"Taktikai szavazás" – így hívták a választások előtt azt az eszközt, amivel a Fidesz legyőzhető. A választó okos, tudja a dolgát, ezt hallhattuk az együttműködésre képtelen pártoktól. Miután az ellenzéki formációk irtózatos pofonba szaladtak bele április 8-án, kevés szó esett arról, hogyan is működött a csodafegyvernek gondolt választói magatartás. Nos, nem a taktikával volt a gond. Ez a hvg.hu heti politikai elemzése.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A taktikai szavazas alapfeltetele a visszaleptetes volt. Ez nem tortent meg.
Az MSZP 68, a DK 45, az LMP kb 10, a Momentum 3, a ketfarku kutya 0, jobbik 0 helyen lepett vissza.
Kivetel az Egyut akik mindenhol visszahol leptek. Juhasz Peter aki egyertelmu eselyes volt is visszalepett, hogy peladat mutasson. Sajnos senki nem kovette a peldat.
Azt kell mondjam a partoknak, nehany kivetellel az volt az onos erdeke hogy listan toredek szavazatot kapjon es igy megussza a penz visszavizetest (ketfarkuak, momentum) vagy novelje a mandatum szerzest (LMP, jobbik)
Ez a valasztas siman nyerheto lett volna meg ekkora fideSS folennyel szemben is, ha egyesek, itt leginkabb az LMP-re gondolok, nem aruljak el a valasztas tetjet. Mint ez bunko sallai is mondta ok a 2022-re koncetntralnak. Nos 2022 lesz, de szabad valasztas NEM.
bencemacska
A megállapításoddal egyetértek, az ellenzék ilyen elveivel nem lehet OV-t legyőzni! Legnagyobb ellenfelük nem ő, hanem az LMP. És most ő akar az ellenzék vezető pártja lenni!!! Az az agybaj, hogy van, aki még szóba áll velük!
Nem értek veled egyet az Együtt megítélésében.
Mert: Nem lépett vissza mindenütt, de nem is kívánták tőle. ( Szabó Szabolcs javára minden baloldali visszalépett, sőt még az LMP-s is, pedig a közv. kut. szerint nem ő volt az első, de nyert, ez a lényeg! Vajda Zoltán javára is visszaléptek, de sajnos nem nyert. És állva maradt még 4-5 fő, akiket nem ismerek, de nem is győztek!)
- Juhász nem a legesélyesebb helyről lépett vissza, (bár úgy mint Csárdi, ő is lehetett volna győztes, aki szintén nem az legesélyesebb volt!)
- Az Együtt valami taktikai hibát vétett, hogy ennyire alacsony szavazati arányt ért el! (Nem ismerem őket, nem értékelem, miért!)
relatív
Teljesen tévesen ítélik meg a regnálóhoz hű pribékek - nagy számban, érdekből egyes ágálók a média minden felületén - a regnáló elleni fellépés voksolási stratégiáját, és ítélik el őket igaztalanul !

A citált médium igen plasztikus-, és tényszerű elemzése alapján IS látható, hogy ebben a szakadékszerű lejtős környezetben IS csak erős csalásokkal, és egyes önös renitensek miatt nem jött be a várt eredmény !

A várt siker elmaradása ellenére csak IS köszönet azoknak akik mindent megtettek a sikerért, de az idő - látható - azt IS elhozza a közeljövőben, ha egy kicsit nagyobb teret kap az ész, és a tisztánlátás az egyéni érdekek azonnali megjelenése előtt !

Sajnos már az 1989 - es években, de később IS több választás során - a mai regnálók soha nem lettek volna a hatalom környékén, ha egy téves döntés azt nem tesz lehetővé - nem a helyes döntés volt a vezérelve a szavazásnak, hanem a délibábos, minden alapos indok nélküli szivárvány belengetése.

Remény szerint lassan a józan ész kerül túlsúlyba a magyar szavazásoknál, és a csalás sem lesz ennyire egyszerű !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.