Családellenesnek nevezte Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár közlése szerint a kormány nem támogatja azt, hogy negyven ledolgozott év után a férfiak a nőkhöz hasonlóan nyugdíjba vonulhassanak.

A férfiak 40 év munka utáni nyugdíjaztatásán veszett össze a Fidesz és a Jobbik
Fotó: Soós Lajos/MTI

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: ha a Fidesz szerint nincs létjogosultsága a Férfiak40 programnak, akkor a Fidesz szerint nincs létjogosultságuk a nyugdíjas férfiaknak sem. A férfiak háromötöde adót, járulékot fizet ugyan, de nyugdíjat már nem kap, mert előbb hal meg annál – tette hozzá.

Mint mondta, ha a kormánypárt meg akarja takarítani ezen férfiak nyugdíját, akkor "ki kell jelenteni, hogy a Fidesz koalíciós partnere maga a halál", és egyszerre veszi el a pénzt és az életet "azoktól, akiket halálra dolgoztatnak, halálukig adóztatnak".

Jakab Péter szerint a Férfiak40 program bevezetése évi 150-160 milliárd forintnyi költséggel járna, miközben – mint mondta – egyes források szerint csak a túlárazott közbeszerzésekre ennek az összegnek a duplája megy el.

Fidesz-frakció: az a családellenes, ahogy a Jobbik viselkedik

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatójára reagált. 

A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az a családellenes, hogy a Jobbik sem a Nők 40 programot, sem a családi adókedvezmény növelését, sem az otthonteremtési programot és más, a családokat, édesapákat és édesanyákat támogató intézkedéseket sem szavazott meg.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ezen nincsen mit összeveszni,a mi általunk megteremtett nyugdíj kell a külhoniaknak,akik egy
fillért sem adtak a közösbe,de szavaznak mindig a fideszre,- ellenünk a mi pénzünkön?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@advocat: Szó szerint igaz 4 gyermeket neveltünk fel a nejemnek 24 éve volt a gyesekkel és kapott 42 ezer forint kezdő nyugdíjat 2013. azóta emelkedett mert most 48 ezer a nyugdíja !!!
Ez pont csak az éhenhaláshoz sok, mert a megélhetéshez kurva kevés !!!
Persze az ilyen novákok könnyen pofáznak mikor saját bevallása szerint csak a bérbe adott ingatlanaiból évi 2.5 millió jön be neki, évente a nejemnek meg ez kb. 5 évi nyugdíja !!!
emerencia
@papa.49: Az már az aljasság csimborasszója, ahogy orbánék bánnak az évtizedeket ledolgozott idős emberek tömegeivel! Az alacsonyabb bérű munkavállalók un. adóéke a legmagasabb vagyis arányaiban többet fizetnek be a közösbe mint a jómódúak. Civilizált országokban ez fordítva szokott lenni. Mindnyájan megérdemelnénk a méltó öregséget, hiszen ki így (pl. 4 gyermek felnevelése!) ki úgy (pl.tisztességesen fizette az adókat és járulékokat miközben nem vagy kevésbé vette igénybe a családi kedvezményeket) hozzájárul ahhoz, hogy ne kelljen nélkülözni egyetlen korosztálynak sem. Orbán egyik legnagyobb bűne, hogy hagyta a bennszülött lakosság millióit érintő humán szférát (egészségügy, oktatás, szociális háló, stb.) oly mértékben lesüllyedni, hogy már szégyene vagyunk Európának.
papa.49
@emerencia: Ahogy írod, szokott is a nejem pityeregni emiatt, hogy szinte emberszámba se veszik őt, mert mint a lézeresszarjankó mondta akinek semmilye nincs az annyit is ér!!!
Pedig a mi életünk, a munkánk is hozzájárult, hogy ilyen szarháziak ingyen tanulhassanak, és most meg lenézik azokat akik ezt lehetővé tették nekik !!
kokopelli
@emerencia: ...pedig lenne példa a Bécsi út másik felén kezdve, vagy még nyugatabbra!
Házas ,gyemekek száma,egyedül nevel,messzire jár melózni stb..stb,mindezek figyelem-
bevéve már a havi bérelszámolásnál! A kül. személyi ill. családi kiadásokat figyelembevé-
tele az éves adóelszámolásnál is stb! A kizsákmányoló nyugat? "Ló-herét elvtársak" !

Már a
iluminati
JÓZSEF KISS GYERE HAZA ITT DOLGOZZ 5x KEVESEBBÉRT...ugyan azon az árakon kapunk meg mindent vagy drágábban..mint te. és ne általánosíts... Addig még a nők gyereket nevelnek a férfiaknak kellett 3x annyit melózni, hogy a gyereknek és a feleségeknek ne legyen gondja...persze tisztelet a kivételnek van olyan hölgy aki segít a férjen azzal hogy ő ís vállal a gyerek mellett munkát...azok megérdemlik, hogy elmenjenek 40 év munka után nyugdíjba
anima
A fideszes pszichoapu, meg pszichoanyu gyereke 35 éves koráig taniul a semmiről, aztán talán dolgozik 30 évet, de erre ne vegyél mérget.
A semmihaszna mihaszna ajvékol, aki nem hozza a pénzt az államnak, hanem csak viszi.
A 16 éves korától az ország jobbításáért robotoló meg fizessen becsülettel, aztán haljon meg 65 éves kora előtt.
Ezek nem eberek, hanem állatok - MIND !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.