A kóbormacska etetéséért bírság jár Békéscsabán, nem is kevés: 5. 000 - 150. 000,- forintig terjedhet. Nem olyan régen lépett hatályba a közösségi együttélés szabályairól szóló 11/2013. önkormányzati rendelet módosítása, amely bírságolhatóvá teszi azokat, akik kóbormacskát etetnek közterületen.

Forrás: jogzona.hu
Feltöltő: Jogkérdés
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ki állapítja meg, és mi alapján ,hogy az adott macska ,,KÓBOR MACSKA ,, mert mondjuk NINCS RÁÍRVA A HÁTÁRA !!!
Commenter
Tényleg ez a legnagyobb gond? Ha nem önfenntartóak lennének az állatmenhelyek,(az állam már rég kivonult az állategészségügyből!) és az ivartalanítás fontossága is tudatosítva lenne a gazdikban, valamint az ivartalanítás költségeinek legalább egy részét átvállalná az önkormányzat akkor a kóbor macskából is kevesebb lenne...és mi van a kóbor kutyákkal? Egyébként sem biztos hogy az állat valóban gazdátlan...ez csak újabb ok a bírságolásra...
wpym
Persze a mocskos, köcsög bagósokat senki nem tudja büntetni a tiltott helyen történő dohányzás miatt. Pedig nagyon egyszerű lenne: egy ANTSZ-es figura 2 civilruhás rendőr társaságában megkínálja a retket egy 300 ezres csekkel. Ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.