Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően az elmúlt napokban konzultációt folytatott a kormányalakításról.

A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének. Magyarország új kormánya az Országgyűlés alakuló ülését követő hetekben áll fel – olvasható Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének MTI-hez eljuttatott közleményében.

Itt az új kormány – Orbán Viktor lezárta konzultációit a kormányalakításról

Orbán Viktor - MTI Fotó: Soós Lajos

Orbán Viktor Semjén Zsoltot nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettesnek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Varga Mihályt pénzügyminiszternek, Benkő Tibort honvédelmi miniszternek, Bártfai-Mager Andreát a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja.

A kormányfő felkérte Palkovics Lászlót nemzeti innovációs és technológiai miniszternek, Gulyás Gergelyt a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, Trócsányi Lászlót pedig igazságügyi miniszternek. Nagy Istvánt agrár- és vidékfejlesztési miniszternek, Kásler Miklóst emberi erőforrásokért felelős miniszternek, Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszternek, Süli Jánost pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja Orbán Viktor.

A magyar emberek döntésének megfelelően Magyarország új kormánya nemzeti kormány lesz, mely Európa és Magyarország keresztény értékeken alapuló kultúrájának megőrzését, az ország határainak megvédését, a teljes foglalkoztatottság megteremtését, a gyermekvállalás támogatását és hazánk idős polgárainak megbecsülését tartja elsődleges feladatának

- olvasható a közleményben.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
egy határ műveletlen paraszt-suttyó, szaros enyveskezű gazember, ahogy a nép az isten adta nép mely ... akarta! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Uri muri az egész felhajtás, mivel
.
------- A MAGYARORSZÁG NEVŰ „ÁLLAM” ALAPTÖRVÉNYÉNEK ÉRVÉNYTELENSÉGE ÉS ENNEK KÖVETKEZMÉNYEI
alkotmanyos-ellenallas.com/pub/jogi_allasfoglalas_az_alaptorveny_ervenytelensege_es_ennek_kovetkezmenyei_targyaban_2016_10_23.pdf?honnan=Nemzeti_Hirhalo

(...)Az Alaptörvény érvénytelenségének leglényegesebb, a közvélemény elől elhallgatott, ámde nyilvánvaló következménye az, hogy az Alaptörvény érvénytelensége folytán a Magyar Köztársaság helyett az országgyűlési képviselők által létrehozni szándékolt, az ország földrajzi nevével azonos nevű, új jogi entitás, a Magyarország nevű állam nem jött létre, és
.
----- így mi, ennek az országnak a lakói 2012. január 1. óta egy jogilag nemlétező államhatalomnak alávetetten élünk.
.
Ebben az országban VAJON MIÉRT HALLGATNAK a jogászok, mivel a L A I K U S .. állampolgárokat úgy átverték, mint a MELLÉKTERMÉKET a .. P A L Á N K O N?
.
Valójában a KÖZJOGI MÉLTÓSÁGOK megfogalmazták:
.
index.indavideo.hu/video/Orban_nevetve_Nincs_is_kormany
.
És azt tesz ez a POLITIKAI KALANDOR, .. k ö z j o g i .. méltóságnak nem vezhető az országgal, szakbarbárként, amit csak akar!!!
.
A többi részletkérdés, BOCSÁNAT, BOCSÁNAT!
tudode
@tudode: .
Jav.
.
(...) .k ö z j o g i .. méltóságnak nem nevezhető.(...)
Borsodi
@Pegero: @Horizont: Nem akarom egyikőtöket se kiábrándítani a kedvenc politikusából,csak a saját véleményem én azért szavaztam Orbánra,hogy Gyurcsány megbukjon,utáltam nagyon,de mostanra rájöttem,Orbántól rosszabb gátlástalanabb nem létezik. Tőle még Gyurcsány is különb lenne.Igaz én mind kettőt kizárnám a politikából.Az,hogy ki honnan jött ? Gyurcsánynak volt mit aprítani a tejbe.Orbán meg egy Soros által iskoláztatott támogatott csóró volt.Fájó de Horizontnak lehet igaza egyre rosszabb lesz,persze nem mindenkinek és nem minden hol.Borsodban egyre nagyobb lesz a nyomor.
Borsodi
@Horizont: Mindenben igazat kell,hogy adjak neked mert hasonlóan érzek, Márki Zay Péter az aki megérdemli,hogy meghallgassuk.Ha ő lenne a miniszter az emberek is békében élhetnének.
/1960 ban születtem/ Nem magam miatt háborodok fel,sajnálom a fiatalokat akiknek kilátástalan a jövőjük ebben az országban,és azokat a nyomorban élőket akik a jobb két reményében szavaztak a fideszre.
Eladott Ország
@Pegero: A magyar választójogi törvény alkotmányellenes.
start.hubzilla.org/page/doc/az+%C3%A9vsz%C3%A1zad+csal%C3%A1sa+-+avagy+hogyan+vezess%C3%BCnk+egy+eg%C3%A9sz+orsz%C3%A1got+az+orr%C3%A1n%C3%A1l+fogva
Egyébként nyugodtan meg lehet kérdezni több alkotmányjogászt. Mivel független, objektív véleményekre voltam kíváncsi, ezért én hat német jogásznak tettem fel a kérdést a magyar választások eredményeit és az adott országgyűlés összetételét tükrözve. Mind a hatan arra az eredményre jutottak, hogy egy ilyen választási rendszer alkotmányellenes, vagy ahogy náluk mondják, a "Grundgesetz"-be ütközne.
Előre lezsírozva. A magyarországi választásokról. Kim Lane Scheppele professzor, a Woodrow Wilson Közügyek és Nemzetközi Ügyek Iskola és a Princeton Egyetem szociológusával március 19-én elkészítette a következő interjúrészletet.
www.facebook.com/sevaster1/videos/1059125917560319/
Eladott Ország
@Pegero: Azért nem igaz mert a bűnöző fidesz mondta. Az új seprő jól seper, és mire kend felocsúdik, az Európai Néppárt minden tagja átigazol a Fideszbe és nem foglalkoznak közügyekkel, hanem mennek nyulat hajtani a Semjénnek, aki Assisi Szent Ferenc mintájára beszélgetni akart a nyulakkal, de mivel még ezek se álltak vele szóba, most kétharmados felhatalmazású jó magyarosch keresztényként levadássza őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.