Az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti, előző héten kezdeményezett jogállamisági eljárás lezárultáig semmiképp sem zárja ki soraiból a Fideszt az Európai Néppárt (EPP) – jelentette ki Joseph Daul pártelnök szerda este az informális salzburgi EU-csúcs margóján.

Az Európai Néppárt egyelőre nem zárja ki soraiból a Fideszt

"A sajtó nem kényszeríthet Orbán Viktor kidobására. Pártunkban demokrácia és jogállamiság uralkodik, megvannak a szabályaink"

- nyilatkozott a néppárti tagállami vezetők egyeztetése előtt a francia politikus, aki a magyar miniszterelnökről azt mondta, hogy "nem könnyű eset, ezt mind tudjuk".

Sajtóértekezletén közölte, hogy az EPP meg fogja várni a hetes cikk szerinti eljárás eredményét, valamint azt, hogy az Európai Bizottság értékelje a jogállamiság magyarországi helyzetét. Leszögezte:

következményeinek kell lennie annak, ha valaki nem felel meg a jogállamisági elveknek.

Hozzátette, más tagországokat is ugyanezzel a mércével kellene mérni, például a szociáldemokrata kormányzású Máltát, Romániát és Szlovákiát, amelyekben ugyancsak aggodalmakra ad okot a helyzet.

Az EPP több tagpártja a Fidesz kizárását szerette volna elérni, Daul szavai azonban világossá tették, hogy a vezetés ezt egyelőre nem akarja. Szakemberek szerint ezen nyilatkozat után szinte bizonyos, hogy a magyar kormánypárt legalábbis a jövő évi európai parlamenti választásig tagja marad a néppártnak, a jogállamisági eljárás ugyanis addig semmiképp nem fog lezárulni.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nagy hiba! Azonnal ki kellene zárni oket, miután az EP elfogadta a sargentini jelentést
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
Most hallottam, hogy merkel mutti bejelentette, akkor is unijós katonákat telepítenek a magyar határra, ha az a kormánynak nem tetszik!

nabaszki! jön az unijós náci haderő? újra német csizmák magyar földön?

kaszára, kapára emberek...2018-at írunk? ...merkel elővette az SS egyenruháját? mi van(lesz) itt?
asszem nem véletlen, hogy nem zárják ki a fideszt, mert ha kilépünk az unijóból, akkor nem lehet idevezényelni SS katonákat..(sem)...

fasza! ez a baszatlan merkel tényleg tönkreteszi európát!..
kereső
"A sajtó nem kényszeríthet Orbán Viktor kidobására. Pártunkban demokrácia és jogállamiság uralkodik, megvannak a szabályaink"
Tisztelt ( ma még) Hölgyek,Urak! Önöknek nem a sajtó miatt kellett volna kizárni orbánt -igen orbánt,mert a fidesz mint párt nem létezik-hanem Magyarország miatt. Ezzel a döntésükkel Önök cserbenhagyták a magyar demokrata polgárokat,a demokráciát és a jogállamot-azt ne mondjam,rúgtak egyet rajta a sir felé,amit orbán ásott ki.
Félnek a szélsőségesektől? Hát kérem, épp most erősitették meg poziciójában Európa legszélsőgésebb politikusát. Elkúrták,Hölgyeim és Uraim. Nem kicsit, hanem nagyom.
Majd rájönnek- nem is olyan nagyon távoli jövőben,hogy kigyót melengetnek a keblükön, és akkor a szép szavaik-és szabályaik semmit sem érnek a a demokráciáról,és a jogállamról.

Isten óvja Magyarországot!- mert Önöknek nem sikerül.
tulipan
@wagabund: Na, baszki, még egy agyatlan, propaganda álhírgyártó, narancsos alak a Shakira és a Sügér társaságához!
evacica
Na most adott a Néppárt a szarnak egy pofont! Ezért van az, hogy ez a gátlástalan senki mindent megtehet! A Néppártnak is csak ennyi M.o.!Orbán ott folytatja demoralizáló gátlástalan politikáját ahol abbahagyta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.