Nem nevesítik, de a Népszava szerint Orbán Viktort és a Fideszt akarja színvallásra késztetni az Európai Néppárt elnöksége. A pártcsalád szerdán kezdődő kongresszusán az EU értékeinek és a demokrácia védelméről fogadnának el egy dokumentumot.

A Népszava forrásai szerint “Az EU értékeinek védelme és a demokrácia biztosítása” címet viselő dokumentumot az EPP vezetői azért terjesztik elő, hogy színvallásra késztesse a magyar kormányfőt: vagy jóváhagyja az állásfoglalást, vagy veszélybe sodorja a Fidesz tagságát az Európai Néppártban.

Trükkös határozattal tesztelné Orbánékat a Néppárt

A kongresszus, amelyen egy 29 fős Fidesz-delegáció élén részt vesz Orbán Viktor is, előreláthatólag szerdán szavaz a dokumentumról. A 758 szavazati joggal bíró küldött emellett jóváhagyja a szervezet Európa jövőjére vonatkozó politikai nyilatkozatait, és csütörtökön megválasztja a néppárt vezető jelöltjét az Európai Bizottság 2019-ben megüresedő elnöki posztjára.

A jogállam tiszteletben tartására felszólító határozattervezet szerzői hitet tesznek a liberális demokrácia értékei mellett, hosszan méltatják a civil szervezetek demokráciában betöltött szerepét, elfogadhatatlannak ítélik a többség diktatúrájára épülő igazságszolgáltatást és bírálják az európai uniós intézményeket támadó tagállami kormányokat.

A dokumentumban az EPP felszólítja rendes és társult tagjait, hogy tartsák tiszteletben az EU Szerződéseibe foglalt elveket és értékeket, amelyeket minden tagállam elfogadott, amikor csatlakozott a közösséghez. “A populizmus és nacionalizmus összeegyeztethetetlenek a haladással, a demokráciával és a jogállammal” – áll a szövegben.

Néppárti várakozások szerint a fideszes küldöttek meg fogják szavazni a határozattervezetet. Az EPP azt reméli, hogy a dokumentum elfogadtatásával a jövő májusi európai parlamenti választásokig lekerül a napirendről a kereszténydemokrata pártcsalád és a párt közötti konfliktus. 

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A néppárt kicsit el van maradva!!! Mi az, hogy "Trükkös határozattal tesztelné Orbánékat a Néppárt"???!!
Most tesztelik, amikor már évek óta nyilvánvaló, hogy orbán folyamatosan átvágja őket!! Most sem lesz másképp!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
A Néppárt végső soron kiállította a magyar választók bizonyítványát, ha beérik azzal, hogy egy KÖZJOGI MÉLTÓSÁG címet egy vásott kölyök, Mr FASZA GYEREK viselheti
.
------ Megbékélt a Néppárt a „vásott kölyök” Orbánnal
www.blikk.hu/aktualis/politika/megbekelt-a-neppart-a-vasott-kolyok-orbannal/qzzzyml
.
Ügyi bügyike 30 éve JÓ IDŐBEN mindig JÓ HELYEN lehet Kádár óta napjainkig, akit a jó édes apukája sem volt képeSS megnevelni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.