A Fidesz-KDNP és a kormány nem vesz részt az ellenzéki pártok által péntekre összehívott parlamenti ülésen – közölte a nagyobbik kormánypárt frakciója csütörtökön az MTI-vel.

A Fidesz nem vesz részt a devizahitelesek miatt összehívott parlamenti ülésen

Úgy fogalmaztak:

egyértelmű, hogy a devizahitelezési válságért felelős baloldali pártok egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizahiteleseket.

Fellépésük rendkívül hiteltelen, hiszen amikor az Országgyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor nem tették – jegyezték meg.

Hozzáállásukról sokat elárul, hogy a szocialisták, a Jobbik és a Lehet Más a Politika képviselői még a forintosítást sem szavazták meg – nyomatékosították.

Azt írták, hogy a kormány sok intézkedést hozott a devizahiteles családok megsegítésére: bevezette az árfolyamgátat, forintosította a devizahiteleket, lehetővé tette a végtörlesztést, valamint elszámoltatta a bankokat.

Az ápolási díj növelésével kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel. Ennek eredményeként ősszel megszülethet a kormánydöntés az emelésekről – közölték.

A nehéz helyzetben lévő családok szociális biztonságának erősítése közös érdek. Ezt az elkötelezettséget mutatja az is, hogy a legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátása, a kiemelt ápolási díj 2010 óta 63 százalékkal nőtt – olvasható a közleményben.

Pénteken ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart az Országgyűlés. Amennyiben a Ház határozatképes lesz, és elfogadja a tervezett napirendet, két javaslatról tárgyalhat: az egyik az ápolási díj emeléséről szól, a másik a devizahitel-károsultak segítését célozza.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezt már az elején megírtuk! Gyáva, cinikus, illiberális társaság, aki remekül él a mi pénzünkből, és viszonzásképp ott árt, ahol tud!
Na, hívek, jöhet a hozsanna! És imádkozzatok, hogy ne kelljen egyetlen közeli hozzátartozótokat sem huzamosabb ideig ápolni 0 - 24-ben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Kedves FIDESZ hívők! Látjátok ettől is megvéd szeretett pártotok. Még vitatkozni sem akar, mert szerintük nincs miről. Nagyon nagy szeretettel gondolok kis kezetekre, amivel a FIDESZ mellé tettétek az "X"-et! Nagyon jól választottatok! Most szívtok? Azt, mi is.
kereső
@wpym:" Az pedig mocskosul inkorrekt lenne, ha én, mint nem idióta devizahiteles, egy forintot is fizetnék az adómból miattuk. Inkább menjenek a levesbe és tanuljanak a hülyeségükből."- de hát már fizettél,és fizeted folyamatosan- vagy úgy gondolod,hogy az önkorik által felvett,és aztán átvállalt hiteleket-és igen deviza hitellek IS voltak!- tényleg az "állam" fizette? Mibű kérdezné az egyszeri?
És igaza van @eladott országnak, az mnb hatalmasat kaszált a devizahitelesek "megmentésén"-amivel nem az államkassza gyarapodott, hanem magánalapitványok, igy aztán elveszitették közpénz jellegüket.Ja és a parlamentbe ücsörgő politikusaink nagy részének volt anno devizaalapú hitelle. Ők törlesztettek 180,.Ft/chf áron. A különbözetet ki fizeti a bankok felé? Csak nem Te,akinek nem is volt ilyen hitele?Drágultak a banki szolgáltatások- ezért aztán tavaly -az alacsony referencia kamat ellenére- a bankjaink kiugró 700 milliárdos nyereséget könyvelhettek el.Csak nem azért,mert a forintositott hitelek kamatai azok nem igazodtak,igazodnak a jelenlegi kamatszinthez?A kamatos kamat,az meg nem uzsora? Azt miért nem szabályozták?Nem tudták kiszámolni,vagy mi ?Nem kerek ez,akárhonnan nézzük IS!
wpym
@kereső: ,,...az önkorik által felvett,és aztán átvállalt hiteleket-és igen deviza hitellek IS voltak!- tényleg az "állam" fizette?"

Világos, de legalább ne az egészet az adófizetők fizessék.

,,És igaza van @eladott országnak, az mnb hatalmasat kaszált a devizahitelesek "megmentésén"-amivel nem az államkassza gyarapodott, hanem magánalapitványok, igy aztán elveszitették közpénz jellegüket."

Ezzel sem lehet vitatkozni.

Na igen, a banki ,,szolgáltatások":

Ha semmissé nyílvánítanák a hazai devizahiteleket, akkor vajon a bankok az emiatt elvesztett összeget honnan pótolnák? Az egyik megoldás ezen szolgáltatások díjának emelése. Ezért sem szeretném, ha szanálnák a hazai hitelszerződáseket, maradjon úgy, ahogy van.
advocat
Mert egyébként nagyívben le vannak...!!!
Shikari
A kormány nem hajlandó senki kapzsisága és hülyesége miatt fizetni. Ez így helyes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.