A kertszomszédságnak két véglete van: lehet elfogadó, barátságos, vagy háborús gócpont. Az utóbbi esetben soha nem derül ki, hogy ki kezdte, ám érdemes minél hamarabb megbékélni, mert megmérgezi a mindennapokat, amik jók is lehetnének. Nincs az a lelkész, de egyszerű hívő sem aki ne tudná ezt. Isten áldásával...

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
A problémát elsősorban a a kutyák esztelen csaholása jelenti ami vérforraló tud lenni, míg az idióta kutyatartók a kutyákat nem nevelik, nem törődnek az ugatással ami esetenként egy járókelőtől, postástól, macskától, másik kutyától, sündisznótól vagy akár egy földigiliszta látványától eredhet. És ha még enni vagy inni sem kap a kutya akkor akár egész éjszaka is kajkulhat a végtelenségig, míg a szomszédok tehetetlenek.

Az ilyen kutyatartókat fel kell koncolni, ezer év börtönbüntetésre ítélni vagy a megmérgezésük után négybe vágva kiszögelni a ház négy sarkára.

Az ilyen rohadék tartson macskát vagy inkább meztelencsigát.
1magyar
@Peller Anikó: Én nagyon szeretem a ktyát de ebben igazad van.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Zavar a kutyaugatás,ne költözz kertes környékre... A kutya elsősorban házőrzésre,jelzésre van...ezt tudomásul kell venni...aki pedig kutyát tart,az lássa el rendesen...A konkrét esetre nincs rálátásom,de ismerve a magyarországi egyházakat...a éeékésznő is inkább a gyülekezetével foglalkozzon,ha vannak egyáltalán!!
eszegfu
Teljesen mindegy, hogy a saját területén hova teszi a kennelt! Csak kérdezem: ha a telek közepén van, akkor nem ugatnak a kutyák?! Itt a kutyákat kell "megnevelni", illetve elsősorban a kutyatartót!! Egyetértek @Peller Anikó-val! Tehát nem a kennel lebontására kellene kötelezni a kutyatartót, hanem kutyáinak "iskoláztatására"!!
picike1
ezek a vadhajtásu kutyák képesek harapni és támadni is nem védem őket egyetértek azzal hogy alkalmazkodjonn a kutyás hölgy is a kutyáival . mit képzel ?!naponta több száz kutyát itt kikerülök de ezek be vannak idomitva az emberekhez ! ne csaholjon ugasson a kutyái folyamatosan mért nem tanitotta be őket!
eszegfu
@Shikari: Csacska vagy! Nem értelmezed megint, mit is irtam... vagy még a cikket sem olvastad el figyelmesen. A történet közel sem az "állatok tartásáról" szóló törvény be nem tartásáról szól, vagyis nem ez a kifogás! "...az ÉPITÉSI követelményeknek megfelelően alakitsa ki és helyezze át..." =mármint a kenneleket, ez áll az önkorm. határozatában, mintha legalábbis a klasszikus értelemben vett "épitmény" lenne -- erre irtam, hogy a telek közepén is lehetne, de akkor is ugatni fognak a kutyák. Egyébként a kennel arra való, hogy bizonyos esetekben egy kis időre elzárják a kutyákat, egyébként az állatokat szabadon kell hagyni -- ahogy ezt a cikkben szereplő gazda is tette. Mert ugye a lelkésznő levelében kifogásolja -- NEM a TARTÁSI körülményeket, ami a kutyák "jólétével" függ össze!! -- a kutyakennel és a kutyaházak közelségét és a kutyák ugatását, vagyis nem azért tett bejelentést, mert kicsi a kennel, vagy mert nem kapnak enni-inni, vagy éppenséggel veri a kutyáit... érted?! Tehát nem az állatvédelmi törvény be nem tartása miatt van hatósági eljárás! Továbbra is tartom azt a véleményemet, hogy a kutyák tartásával semmi baj, csak a hiányos "neveltetésük" okoz gondot. Egyébként jobban ismerem a törvényt, mint ahogy Te azt gondolod!:)))))
dr. prédikátor
Hát lenne véleményem a "lelkésznő"hozzá állásáról de inkább nem írom le!!!/ Ha a kutya beszélni tudna NEM UGATNA!/
Eriksson
A kutyatartók védelmében: A kutyák sem egyformák. Vannak csendesebb fajták és vannak, melyeket semmilyen neveléssel vagy büntetéssel nem lehet leszoktatni a csaholásról.
Az előbbiek valók a városi tartásra, az utóbbiak a nagy területeket őrzőknek.
bencemacska
@Eriksson: ma, 12:09
Nálad az igazság!
A megoldás kulcsa a kutyatartó és a lelkésznő viszonya.
A kutyatartó megtehetné, hogy az istentisztelet alatt a lakásban tartja a kutyákat - esetleg foglalkozik is velük - ; egy lelkésznőnek viszont a háborúskodás helyett békét kellene teremtenie!
Esetleg emberként beszélni a szomszéddal!
Lehet, ennyire OV hívő, hogy még az állatokkal szemben sem képes az isteni megbocsájtást és türelmet hirdetni!?!?!?
Eriksson
@bencemacska: A háborúság valószínűleg nem új keletű, mert mint látható bevonták a hatóságokat is. Hogy a háttérben mi lehet ennek előzménye, azt nem tudhatjuk, sőt helyettük nem is tudjuk megoldani. A templomba emberek járnak, s nem mindenki tolerálja a "bolhás dögöket", s az is lehet, hogy emiatt elmaradoznak onnan a hívek.
A utolsó mondatodat nem tudom értelmezni. Hogy jön ide OV?
Peller Anikó
@1magyar: Én is szeretem a kutyát, a macskát, a cinkét, a pintyet, a sünmalacot, a vakondot, a pókot és a hangyákat is kikerülöm amíg nem uralkodnak el az asztalon.

