Ha a nemzeti konzultáción az emberek megerősítik szükségességét, lesz olyan támogatás, amely kifejezetten a fiatalok életkezdését segíti – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Novák Katalin elmondta, rákérdeznek arra: egyetértenek-e azzal az emberek, hogy nagyon nehéz önállóan elindulni, ekkor van szükség támogatásra, kezdőtőkére. Ha ebben megerősítést kapnak, meg kell találni a támogatás módját – szögezte le.

Novák: ha nemzeti konzultáción erősítik meg, akkor lesz a fiataloknak életkezdési támogatás

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az államtitkár kedden jelentette be, hogy még az idén, december 1-jével megnyílik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsön igénylésének lehetősége a kétgyermekes családok számára. Közölte azt is, hogy a háromgyerekes családok ugyancsak december 1-jétől igényelhetik az 5 millió forinttal megemelt, összesen 15 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt.

Novák Katalin ennek kapcsán az M1-en elmondta, ez a program bevált. Csaknem 400 ezer emberen tudtak segíteni mostanáig, és sok az érdeklődő.

Arról is beszélt, hogy jelenleg valaki vagy ápolási díjat vagy családtámogatást kap, amelyik a nagyobb összeg. Ha a parlament megszavazza az ezzel kapcsolatos módosítást, akkor a gyermekek otthoni ápolása után mindenki egységesen 100 ezer forintot fog kapni. Ha pedig van a családban még egy gyermek, utána megkapja a családtámogatást.

A gyermekek otthongondozási díja (gyod) összegét 2022-ig – további három lépésben – az akkori minimálbér összegére emelik. Emellett 2022-ig – szintén több lépésben – összesen 30 százalékkal emelik azoknak a támogatását is, akik nem gyermekeikről, hanem más hozzátartozójukról gondoskodnak.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Egy konzultáción, amit senki sem kért és milliárdokba kerül. De ti sose közlitek ki mit felelt, csak a SZÁMOT, hányan küldték vissza.
utána ezt a számot ismétlitek napestig.
Clavigo
..:))).. és 2022-ig még csorgatnak is valamit,,csak hogy el ne felejtsd,,kire kell szavazni:)))))
Nessy
@Gauntlet: De hogy a visszaküldöttből mennyi értékelhető, mennyi az interneten küldött duplikát, arról nincs szó!
Amikor az interneten annyit küld vissza valaki, amennyiért megfizetik, vagy amennyihez kedve van, addig az egész csak fikció.
Egy pár soros programmal akár százat is.
Drága játék, buta gyerekeknek.
papa.49
Dagadt vigyorgó némber, mivel lesz jobb, talán adtok egy bérlakást a fiataloknak ???
Itt csak arról szól a történet, hogy a ti zsebetek lesz ebből is degeszre tömve !!!
Macskaszem
Az eredmény már megvan, most már csak postázni kell a kérdőíveket. Hogy az eredményhez kétség ne férjen, Hadházy Ákos kap 10 másodpercet, hogy öt helyszínen tisztes távolságból megtekintsen egy-egy kazal dobozt. Hozzáérni tilos.
Qqberci
Az élet egy dugással kezdődik. Lehet, hogy ez a némber ezt nem tudja?...
Aki Én
Ez most komoly? Miért, azt magatoktól nem tudjátok, hogy kell-e támogatás a fiataloknak az életkezdéshez? Micsoda népámító butaság ez újabb súlyos milliárdokért?
És van aki örül annak, hogy milliárdokért olyanokat kérdeznek, hogy akarunk-e több napsütéses órát? Van aki szerint ez a demokrácia? Hogy az embereket totál hülyének nézik és buta kérdésekkel bombázzák újabb vagyonokért.
tudode
""Ha, ha"" a társadalom nem vett "volna" szarkabőrbe bújt kígyót KORMÁNYPROGRAM nélkül, ragaszkodva a , akkor most a ŐFŐMÉLTÓSÁGA a Szabadság útja sarkán gesztenyét árul-HATNA!
.
----- Kétharmad: amekkora lehetőség, akkora felelősség TV2 Napló, 2010. április 19.
www.youtube.com/watch?v=GHIqyxm0ZHo&t=84s
.
Ideje lenne elbeszélgetni, bocsánatot kérve a társadalomtól arról a qva nagy FELELŐSSÉGRŐL!
.
Eddig ez a 37-ektől nyakunkba maradt KVAR-TETT mindig jó időben, jó helyen volt! De jón még kutyákra dér!
desiro
ZSAROLNAK A NÁCIK, EZ A NÉMBER IS KEZDHETTE VOLNA AZ ÉLETÉT DACHAUBAN!!!
Amyranna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.