A nevelőszülői hivatást ősztől országos kampány népszerűsíti.

Emmi: jövőre 850 millióval több jut a nevelőszülői hálózatra
Fotó: Pixabay

A kormány elkötelezett a szociális szakma és a nevelőszülők megerősítése mellett, ennek bizonyítéka az is, hogy a jövő évi költségvetésben 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózat fejlesztésére – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában szerda este.

"A nevelőszülők erősítésével a magyar családokat erősítjük, ezzel pedig a nemzet megmaradását garantáljuk. A nevelőszülő híd, hogy a gyermek visszakerüljön a saját családjába"

- fogalmazott az államtitkár.

Rámutatott: a nevelőszülőség több mint egy munka, nevelőszülőnek lenni hivatás, hisz lényegében más gyermekéért vállalnak felelősséget, megtestesítik a társadalmi felelősségvállalást.

A családi, otthoni környezet megtapasztalása sokkal könnyebb nevelőszülőnél, mint egy intézményben, ezért a kormány 2014 óta törekszik arra, hogy a gyerekvédelmi rendszerbe kerülő gyermekek lehetőleg minél hamarabb nevelőszülőhöz kerülhessenek. Azóta a nevelőszülői hivatással együtt jár a foglalkoztatási jogviszony, és az eltelt négy év alatt az egy gyermek után járó 15 ezer forint a négyszeresére, 60 ezerre emelkedett – ismertette a szakember.

A nevelőszülői hivatást ősztől országos kampány népszerűsíti, amelynek középpontjában a gyermek áll. Cél a nevelőszülői hivatásra felhívni a figyelmet.

A kampány első programjaként augusztus 20-án délelőtt a kormány támogatásával több mint 1500 gyermek és nevelőszüleik dunai hajózáson vesznek részt, és onnan nézhetik az ünnepi parádét – mondta Fülöp Attila.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Szombathelyi stadion: 15 000 000 000
Nevelőszülöknek még: 00 850 000 000
verőce21
Sajnos ez a nevelőszülő ismét egy cigánysegélyezés. Már nem is lesz az vicc, hogy a cigó mind a hat gyerekét állami gondozásba adja, és a rokona kiveszi őket nevelőszülőként 80 eFt/fő. Plusz a családi pótlék és kijön a 600 eFt nettó.
(A rokon 6 gyerekét meg viszont, és mindenki lakik otthon hatszázezerért.)
justhpeter
Ez egy igazi fideSS-nemzeti-keresztény-családbarát kormány.
Eladott Ország
A kormányzat intézkedései abban merültek ki, hogy egy csomó rászorulótól elvették a támogatást. Tessék elbeszélgetni a rokkantakkal, akiknek elvették a járadékát, akiket visszaminősítettek, hogy kevesebbet kelljen fizetni, esetleg a munkanélküliekkel is lehetne csacsogni, akik már kiestek a rendszerből és ellátás nélkül maradtak. De legalább nem rontják a statisztikát, ugye, államtitkár úr? Tehát nem arról van szó, hogy kevesebb ember szorul(na) rá a segítségre, hanem arról, hogy a kormány ezeket a rászorulókat egyszerűen elásta, hogy ne lássuk őket. Mint ahogy a hajléktalanokat is el akarják tüntetni. Propaganda, hazugságok, manipulált statisztikák amerre a szem ellát. Ettől a valóság még semennyit sem változik, de nem baj, fő a jókedv.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.