A Demokratikus Koalíció megtámadja az összes olyan választókerület eredményét, ahol jelöltjei indultak, de a hivatalos eredmény alapján nem nyertek. Ez 40 körzetre igaz. A DK szerint "nincs kis csalás és nagy csalás, csak csalás van", ezért a választások megismétlését követelik minden ilyen körzetben.

"Nincs kis csalás és nagy csalás, csak csalás van" – Gyurcsányék 40 választókörzet eredményét támadják meg és új választást követelnek

Gréczy Zsolt a DK szóvivőjének és Arató Gergely a DK szakpolitikusának sajtótájékoztatója. Fotó: Facebook/DK

A Demokratikus Koalíció vasárnap tartott sajtótájékoztatót a választással kapcsolatban, majd ezzel kapcsolatban közleményt is kiadtak.

A párt szóvivője, Gréczy Zsolt szerint:

nincs kis csalás és nagy csalás, csak csalás van

Azt is elmondta a nyilvánosságot látott súlyos szabálytalanságok, valamint a kampány törvénytelenségei miatt az eredmény nem demokratikus, így nem elismerhető.

A Demokratikus Koalíció megtámadja az összes olyan választókerület eredményét, ahol a jelöltjeink indultak, de a választási eredmény a demokratikus ellenzék – jelen esetben a DK számára – nem volt kedvező. Ez 40 körzetet érint. Mivel a választási folyamat egészének hitelessége megkérdőjelezhető, ezért az eredmény elfogadhatatlan. A választások megismétlését követeljük minden ilyen körzetben

– mondta a szóvivő.

Gyurcsány Ferenc pártja lezárta a bizonyítékok gyűjtését a választási csalások gyanúja miatt, most 40 körzetben követelnek új választást

- írja a sajtótájékoztató után kiadott közleményében a DK.

A közlemény szerint:

A DK az elmúlt héten folyamatosan gyűjtötte az információkat a visszaélésekről. Számos szavazókörben tapasztaltak szabálytalanságokat, például több szavazólap volt az urnákban, mint ahány szavazatot leadtak, emiatt megsemmisítették a szavazatok jelentős részét, de volt olyan szavazókör is, ahol tévesen rögzítették az eredményeket – mindkét jelenség elsősorban az ellenzéki pártokat és jelölteket sújtotta. Azon túl, hogy a határon túliak névjegyzéke nem nyilvános, ezért a kettős állampolgárok akár többször is szavazhattak, több jelentés érkezett arról is, hogy egyes lakcímekre nagy számú, egyes esetekben több mint száz választó volt bejelentve nyilvánvalóan fiktív módon. Ezek a tények összességében aláássák a választási folyamatba vetett bizalmat, és kétségessé teszi a választások eredményét minden választókerületben.

Hozzáteszik:

A Demokratikus Koalíció megtámadja az összes olyan választókerület eredményét, ahol jelöltjei indultak, de a hivatalos eredmény alapján nem nyertek. Ez 40 körzetre igaz. A DK szerint nincs kis csalás és nagy csalás, csak csalás van, ezért a választások megismétlését követeljük minden ilyen körzetben.

Forrás: Index, Blikk, ATV, 168 óra

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Shikari: ehhez is hülye vagy; azokban a szavazókörökben nem volt érvényes szavazás, ergo ott újat kell kiírni! =))
Itsuka Nakimaga
@vladimir putin: Mi az hogy "már nem"? Magyarország soha nem is volt Európa! Legalábbis - a középkor óta!
RonaGyuri
@Shikari: na az izgalmas lenn, mert én nem szavazok egyetlen bagázsra sem, de te hülye vagy ehhez is! =))
RonaGyuri
@Shikari: bunkókám ne a saját silány birnírtságodból próbálj ítélkezni. Nem támogatom egyiket sem, s nem vagyok független, mert mindet utálom! Náluk jobban csak a körülöttük lelkendező csürhét, aminek te vagy egyik díszpéldánya! =))
vladimir putin
@Shikari: Jaj, te európai fos.
A Kazahok az igaz magyarok!
Meg még a Románok is!
RonaGyuri
@Shikari: "a liberális foszsájú csürhének" a legszebb példája az a retardált barom imádott félistened, aki a LIBERÁLIS Inter. alelnöke volt majd 10évig! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.