Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy komlói férfi ellen, aki a segítségére siető mentősökre támadt – közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Mentősökre támadt egy komlói férfi

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott tavaly decemberben otthonában nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, attól rosszul lett, elesett és fejsérülést szenvedett. Ellátására mentőt hívtak.

Az ittas férfi a mentőautóban felállva megpróbálta megütni, megrúgni a mentőápolót, akit végül fojtogatni kezdett. A mentős segítségére sietett a jármű sofőrje, akire szintén rátámadt az ittas férfi. Végül a két mentős lefogta a dühöngő embert – részletezte az ügyészség.

A vádlott ezért a tettéért akár egytől öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
A fiam az egészségügyi iskolába már azért iratkozott be,mert mentőápoló szeretett volna lenni. Első éve jár az ápolóképzőbe,mikor készült egy riport,egy mentőápolóval. Elmondta az a szerencsétlen ember,hogy tisztán havonta 96.000 ft-ot visz haza és nincs semmilyen levonása( gyermektartás, banki hitel,bár milyen bírság,stb) 19 éve dolgozik a mentőszolgálatnál. Ez idő alatt többször szenvedtek balesetet,mert az autósoknál divat,hogy bömböl a zene és nem hallják a megkülönböztetett jelzést. Többször tettleg bántalmazták. Hol a beteg,hol a hozzátartozók. 2x jártak úgy,hogy 3 méterre újraélesztettek egy embert,eközben kirabolták a mentőautót. Vittek mindent,amit senki nem használni a mentő dolgozóin kívül.Akkor mondat a fiam,hogy nagyon sajnálja,de ennyi pénzért ilyen kockázatos munkát nem vállal. Most végzett,szív intenzíven fog dolgozni,de nem tudja még mennyi lesz a fizetése. Tényleg,nincs valakinek ismerőse,aki Deszken dolgozik,vagy bár hol az országban és tudná mennyi az frissen végzett szakápolók fizetése?
namihami
Adják neki az ötévet, hogy legyen ideje gondolkodni és kijózanodni.
Biztos vagyok abban, hogy legközelebb (szabadulása után) már a mentő szirénája hangjára haptákba vágná magát. És a bunyótól egy életre elmenne a kedve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.