Magyarország nagyra becsüli az Egyesült Államok segítségét annak érdekében, hogy megoldódjon Ukrajnával az ottani kisebbségek jogait sértő jogszabályok elfogadása miatt kialakult konfliktus – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten újságíróknak, miután Wess Mitchell amerikai külügyi helyettes államtitkárral tárgyalt.

Szijjártó Péter – közlése szerint – megerősítette tárgyalópartnerének, hogy Magyarország "nem a balhéban" érdekelt, hanem a konfliktus megoldásában.

Szijjártó: Magyarország nagyra becsüli az amerikai segítséget az ukrán konfliktusban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) tárgyal Wess Mitchell-lel, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekben illetékes helyettes államtitkárával a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. május 23-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Magyarország azt szeretné, hogy a 150 ezer kárpátaljai magyar ember biztonságban, jogbiztonságban élhessen, és az ukránok ne sértsék meg a nemzetközi és kétoldalú kötelezettségvállalásaikat – jelentette ki a miniszter.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szíjrágó, ki a túrót érdekel, hogy nagyra becsülsz-e valamit?...
Jozefina
Az USA nagy ívbe leszerja, hogy mit mond. Nagyon jól látják, hogy mindenben a kerékkötő szerepét játsza!!!
namihami
Az egész cikkben egy betű sincs arról, hogy az amcsik bármit is igértek volna a Kakaskának. Csupán a Szijjártó hasfájásairól szól végig az egész írás. Szijjártó ""mondta"", ""kijelentette"", ""nem a balhéban érdekelt"" és így tovább. Konkrétum és Mitchell-féle tényekről és kijelentésekről egy hang se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.