Olykor néhány rossz szokás elhagyásával is látványos változásokat érhetünk el Ezek az egyszerű, a hétköznapok során alkalmazható tippek hozzásegítenek ahhoz, hogy megszabaduljunk a hasunkon lévő kellemetlen hurkáktól!

Nem is gondolná, miken múlhat a lapos has

Fotó: Pixabay.com

Felejtsük el a rágógumit

Aki szokott néha rágózni, az most mondjon le egy időre róla! Az állandó rágástól ugyanis levegő kerül a gyomrunkba, és felfúvódik tőle a hasunk. Ráadásul állítólag a rágóban lévő mesterséges édesítő is felelős azért, ha időnként ránk tör a farkaséhség, és megkívánjuk az édességet, amitől aztán háj rakódik a hasunkra.

Húzzuk ki magunkat

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, akár pár másodperc alatt is laposabb lehet a hasunk. Elég, ha kissé hátrafeszítjük a vállunkat, kidüllesztjük a mellünket és kihúzzuk magunkat. Egyenes gerinccel megfeszítjük a törzsünket, ezáltal pedig optikailag azonnal eltűnnek az apró redők a hasunkról. Arról nem is beszélve, hogy ezzel jót teszünk a hátunknak is.

Kapcsoljuk ki az elektromos készülékeket

Aki túl sokat mobilozik vagy ül a komputer mellett, az valószínűleg ritkábban mozog. Tehát kevesebb kalóriát is éget. A gyakori telefonhasználat megzavarhatja az alvási ritmusunkat is, és emiatt alváshiányban szenvedhetünk. Ennek is az a következménye, hogy több zsír rakódik le a derekunkra.

Aludjuk ki magunkat

Aki rosszul alszik, meghízik, állítják a szakértők az Endocrine Society szaklapban megjelent tanulmányban. S ez először a hason látszik meg. Ezért ügyeljünk arra, hogy lehetőleg minden éjjel elegendő időnk legyen a pihenésre. Téved, aki azt hiszi, hogy az alvást lehet pótolni.

Csukjuk be a szánkat evés közben

Egyrészt nem szép látvány, ha evés közben belátnak a környezetünkben lévők a torkunkba (a csámcsogásról és egyéb hangokról nem is beszélve, amiket közben valószínűleg kiadunk magunkból). Másrészt ha egyszerre rágunk és közben lélegzetet is veszünk, akkor levegőt nyelünk. Ettől pedig felpuffadhat a hasunk.

Hagyjuk abba a dohányzást

A cigarettázás nem csak egészségtelen a tüdőnk számára. Kutatási eredmények igazolják, hogy a dohányosoknak nagyobb az „úszógumijuk” is.

Igyunk több vizet

Aki sokat iszik (és itt vízről és édesítetlen teáról beszélünk, nem pedig gyümölcslevekről és alkoholról), azt jelzi a szervezetének, hogy a test más részein nyugodtan veszíthet folyadékot. Ráadásul az egyensúlyban tartott vízháztartás következtében kevésbé fúvódik fel a hasunk, és automatikusan kevesebb édességet kívánunk.

Egyébként az is segít megőrizni a karcsúságunkat, ha visszafogjuk a sófogyasztásunkat.

Segít a japán légzőgyakorlat

Álljunk egyenesen. Az egyik lábunkkal lép- jünk előre, a másikkal hátra. Feszítsük meg a fenekünket, és helyezzük a súlyunkat a há- tul lévő lábunkra. Vegyünk mély levegőt három másodpercig, közben emeljük fel a karunkat a fejünk fölé. Ezután fújjuk ki a levegőt hét másodperc alatt, és közben feszítsük meg az összes izmunkat. Ismételjük meg a gyakorlatot legalább két percen át.

(Blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.