Durván félmilliós emigrációs potenciállal kell kalkulálni Magyarországon a legutóbbi népszámlálás alapján. A 2016-os kis népszámlálás eredményeit egészen mostanáig rejtegették, és az adatok alapján ez nem is meglepő. Az aktív korú (16–64 év közötti) népesség tagjai közül minden 12. személy (8,4 százalék) tervei között szerepelt, hogy rövidebb-hosszabb időre – vagy akár véglegesen is – elhagyja az országot. A külföldre költözés lehetőségét mérlegelők egyik fele még csak tervezgette távozását, amikor a KSH emberei megkeresték, 14 százalékuk viszont már végleg eldöntötte, hogy legalább egy időre veszi a kalapját. Az érintettek fennmaradó bő harmada ugyancsak távozni készült, ám még nem körvonalazódott pontosan, hogy mikor és hova. A kivándorlásról gondolkodó 542 ezres népesség 29 százaléka örökre hátat kívánt fordítani Magyarországnak.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Majd húzunk egy keritést a nyugati határon is...oszt jó napot.
Pálinkás Pál
Szép világ lesz..itt maradfnak a cigók..meg a fideszre szavazó,amúgy társadalmilag hasznot nem hajtó emberek!!!
SystemError
Orbán királyunk "álmáért" nem nagy ár! Miután teljes egypártrendszer lesz kulturális és "jogállam" tekintetében is na akkor nézzük meg ezt a számot újra...
karma1
Ez varhato volt, sot, elore szamithato. Ha most csinalnanak egy cenzust, akkor meg sokkal vadabb eredmeny jonne ki.
Aki azt hiszi - fiatal leven - hogy 5 ev mulva hazajon vegleg - hat az oriasit teved. Aki 5 evre tervez, fiatalon, szulokepes korban, vagy 1-2 kisgyermekkel, azok mar sohasem fognak hazajonni, mert azt fogjak latni, hogy a gyerekeik nagyon gyorsan asszimilalodnak az uj kornyezetben, es ha a szulok igazan felelosek a gyerekeik sorsaert, akkor nem fogjak oket elszakitani az uj, sokkal jobb korulmenyek kozul...
5 evi kinttartozkodasra meg kell tanulni a nyelvet, (anelkul nem kepesek eredmenyesen dolgozni), 5 evre kell egy megbizhato lakhatast teremteni, egy uzemkepes, eltarthato autot venni, es amig az ember ezeket megszerzi, eleg konnyen, akkor nem fog visszavagyni Magyarorszagra, legfeljebb csak szabadsagra, karacsonyra, csaladi esemenyekre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.