A hétvégén zajlik a villányi vörösborfesztivál, emiatt sokan Pécsről vonattal mentek a településre, és azzal is szerettek volna hazautazni. Valahogy ezt a MÁV már figyelmen kívül hagyhatta, az esti vonatra sokan ugyanis nem fértek föl, pedig a vasúttársaság munkatársa még kutyás rendőröket is hívott, hogy visszafogja az utazni vágyókat. Végül megoldották a problémákat.

Az Index cikke szerint tumultuózus jelenetek zajlottak le szombat éjjel a villányi vasútállomáson, mivel sokkal többen akartak felférni a Pécsre induló járatra, mint ahánynak ez sikerülhetett volna.

Kutyás rendőröket hívott MÁV, mert sokan szerettek volna hazavonatozni Villányból

Fotó: 

A dél-baranyai településen vörösborfesztivál zajlott, emiatt nagy számban érkeztek az érdeklődők is a megyeszékhelyről, akik a vasutat választották volna a hazajutásra is. Csakhogy az este 10 órás vonatnak a MÁV három Bzmot(Piroska)-szerelvényt állított be, ami nem volt elég a feladatra.

Az utasok már a lépcsőn lógtak, így a MÁV dolgozói rendőröket hívtak a helyzet kezelésére. A rendőrök kutyákkal meg is érkeztek, le is szedték a lépcsőn állókat a vonatról, és körülbelül fél óra alatt sikerült még egy szerelvényt hozzácsatolni a pécsi vonathoz.

Egyébként volt egy mentesítő járat is még éjfél után tíz perccel, erről azonban sokan nem tudtak, emiatt próbálták meg feljutni a menetrend szerinti utolsó pécsi vonatra annyian.

Az Index kereste a MÁV-ot, hogy mégis miért nem sikerült nagyobb szerelvénnyel készülni, ha már előre bejelentették, hogy felkészültek a forgalomnövekedésre.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Így megy tönkre minden abban az országban, ahol szakemberek helyett NERtársak ülnek minden állami kulcspozícióban. Amit itt feltétlenül meg kell jegyezni: a kismillió igazgatóval, 5 millió forintos fizetésért körmöt lakkozó vezérigazgatókkal felszerelt MÁV pontos keresztmetszete a honi állapotoknak, egy szelete annak, ami egyébként majdnem mindenhol másutt történik. Ha betartod a szabályokat kirúgnak, ha nem tartod be, akkor azért. Béremelés helyett a dolgozókon spórolnak a hölgyek, urak. Pontosan ugyanolyan pofátlanul szakadtak el a valóságtól, mint az ország vezetése, akiknek akaratából hozzá nem értő, lojális, szervilis dilettánsok egymás hegyén hátán igazgatóskodhatnak. A MÁV egy ilyen pénznyelő, veszteségesen működő, csókosoknak megélhetést biztosító, állami vállalatnak csúfolt kifizetőhely.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@Eladott Ország: és mégis működik ez a kontinensnyi ország..úgy, ahogy, de működik...eme óriás irányítása igazi embertpróbáló kihívás...
Eladott Ország
@wagabund: A több mint egymilliárd lakosú Indiában a vonatok a közlekedés és a szállítás legfőbb eszközei. A megszokott, mindennapos utazás mellett India hagyományokra épülő kultúrája megkívánja, hogy az a sok millió ember, aki távol él a rokonaitól, rendszeresen útra keljen, hogy részt vegyen a családi összejöveteleken, illiberalizmus nélkül.
wagabund
@Eladott Ország: ehhez csapjuk hozzá Kínát, ott ha holdújév ünnep van, hárommilliárd vasúti jegyet adnak el...ami elképesztő, hogy ezeket fel is használják...

mint tudjuk, a MÁV két problémával küzd évtizedek óta. az időjárással, és az utazni vágyó utasjelölttel...

Kínában, Indiában is fellelhető mindkettő, "csak" ott keményebb az időjárás(jutub) és a tömeg mérete..(szintén jutub)...

amúgy vasút ez is, az is...
Eladott Ország
@wpym:.. És az emberek a vonaton beszélik meg az illiberális család fogalmát, a milliárdokba kerülő konzultációs kérdőívek nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.