Az önkormányzathoz nem vagy csak nehezen lehet pályázni, a többi szülő csak szánakozik, de más gyerekét nem üdülteti. A pedagógusoknak nincs energiájuk pályázati lehetőségeket kutatni, a szülők pedig annyira szégyellik, hogy inkább hazugságokat találnak ki, miért nem tud a gyerek kirándulni menni.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Nagy hiba az, ha a szegény gyerekek fogalmát csakis és kizárólag a cigány gyerekekre érteni! Bármikor kerülhet egy család nehéz helyzetbe, -akár önhibáján kívül is. Mindíg a gyerekek az elszenvedő alanyai. Pedig egy osztálykirándulás nagyon fontos, mert lát-tapasztal-tanul.
Csakhogy az a 20 ezer forintos költség könnyen lehet akár 50 ezer is, mert a befizetett összeg csak az utazási költség+ szállás+ 3x étkezést fedezi. De további költségek is vannak, belépő díjak (múzeum+ fürdő+ kisvonat, ami a programban szerepel). Továbbá szülői kiadások is, mert kell egy hátizsák, pizsama, törölköző, fürdőruha, papucs, váltócipő, rendes ruházat, tisztálkodási eszközök. No és persze a gyereknek költőpénz. Fagyira, cólára, miegyébb stb. Aztán csomagolni neki egy kis rágcsát, almát, üdítőt. Gyakorlott nagyi vagyok háromszorosan, tehát tisztában vagyok vele. Ha csak 1 gyereknek ennyi pénz kell, a többi 3 gyereknek miből futná??? Érdeke ez az EMMI-nek , hogy szegény gyerekek nyaraljanak? Harsogják az ingyenes Erzsébet tábort, de van akinek ez sem ingyenes, csak egy elérhetetlen álom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@Shikari: Csak egy példát mondj. De olyat amit nem vétózhatok meg!
Mézike
@Shikari: na most beletrafáltál. Ahhoz hogy álljuk a versenyt szinte csak eus támogatásból vannak felszínen a termelők. Egyedül nem megy...
Mézike
@Shikari: Nekem nem kell megvétózni semmit, hiszen én mondtam hogy azt az ipart ami volt sikerült tönkreverni, pedig mi voltunk az élmezőnyben a rendszerváltáskor, a többi szocialista országhoz képest. Most meg leghátul kullogunk, és a rendszerváltás óta egyetlen kormánynak sem sikerült legalább arra a szintre feltornázni ahol volt.
Mézike
@Shikari: Nem felejtem, nemcsak a fideszre céloztam.
kulabombaafityiszre
@Eriksson: "Tudod, nincs mennyország, de minden síron nő virág,"
V'Moto-Rock - Várj, míg felkel majd a nap!
Eriksson
Érdekes ez a nosztalgia vita. A múlt rezsimben minden gyerek nyaralhatott, probléma nélkül. Voltak gyári üdülők, szakszervezeti üdülők, mindenféle ingyen, vagy majdnem ingyen nyaralási lehetőségek, felnőtteknek is. Volt mindenkinek munkája, volt ipar, volt magas szintű mezőgazdaság, megélhetési lehetőség.
Aztán jött a rendszerváltás és minden megváltozott, eltűnt a középosztály, lettek gazdagok és lettek szegények.
A régi rendszer valamiért nem kellett, ünnepelték az újat, amely nem sok jót hozott az átlag-népnek. Most már visszasírják a régit, a jó, gondoskodó államot, elfelejtve, hogy piacgazdaság van és mindenki köteles lenne saját magáról gondoskodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.