Elkészült az elmeorvosi vizsgálata. Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet szerint P. László teljesen normális.

Beszámíthatónak találta a Teréz körúti robbantással vádolt P. Lászlót az elmeorvosi szakértői vizsgálat – írja 24.hu. A lapnak a férfi édesapja azt mondta, örül az eredménynek, "az áll ugyanis benne, hogy a fiam teljesen normális, beszámítható".

Apja szerint P. az első, februári tárgyalási napon azért viselkedett furcsán – feküdt le például aludni a vádlottak padjára –, mert valamilyen gyógyszer hatása alatt állt.

Azzal kapcsolatban, hogy a férfi – bár a szakértői vizsgálat normálisnak találta – nem együttműködő, és semmit nem tesz ügye előbbre viteléért, az apa azt mondta: "Normális ember valóban kiáll magáért és védekezik. De ő ilyen visszahúzódóbb típus volt már gyereknek is. Magam sem értem, mit miért tesz."

A család kérvényezte P. szabadlábra helyezését, a bíró az apa elmondása szerint a hónap végére dönti el, hogy jóváhagyja-e.

A férfi azt is elmondta, hogy fia mentálisan már jobban van, ám jelenleg nem fogad látogatókat, ezért vele is csak telefonon tartja a kapcsolatot, minden héten lebeszélik az engedélyezett 70 percet.

(hvg.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.