdán jelenik meg utoljára.

A címlapon búcsúzik Pethő Tibor, a lapalapító Pethő Sándor dédunokája, visszaidézve a kezdeteket, majd azt, hogy

a lapot csak kétszer sikerült hosszabb időre elhallgattatni, először 1944 márciusában, a németek, majd ’56 novemberében az oroszok bevonulásakor.

Pethő Sándor azt írja, hogy metsző pontossággal adják vissza jelenlegi helyzetünket: „a szószék hirtelen, egy titokzatos földrengés érintésére omlott össze alattunk”. Az alapító főszerkesztő ezt az első szám beköszöntő vezércikkében írta, korábbi napilapja, a Magyarság váratlan szélsőjobboldali pálfordulására utalva.

Pethő Tibor a sors különös fordulatának tartja, hogy dédapja keserű szavait ő az utolsó számban kénytelen idézni. Szerinte

„a méltatlan történelmi helyzetek fogságából a Magyar Nemzet előbb-utóbb mindig kiszabadult.”

Ebben hittek ők is, amikor 2015. február 6-án, az elhíresült G-nap után, megszabadultak az egyre fojtogatóbb gyámkodástól, visszatértek hagyományaikhoz. Azóta a Magyar Nemzet „ostromlott vár lett, a hatalom az elpusztítására törekedett.”

Pethő Tibor szerint elhallgatni sem fognak: „Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi »gazdánk« az olvasó. Akit nem hagyhatunk cserben.”

Ennyi volt?

Simicska Lajos úgy döntött nem finanszírozza a tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót. 

A Magyar Nemzetnek a szerdai lesz az utolsó lapszáma, a rádiónál pedig kedden éjfélkor szüntetik be az adást. Az alkalmazottaknak kedden délelőtt jelentették be a döntést. Mindkét döntés mögött pénzügyi problémák vannak.

A portfólióhoz tartozó Heti Válasz is nagy gondban van. Itt a szerkesztőség lehetőséget kap, hogy találjon magának új tulajdonost. Ha ez nem sikerül, akkor az a lap is megszűnik.

A három médiumra már bejelntkezett Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, aki most jutott be listáról az Országgyűlésbe. Ungár az édesapja után évekkel ezelőtt jelentős vagyont örökölt, a politikus pedig mindig hangsúlyozta, hogy

a vagyon egyben felelősséggel is jár.

Címlapkép: Magyar Nemzet

(MNO)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
meg kell jegyezzem a net-en órák óta a Népszava sem érhető el! =))
tudode
Az ALKOTMÁNYOS PUCCSAL mindent kiherélnek ezek, mi is H Á N Y U N K TŐLÜK., és ők is .. R Ó K Á Z N A K .. a nagybetűs .. N É P .. hangjától!.
.
Aszonygya ez a PÉNZ, ÉS HATALOMÉHES szakbarbár, hogy Ő PÉNZÜGYEKKEL NEM FOGLALKOZIK!
.
Á dehogy?
.
----- Orbánék eddig 4 ezer milliárdot loptak
www.sztarklikk.hu/kozelet/orbanek-eddig-4-ezer-milliardot-loptak/318755
.
Oly annyira NEM FOGLALKOZIK ez a HATALOM, és PÉNZÉHES valakiházi, hjogy gondnokság alá helyezte Varga Misikét, és
.
----- Megszavazták a rendeleti büdzsét
index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2016/03/30/megszavaztak_a_rendeleti_budzset/
.
Vajon ki .. H A Z U D I K .. akkorát, mint a HIM-ALÁJA akkor, amikor a fél ország nyomorog, de .. ŐFELSÉGE .. M E G V E H E T T E ,, a határon túli magyarok szavazatát, és ezen kívül
.
KINYÍRTA a .. N É P S Z A B A D S Á G O T .. az újsággal együtt, ... a MAGYAR NEMZETET .. is, mert NEM ÁLLT SORBA egyszer sem EGY FIKARCNYI PARASZTI ÉSZÉRT .. S E M!
.
Tehát HAZUDIK A NÓTA, MEG A SZÁL, meg ez a félresikerült "falusi gyerek"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.