Ja, de a csaholós kutyát csak sülve. A gazdáját is. Van ahol tíz kutya van, képzelheted mit tudnak magyarázni ha éhesek.

@Pálinkás Pál: O óó, ez itt nagyon nagy tévedés. Az autóduda például azért van, hogy dudáljunk vele. És ha nekem dudálni van kedvem akkor Te költözz el !

Így értetted?

A kertes ház nem azért van, hogy debil kutyatartók uralkodjanak egy egész utca nyugalmán.
bencemacska
@Eriksson: ma, 13:34
Úgy kerül képbe, hogy ő is folyton harcot hirdet! Ez lett a divat! Még soha nem hallottam tőle a megbékélés hirdetését!
Eriksson
@bencemacska: Én meg nem kevernék mindenbe politikust, vagy politikát. Pláne nem egy kutyakomédiába.
Mindennek kritikának megvan a maga helye és ideje.
1magyar
A kutyát az ugatásról, a fűnyírót a zajáról, autót a motor hangjáról nem lehet leszoktatni.A minimálisra csökkentést kellene a békés együttéléshez csökkenteni a zajt.
bencemacska
@Eriksson: ma, 19:53
Nem kell belekeverni!
A társadalomra mindig rányomja bélyegét az uralkodó osztály/ok/ által követett ideológia lényege. Magyarországon pedig most állandóan a HARC hirdetése a divat.
Figyeld meg nem tud két ember egy témáról úgy beszélni, hogy ne akarja legyőzni - nem meggyőzni - beszélgető partnerét!
Eriksson
@bencemacska: Nem akartalak megbántani. Amit írtam, azt csak azért, hogy ne térjünk el a tárgytól.
bencemacska
@Eriksson: ma:20:25
Nem bántottál meg, csak te is sértésnek vetted, az általános légkörre vonatkozó megállapításomat.
Lehet, hogy a korral is jár, hogy nagyon zavar a "tartsuk szárazon a puskaport" hangulat.
Fenntartom továbbra is, hogy egy LELKÉSZNŐ ezt a hangulatot nem veheti át. Neki a békét, megnyugvást kell hirdetni és gyakorolni. Akármilyen nehezére esik is, neki kell a szomszédjával a MEGBÉKÉLÉST kezdeményezni, és nem feljelentgetni!!!
Eriksson
@bencemacska: Én meg pont fordítva gondolom. A lelkésznő egy közösségnek a vezetője, s gondolom neki elsősorban azok érdekeit kell képviselnie. Sehol sem az van írva, hogy a lakásának a szomszédját perelné a kutyák miatt.
Ennyi belátása a kutyatulajnak is lehetne, s nem telesírnia a médiát a maga vélt igazával.
Lásd még 13:34
bencemacska
@Eriksson: ma, 20:51
Egyik válasz:
"A közvetlen szomszédom egy evangélikus templom a benne élő lelkésznővel, aki többször megpróbálta elvitetni a kutyáimat."
Másik, amivel én is egyetértek:
"A közösségi oldalon bukkantunk egy nyilvános bejegyzésre, ami dokumentumokkal alátámasztva arról szól, hogy miként mérgezi meg az emberek életét az elfogadás hiánya. Az egyház szolgájának nem csak a templomon belül kellene a szeretetet és a másikra figyelést hirdetni, de aszerint kellene élnie is, hogy a jó példát követhessék a hívek."
Nem tudom kinek van igaza, nem is akarom eldönteni!!!
DE: más egy LELKÉSZNŐ kötelessége a BÉKESSÉG hirdetésében és megteremtésében, mint bárki másnak! A LELKÉSZ nem foglalkozás, hanem HIVATÁS.
Neki kötelessége Sztehlo Gáborhoz méltónak lenni!
1magyar
Hétvégente hazajön a munkájából" egyik taknyos kölök és nem lehet szellőztetnem mert émelyítő büdös cigarettát szív. Gondolom füves lehet, mert 20 év dohányzás alatt én még ilyet nem éreztem.
Ezzel mit lehet kezdeni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.