Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szerint csak az "őrült profitéhség" indokolja a léalma indokolatlanul alacsony felvásárlási árát. Jakab István a köztévén beszélt szombat este arról, hogy a léalma felvásárlásáról szóló vitában a demonstráción kívül is vannak még eszközök a gazdák kezében. Mint mondta, vizsgálni lehet a három feldolgozó kapcsolatát, mert szerinte kartellgyanú merülhet fel, és ugyancsak vizsgálhatnák a gazdákkal kötött szerződéseket is, de az sem elképzelhetetlen, hogy a gazdák összefogásával létesüljön egy feldolgozó üzem, amely piaci zavarok esetén működhetne. Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy szerdán tárgyalnak újra a felek, addig a gazdák nem szállítanak almát a feldolgozó üzembe. A felvásárló által kínált 13 forintos kilónkénti ár - amely szavai szerint a szüretelés és a beszállítás költségét sem fedezi - a Magosz adatai szerint a térség más országaiban alkalmazott áraktól is jócskán elmarad...

Forrás: index.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Most persze föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk mélyen hallgat. Jakab is eltolja magától a felelősséget, de pofázni azt tud, mert azt -Moldova szerint- fekve is lehet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
A kandúrt jobban el tudja játszani, mint a gazdaságot igazgatni.
Amit most javasol már nyolcadjára megcsinyálhatta volna, ha akkora talentum, ahogyan az eszét játssza. Megérdemelné hogy egy szürke hátú orángután asszonya legyen, míg teherbe nem esik..
karma1
Mekkora lumen ez a faszi... Remelem, azt csak viccnek szanta, hogy akar a gazdak is osszefoghatnanak es epithetnenek kozosen egy lealma-feldolgozot...
Hol van b+, miert nem epitetted meg mar regen, miert nem biztattad erre a gazdakat meg akkor , amikor lett volna ido felhuzni egy epuletet, gepekkel berendezni es megszervezni a beszallitast?
Menj te is az anyadba, utolagos okostojas...
kisrigó
@Sámannus: Vizuális típus vagyok, ezt az orángután ötlet nekem is tetszik, úgy hogy támogatom! Amúgy ez a közös léfeldolgozó üzem teljesen rendbe van, csak az a kérdés, hogy miből!? Persze, akkor kellett volna ezért harcolni Jakab eftárs, mikor a lóvét szórtátok el mindenféle sz...os falusi stadionra, hogy inkább hasznot hozó beruházások kellettek volna, pl. a nagyívű kastélyrenoválások helyett, hogy a repedt sarkúak is villoghassanak a palotákban! Most megint azok szívnak, akik dolgoznak és kiszolgáltatottak!
Pálinkás Pál
A magyar gazdák fogják be a pofájukat...emlékszik valaki 400 Ft sárgarépa árra valamikor is???.Ajándékba kapják az adófizetők pénzét földalapú támogatás címen... addig nekem egyik se ugasson amíg nem terményalapú lesz az a támogatás...
Gauntlet
Legalább valaki háborog ebbe az országba! :(
Levendula
Almaevő család vagyunk, de a kilónkénti 500 forintos alma már kiveri a biztosítékot a pénztárcámban! Banánt féláron vehetünk, ami pár ezer kilométerről jön, de a szomszédban termett diónagyságú alma kétszer annyiba kerül. Hogy van ez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.