Súlyosan megsérült két kisgyerek a balesetben, amely az M1-es autópályán történt hétfő éjjel Győrújbarátnál.

Vízelvezető árokba borult egy autó az M1-esen a 120-as kilométerszelvényénél, Győrújbarátnál. A baleset értintettjei külfödiek, az autóban utazó két bolgár gyermek súlyosan megsérült, s jelenleg intenzív osztályon fekszenek – írja a Kisalföld.

A 12 éves gyermeknek sorozat-bordatörés mellett a csigolyája és a tüdeje sérült meg, de csigolyatörése nem járt bénulással. De a 10 éves gyermek állapota ennél súlyosabb: már túl van egy nyílt, szilánkos combnyaktörés-műtéten, és még egy operáció vár rá. Addig lélegeztetőgépen tartják őt.

A személyautóban két bolgár felnőtt és két gyerek utazott, a családnevek nem mindenkinél azonosak, s az anyanyelvükön kívül más nyelvet nem beszélnek, a rokoni szálak pedig nem tisztázottak.

A vizsgálatok jelen állása szerint egy 39 éves román állampolgár autójával haladt Hegyeshalom felől Budapest irányába, amikor nekiütközött a vele azonos sávban előtte közlekedő személygépkocsinak, eddig tisztázatlan körülmények között.

Az ütközés hatására a vízelvezető árokba sodródtak, és a gyerekek sérüléseiből arra lehet következtetni, mintha nem lettek volna bekötve.

Prof. Oláh Attila, a Petz-kórház orvos igazgatója a Kisalföld érdeklődésére megerősítette: a gyerekek sérülései súlyosak, de nem minősülnek életveszélyesnek. Az igazgató hozzátette: akár néhány napon belül hazaszállíthatják a gyerekeket.

A kórház már felvette a kapcsolatot a bolgár konzulátussal, amely intézi az ilyenkor szükséges papírokat. 

(kisalfold.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.