Talán nincs is olyan ország, ahol a hét elején ne lett volna hír Judy Perkins, a végstádiumú mellrákkal küzdő nő csodálatos gyógyulása, illetve a gyógymód, amelynek köszönhetően immár két éve tünetmentes. Most utánajártunk, mi is ez az immunoterápia, és összeszedtünk mindent, amit erről a kísérleti kezelésről tudni érdemes. Hogy működik az immunoterápia? 1. Az orvosok mintát vesznek az elsődleges daganatból és az áttétekből. 2. A mintából kivonják azokat a T-sejteket, amelyeknek sikerült bejutniuk a daganatba, és ezeket milliószámra „szaporítani” kezdik a laborban. 3. Génszekvenálás segítségével igyekeznek megállapítani a daganatra jellemző legfőbb mutációkat. 4. Kiválogatják azokat az immunsejteket, amelyek kifejezetten a daganat mutációit támadják. 5. Ezeket a T-sejteket aztán visszafecskendezik a beteg szervezetébe, hogy elpusztíthassák a daganatot.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Mennyivel egyszerűbb és olcsóbb lenne így gyógyítani! A rákölő terápiák nem csak a rákos sejteket ölik meg hanem az egészségeseket is.
Peller Anikó
@1magyar: szerinted ez így olcsó? Legfeljebb leírni volt olcsó, de amúgy jól hangzik.
1magyar
@Peller Anikó: Igazából nem tudom mennyibe kerül egy rákos beteg, de ez minden szempontból olcsóbbnak és jobbnak tűnik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.