A Hír TV-nek nyilatkozó szakértő szerint a termelékenység jelentős javítására lenne szükség az építőiparban. Drasztikusan emelkednek az ingatlanárak – a piac már most elkezdte beárazni a kedvezményes lakásáfa kivezetését. Utóbbit egyébként az egész ágazat megérezheti 2020-tól, a Hír TV-nek nyilatkozó szakértő szerint a termelékenység jelentős javítására lenne szükség az építőiparban.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
azért vannak érdekes dolgok ebben:

Az igazi baljós árnyak

A derék visszatért (rém)HÍRTV belehúzott

„Csak 2020-től jön az áfaemelés, de már most drasztikusan emelkedtek az árak” címmel közölt írásban pikáns részletek húzódnak meg. A cím elsőre szíven ütött, mert azt sem lehetett kizárni, hogy azt írták, amit a mondat jelent.
Mint ismert az a mocsok EU, már megint bele akar pofázni Orbán önkényébe, s arra akarja kényszeríteni, hogy csökkentse az ÁFA-t. A címet olvasva elsőre az ugrott be, hogy – ismervén Őfenesége reakcióit meglehetősen releváns félelem– daffke mi nem csökkentünk, hanem emelünk.
Aztán kiderült, hogy csak annyi van, hogy ártunk és qurmányunk elveszi az új lakásra adott kedvezményes ÁFA-t az emberektől. Hogyan? Hogy ők vezették be? Igen, de a 13. nyugdíjnál is így volt, mégis ez a megfogalmazás a divat!
Nos a cikk egyébként arról szól, hogy „2020-tól azonban megszűnik az új lakások kedvezményes áfakulcsa és újra a 27 százalékos sávba fognak esni az új építésű ingatlanok. Az ingatlan.com szakértője szerint a piac már elkezdte beárazni a változást és az árak már most is erős növekedésben vannak.”.
Amiben azért annyi van az előbbiből, hogy még 20-tól is 27%-al számolnak??? De a lényeg, hogy már most elkezdtek emelni!!! Egy dologban biztosak lehetünk, hogy – ha és amennyiben – 27-ről 25-re kell csökkenteni az ÁFA-t, akkor annak hatása nem csak előre, de utólag sem lesz érzékelhető! =))
RonaGyuri
@durbincs: ismét bebizonyítottad, hogy még az igen silány PISA eredménynél is butább vagy! =))
karma1
@RonaGyuri: Erdekes errol a hirrol IGY hallani, mikor mar tudjuk, hogy az EU-ban le akarnak nyomni a magyar 27 %-os AFA-t 25 %-ra, mint altalaban a tobbi unios orszagban. (Ez nalunk
15 % es nagyon csunyan neztunk a kormanyra, amikor kb. 8 eve megemeltek a 12.5 %-ot 15-re). Itt akar egy 20 %-os AFA-kulcs meghatarozasba is belebukna barmilyen regnalo kormany...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.