A népesedési problémákkal folytatott küzdelem valójában az értékek küzdelme – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az Egyházak a családok szolgálatában című szerdai, budapesti konferencián.

Novák: a népesedési problémákkal folytatott küzdelem az értékek küzdelme

Fotó: MTI/Mónus Márton

Novák Katalin a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) rendezvényén azt mondta: a küzdelem valójában arról szól, képesek vagyunk-e kiállni a hagyományos családi értékek, az élet értéke mellett, képesek vagyunk-e nap mint nap igent mondani rájuk.

Erről szól az a küzdelem, amit közösen folytatunk, és köszönöm, hogy ebben a történelmi egyházakban szövetségesekre találtunk

- tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin kiemelte:

a csak akkor tudjuk elérni, hogy Magyarország valóban családbarát ország legyen, ha összefogunk, és minél több szereplő érzi szükségét annak, hogy részt vegyen a családbarát Magyarország alakításában.

Az államtitkár köszönetet mondott a történelmi egyházaknak a szolgálatukért, és hogy évezredek óta következetesen képviselik ugyanazon értékeket és következetesen kiállnak az élet védelme mellett.

Mint mondta, talán ennek is köszönhető, hogy a terhességmegszakítások száma az elmúlt években 30 százalékkal csökkent.

Az államtitkár megköszönte a történelmi egyházak kiállását a férfi és nő házassága mellett, és – mint mondta – ennek is köszönhető talán, hogy ma már több házasságot kötnek, mint az elmúlt 20 évben bármikor, és ismét 50 ezer fölé emelkedett a házasságkötések száma. Hozzátette:

amíg 2000-2010 között 23 százalékkal csökkent a házasságkötések száma, 2010 óta a másfélszeresére emelkedett.

Megköszönte az egyházaknak, hogy egyre nagyobb mértékben vesznek részt az oktatási-nevelési intézményeken keresztül a gyerekek nevelésében, kiállnak a rászorulók mellett, segítenek az esélyteremtésben, egyre nagyobb mértékben vesznek részt az idősgondozásban és a szociális feladatok ellátásban, felkarolják a roma fiatalokat és segítenek megtölteni tartalommal az egyházi ünnepeket.

Balog Zoltán miniszterelnöki biztos arról beszélt, a család és házasság "teremtési rend", nem pedig olyan társadalmi intézmény, amelyet le lehet cserélni, ha lejárt a szavatossága.

Hozzátette:

a család és házasság kontextusa változhat, a családon, házasságon belüli viszonyokban is változhatnak a szerepek, de fundamentálisan hozzátartozik az emberi együttéléshez.

A miniszterelnöki megbízott óriási lehetőségnek nevezte, hogy ma a magyarországi egyházak a gyermekek felét elérik hétéves korukban, mert minden második gyermeket hit- és erkölcstan-oktatásra íratnak be.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár arról beszélt, hatalmas feladatot végeztek az elmúlt nyolc évben és megváltoztatták azt a felfogást, hogy aki sok gyermeket vállal, az felelőtlen. A magyar társadalom ilyen tekintetben 8 év alatt rengeteget változott – jegyezte meg.

Hozzátett: a jövőben fontos, hogy az anyagi támogatások mellett megerősítsék a lelki és erkölcsi változást is a magyar társadalomban, és általában a családokban.

Az abortuszról szólva kiemelte: nem tiltással érték el a 30 százalékos csökkenést, hanem a társadalmi közgondolkodás formálásával.

Mint mondta, a társadalom gondolkodásának megváltoztatásához nyíltan kell az abortusz mellett a meddőségről is beszélni, és fel kell mutatni ebben a kérdésben is a keresztény, hívő megoldásokat.

Az államtitkár üdvözölte, hogy a központi közigazgatásban dolgozók 5 nap "házasságkötési szabadságot" kaphatnak és reményét fejezte ki, hogy ezt más munkahelyeken is bevezetik.

Fűrész Tünde, a Kincs elnöke a konferencia megnyitójában arról beszélt, a szerdai tanácskozás egy hateseményes konferencia-sorozat nyitó rendezvénye. A rendezvényen a történelmi egyházak beszámolnak a családok szolgálatában végzett tevékenységükről, délután pedig a Családok évében szervezett egyházi programokat tekintik át a résztvevők.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Húzzál a büdöspicsába te repedt sarkú !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Eladott Ország: Ezek kiherélnek mindent csak rabolhassanak. Nyomorékok.
A fosztogatás hagyományos kizárólag. Hagyományos család még a fideszben sem létezik. különösen ott nem, nincs idő rá a lopás mellett.
Beckybela
Üdvözöljük a legjobb a szex Társkereső = = > www.3xDate.top
tudode
Miről karatyol ez a tintanyaló a CSALÁDOK ÉVE alkalmából.
.
Szerencséjük, hogy az ÁLLAMPOLGÁROK nem kapják fel a vizet, tüzet amiatt, hogy
.
---- Teljesen elszállt a kormány a kiemelt jelentőségű beruházásokkal
index.hu/gazdasag/2018/01/24/nemzetgazdasagi_szempontbol_kiemelt_jelentosegu_beruhazasok_2006-2017/

----- Nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházások
www.terc.hu/tudastar/nemzetbiztonsagi-szempontbol-kiemelt-beruhazasok
------------------------------------------
------- Kiemelt állami beruházás a stadionépítés
Nagyjából 3 070 találat (0,52 másodperc)

www.google.hu/search?q=Kiemelt+%C3%A1llami+beruh%C3%A1z%C3%A1s+a+stadion%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s&oq=Kiemelt+%C3%A1llami+beruh%C3%A1z%C3%A1s+a+stadion%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s&aqs=chrome..69i57.9834j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------------------------------
.
Amelynek az a LÉNYEGE, hogy HATALOMMAL VALÓ VISSZAÉLÉSNEK minősül az, hogy nem a bérlakások építése, a STADIONERDŐK élvezhetnek/hatnak a """kiemelt jelentőségű beruházások""-kal járó előnyöket!
.
Az államtitkár asszony pedig SIPÁKOLHAT amiatt, hogy FOGY A MAGYAR kulipintyó hiányában is!
.
Ennyit a CSALÁDOK ÉVÉRŐL, amellyel összefüggésben
.
--- A szegény családokat még mélyebben nyomja a nincsbe a kormány
nepszava.hu/3015839_a-szegeny-csaladokat-meg-melyebben-nyomja-a-nincsbe-a-kormany
.
Hogy érhetőbb legyen, a cumisüvegen, a peluson, mindenen LÓG a 27%-os ÁFA!

.
mackoka46
Továbbra is maradnak az éhbérek meg a magas árak giga áfázva, de fagyira valót kapnak a 2 gyerekes családok a diktátori hivatal despota ügyosztály mézesmadzag csoportja utasítására már megszavazta a tiszteletlen ház.
Eladott Ország
@Sámannus: tegnap, 16:49; Bevallom, nekem Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára az egyik kedvencem. Amióta Selmeczi Gabriella eltűnt a színről (sajnálatosan a nyugdíjvagyonunkkal egyetemben), azóta Novák képviseli a nőiséget a kormányban. Szakmaiságot ugye nem nagyon tud képviselni, az értelem lángját se igazán tudja körbe hordozni. De kedves a mosolya és biztosan jó édesanya. Az sem mellékes, hogy nincs az az eszement baromság, amivel ne lenne hajlandó kiállni a kamerák elé és a kétség legapróbb jele nélkül felmondja a leckét. Teljesen függetlenül attól, hogy a józan ésszel, a realitással, de még a statisztikai adatokkal is szembemegy olykor a mondandó, neki a szeme sem rebben. Mivel Novák Katalint soha nem gyötrik a kétségek, kénytelen vagyok én kételkedni. Nem az ő nevében, hanem a sajátomban. Az aktuális jó hír most az, hogy fideszék 13,3 milliárd forint európai uniós forrásból országszerte hat regionális központot és 67 helyi centrumot hoznak létre, amelyekben a gyerekvállalás előtt álló, illetve a szülés után a munkaerőpiacra visszatérni vágyó nőket is várják. A centrumok helyi szinten nyújtanak segítséget a nők rugalmas foglalkoztatásához, képzéseket és tanfolyamokat szerveznek, továbbá összekötik a munkavállalókat és a munkaadókat – közölte az államtitkár.
Jó. Tehát a szülés előtt, alatt és után álló nők más kategóriába tartoznak, mint mindenki más. Nem koedukáljuk őket, mert még megzavarná a fejüket, ha férfiakat, vagy idősebb nőket kell elviselniük maguk körül. Hanem az lesz, hogy iszonyatos összegből létrehozunk egy speciális hálózatot, ahol majd az okosok tanácsot adnak, képeznek, "tanfolynak," összekötik a munkavállalót a munkáltatóval. Aztán meg minek?
Sámannus
@Eladott Ország: Biztos a kocsmákban alakulnak meg ezek a szervezetek is, mert az apák egy része is odajár, mint a kukaholdingos szervezetek is jól meg lettek szervezve. Fel sem merül bennem más rosszindulatú feltételezés hogy ezt a pénzt közvetlenül is zsebre lehet majd tenni, mivel semmi bizonyíték nem lesz hogy eredményes volt-e ez az akciósorozat
Folt Petya ebben sem fog hibát találni, az életem teszem rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.