A Demokratikus Koalíció (DK) követeli, hogy a kormány számolja fel a "nemzeti kukaholdingot" és adja vissza a szemétszállítás szolgáltatás végzését az önkormányzatoknak – jelentette ki a párt fővárosi képviselője kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Ezzel egy időben a kormányzat biztosítsa az önkormányzatok részére a megfelelő forrásokat, mert jelenleg évente 120 milliárd forinttal kevesebb jut szemétszállításra, mint kellene – közölte Gy. Németh Erzsébet.

Ennek pedig az a következménye, hogy az országot, illetve a fővárost elönti a hulladék

- fogalmazott az ellenzéki politikus.

Mint elmondta:

az elmúlt időszakban rohamosan romlik a szemétszállítás szolgáltatás minősége országszerte.

Ugyanakkor, miközben az "utcákon hömpölyög a szemét a kormány és Tarlós István (főpolgármester) csak a vállát vonogatja és nem tesz semmit".

Szerinte a helyzetet jellemzi: van olyan Pest megyei hulladékszállító cég, amelyik a forráshiány miatt a gépeinek és a kukásautóinak csak a felét tudja működtetni. Ezen kívül a munkaerőhiány is sújtja a szektort – fűzte hozzá.

A helyzetet az sem oldja meg, hogy évente 2 milliárd forintot vonnak el a fővárosiak által befizetett szemétdíjból a vidéki szemétszállítás működtetésére. Ez rontja a budapesti szemétszállítás színvonalát, miközben érdemben vidéken sem lesz hatékonyabb a szolgáltatás – mondta Gy. Németh Erzsébet.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Tarlós tehetett volna valamit, amikor Orbán kitalálta azt az igazságtalan elosztást, hogy az évi 2 milliárd Ft-ot elvette Budapesttől a vidék javára.

A kormány minden közüzemi tulajdonlást átszervezett, mindent államosított, és minden ráfizetéses lett. Rezsicsökkentés? Amikor a közösből kell pótolni a hiányzó összegeket, akkor azt ki fizeti meg? Mindenki, hiszen az közpénz, a rezsi egy részét itt fizetjük ömlesztve. Az új állami cégek vezetői pedig ott garázdálkodnak a pénzzel, ahol akarnak, és kapják hozzá a nagy fizetéseket is.

Úgy indult a régiek megszüntetése, hogy
CsipkeRózsa
folytatás.

csak nonprofit működés lehet.
papa.49
Addig amíg az önkorik intézték a szemét szállítást, jöttek a cskkek, vitték a szemetet, nost ez úgy néz ki nem jönnek a csekkek, és vagy elviszik, vagy nem viszik el a szemetet !!!
HATÁROZOTTAN FEJLŐDTÜNK, CSAK AZ IRÁNY NEM JÓ, MERT EZ VISSZAFEJLŐDÉS CSUPÁN !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.