A kormány folyamatos erőfeszítései és Orbán Viktor személyes fohásza ellenére, mellyel a magyar nőkhöz fordult pénteki Kossuth rádiós szereplése során, az ország népessége állandóan csökken. Nem is kevéssel: a Központi Statisztikai Hivatal friss adatai alapján egy év alatt 26,9 ezerrel csökkent Magyarország lélekszáma. Ez a szám abból adódik, hogy 2016-hoz képest csökkent a születések és a házasságkötések száma, ellenben a halálozásoké és a természetes fogyás mértéke nőtt. A bevándorlás és kivándorlás mértékét a népességszám tényleges fogyásába kell beleszámolni: mivel tavaly a bevándorlás mértéke nagyobb volt, mint a kivándorlásé, így a nemzetközi vándorlás pozitív egyenlege 13 200 fővel csökkentette Magyarország természetes fogyásából származó népességcsökkenését. 2017-ben 25 100 magyar hagyta el az országot. Ez a szám kiteszi például Siófok egész lakosságát. Közülük 32 százalék Németországba költözött, 27 százalék Ausztriába és 17 százalék az Egyesült Királyságba, és túlnyomó...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Érdekes. Tegnap az M1-en a híradóban ment az ömlengés, hogy soha nem volt még ilyen jó meg valami 20%-al nőtt a gyerekvállalási kedv.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.