Több mint 23,5 milliárd forinttal emelkedik a gyógyszerkassza annak a kormánydöntésnek az eredményeként, amelynek értelmében 37 milliárd forinttal nő az Egészségbiztosítási Alap idei kasszája.

Emmi: 37 milliárd forint többlettámogatás az Egészségbiztosítási Alapnak

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a változtatásra a gyógyító-megelőző ellátások, a gyógyszertámogatás, és a gyógyászati segédeszköz jogcímcsoport év közbeni előirányzat korrekciója miatt van szükség.

A többletforrásokkal 6,5 milliárd forinttal emelkedik az összevont szakellátásra, több mint 23,5 milliárd forinttal a gyógyszertámogatásra, csaknem 6 milliárd forinttal a gyógyászati segédeszközökre és mintegy 900 millió forinttal a kötszertámogatásra fordított összeg.

Az emeléssel párhuzamosan olyan intézkedéseket is kidolgoznak, amelyek éves szinten mintegy 5 milliárd forinttal csökkenthetik az Egészségbiztosítási Alap kiadásait – írták.

Az Emmi hangsúlyozta, a megnövekedett források a betegellátás biztonságát és zökkenőmentességét szavatolják.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Marivelsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Gyere ==> www.3xDate.com
czibor41
----Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
kereső
sztelt!!!propi-és Szerkesztősége.Szeretném felhivni a figyelmet a Btk 200§-205§ szakaszaira,az itt megjelenő hozzászólásba burkolt hirdetések kapcsán.Különösen ajánlom figyelmébe a moderátornak,ha van!!- a legenyhébb büntetés kettő év. Kéretik takaritani az oldalt,és ezeket a hirdetéseket "hozzászólásként" kiszürni!
cikicakk55
Ez már nagyon jó lenne,mert még 5 éve 15-18.000 ft- ból ki jött az epilepszia, az értágító, a gyomorfekély, a súlyos iízületi betegségem ami a Lyme kór következménye, a gyógyszereknek ára,addig mára ezek ha kiváltanám jóval 30.000 Ft felett lennének. A férjem agyműtétet utáni gyógyszerek is szintén 35.000 Ft körül vannak,de azokat ki kell váltani. Közgyógy nem jár,mert 28.500 ft- nálunk több az egy főre eső nyugdíjunk. Jó lenne,ha újra lenne legalább az életmentő gyógyszerekre megint komolyabb támogatás. Na de ígéretekkel tele a padlás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.