Anna Maria Corazza Bildt vádaskodásainak hitelességéről mindent elmond, hogy az a mondat, amelyre cikkét alapozza, el sem hangzott Orbán Viktortól – reagált Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a néppárti politikusnak a Politico című lapban megjelent, a magyar miniszterelnököt kritizáló írására.

Anna Maria Corazza Bildt cikke szerint Orbán Viktor átlépett egy határt a múlt hónapban, amikor a nagy német államférfi, Helmut Kohl örökségét felidéző eseményen azt állította, hogy

Magyarország illiberális demokráciamodellje hajtóerőt jelent majd Európa és az EPP megújítására

Orbán Viktor júniusban a Budapesti Európa-beszéd címmel rendezett konferencián szólalt fel a magyar fővárosban, az eseményt Helmut Kohl egykori német kancellár halálának évfordulóján tartották meg. Itt egyebek között

arról beszélt a miniszterelnök, hogy erős Európához erős nemzetállamokra van szükség.

Hangsúlyozta:

Magyarország több területen is fel tudja ajánlani segítségét a közös európai politikához, így jó példát tud mutatni a gazdasági reformok terén, és segítséget tud nyújtani a migránsok hazaszállításához.

Hozzátette: noha az Európai Néppárt (EPP) vezetői követtek el hibákat "a mi rovásunkra", a Fidesz kitart a pártcsalád és Helmut Kohl eszméi mellett, "dezertálás helyett inkább vállaljuk a nehezebb feladatot: újítsuk meg az Európai Néppártot, és segítsünk abban, hogy visszataláljon kereszténydemokrata gyökereihez".

Forrás: MTI

Címlapi fotó: MTI/Veres Nándor

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Berci! Mé' nem követed főnököd példáját, oszt húznál te is el szabira, de valami árnyékos helyre, mert ha megsüti a nap a buksid, még hülyébb leszel! Értem én, hogy a Vezír távollétében is fenn kell tartani az érdeklődést, pedig néhány Orbán mentes nap nekünk is kijárna...!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
Eztmondta, meg aztmondta, meg nem is mondta, de akkor van szólásszabadság, vagy nincs?
Mer ha van, mindenki azt mond amit akar, és akinek nem tetszik az szarja össze magát és kész.
terlasz
@Rockxy: Te azt mondasz, amit akarsz, de egy min.elnöknek meg kell fontolnia a szavait, mert annak súlya van és következményei lehetnek.
Rockxy
@terlasz: Egy pohos zsírdisznó, egy elmebeteg focimániás, illiberális rendszert építő, korrupt, lámpavasra való hazaáruló szavának súlya van?
terlasz
@Rockxy: Ha ennek ellenére kell a népnek... Nekem nem min.elnököm.
papa.49
Tudjuk havaska ti NÉPPÁTOSABBAK VAGYTOK A NÉPPÁRTNÁL IS, AMIT TI CSINÁLTOK AZ A JÓ MINDENKI MÁS MEG HÜLYE !!!
Csak az a baj hogy megint fordítva tartod a papírodat, mert még olvasni se tudsz rendesen majom !!!
Értsétek meg végre a ti vagytok a néppártban a BOLHA, és ha a gazdátokat sokat zaklatjátok be lesztek szórva fütyiszírtóval, oszt. jónapot !!!
kereső
@Rockxy: bizony súlya van, mert mindezek ellenére ő Magyarország miniszterelnöke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.