Hiányoznak a jogi alapjai az uniós költségvetésből járó források esetleges megkurtításának – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Hozzátette:

a kohéziós alap – amelyet a jelenlegi költségvetési ciklusban az egy főre jutó GDP alapján számolnak ki – átszabásáról már korábban is jelentek meg információk.

Az alkotmányjogász azt a cikket (312) tekinti irányadónak, amelyik rögzíti, hogy az Európai Tanács a költségvetési keretről egyhangúlag határoz. Mindez azt jelenti, hogy egyetlen vétó is meg tud akadályozni bármilyen bizottsági előirányzatot – hívta fel a figyelmet. Jelezte azt is, hogy a Brexit miatt mindenki készül a kohéziós alap valamilyen átalakítására.

Ez a "költségvetési terror" – jelentette ki – új elem az Európai Unióban.

A Financial Times arról írt hétfőn, hogy az Európai Bizottság rendeletben szabályozná az uniós kifizetéseket.

A cikk szerint az uniós országok a jövőben minősített többségi szavazással felfüggeszthetnék a közösségi támogatások kifizetését az igazságszolgáltatás függetlenségét veszélyeztető tagállamok, például Magyarország vagy Lengyelország esetében.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Hát, ha te mondod, akkor az biztos úgy is van. Te egyedül okosabb vagy, mint az Eu összes jogásza! Mindezt az adófizetők pénzén!!!
Cöf, cöf, cöf...
Röf, röf, röf...
nagyon meredek hegyoldalon állt az az almafa!!! Messze gurultál!
RonaGyuri
Csak szólok; ezért Riyadh-ban ezért kezeket vágnak le

A nép nemzeti olvasásértési hiátus jegyében a derék matyar megmondó-emberek totál félre magyaráznak

Mint ismert az EU vizsgálja annak lehetőségét, hogy az uniós országok a jövőben minősített többségi szavazással felfüggeszthessék a közösségi támogatások kifizetését.
Ahogy az lenni szokott a derék „szakértők” és a firkászok a saját szájízük szerint magyarázgatják a dolgot. Az un. ellenzékiek a demokrácia hiátusokkal indokolják, míg orbáni birkák politikai nyomásról zagyválnak. Pedig igencsak egyértelműen fogalmazott pl. az FT is a témában. Az EU szervei és tagállamai megelégelték, hogy az adófizetőik pénzét gátlástalan gazemberek megdézsmálják. Ennek megfelelően azoktól az országoktól, ahol – mint nálunk – az erre hivatott szervek elszabotálják a tolvajok megrendszabályozást megvonják a támogatások felügyeltét.
Tegyük hozzá ebben is a pofátlanságot csúcsra járatjuk, hiszen nálunk Orbán sk jár élen a pénzek lenyúlásában! =))
bencemacska
@RonaGyuri:
És mi van ha ezt egy alkotmányjogász nem érti, vagy nem akarja érteni?!
Állami támogatással hirdeti a téveszméit! A birkák meg kajálják!
RonaGyuri
@bencemacska: az legyen az ő gondja! =))
tudode
Amellett eltörpül az, hogy az EU KÖLTSÉGVETÉSI JAVASLATÁNAK JOGI ALAPJAI HIÁNYOZNAK, a ,, t a b u n a k .. számító,.. k ö z j o g i l a g .. NEM LÉTEZŐ tagország nevében!
.
Keresőbe beír: ""Közjogilag nem létezik Magyarország"""
---- Nagyjából 13 700 találat (0,47 másodperc
.
www.google.hu/search?ei=SkHoWvT7HpH5wAKlmik&q=K%C3%B6zjogilag+nem+l%C3%A9tezik+Magyarorsz%C3%A1g&oq=K%C3%B6zjogilag+nem+l%C3%A9tezik+Magyarorsz%C3%A1g&gs_l=psy-ab.3..33i160k1.45428.55548.0.56047.25.25.0.0.0.0.124.2112.23j2.25.0..2..0...1.1.64.psy-ab..0.11.953...0.2u9Eq0blTaI
.
Tehát VAGYUNK MINDANNYIAN, mint a befőtt. a .. k u k a .. JOG-ÁSZOK, ügyvédek által van is, meg .. n i n c s .. is országban, AKIK .. h a d i c s e l l e l .. azt tesznek az országgal, amit az "úri muri" szakbarbár /falusi gyerek/ azt tehet, amit a RÉMÁLMAIBAN vizionál!
.
Röhej!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.