A rémisztő videó keringett a gyerekek között.

„Ha nem küldöd tovább ezt a videót 15 embernek 30 percen belül, akkor ez a kés meg fog találni!”

– hangzik el abban a videóban, amely egy budapesti általános iskola diákjai között terjed. A felvételen egy fiú beszél, egy hatalmas konyhakéssel a kezében fenyegetőzik.

A felvétel nagyon megviselte azokat a gyerekeket, akik látták.

„Volt köztük olyan, aki teljesen kiborult, sírt, nem tudott aludni a videó miatt” 

– nyilatkozta a Blikknek egy névtelenséget kérő szülő, aki azt is mondta: elmagyarázták a gyerekeknek, hogy a videót nem kell komolyan venni, senki nem fog meghalni.

Fenyegető videó terjed egy általános iskolában

A Blikk nem nevezi meg az iskolát, de beszéltek az intézmény illetékesével. „Mindent megtettünk, hogy a gyerekekben ne okozzon traumát a videó. A szülők és az osztályfőnök is remekül kezelte a kialakult szituációt” – mondák a lapnak az iskolában.

Miután az egyik szülő elküldte a rendőröknek a felvételt, ők is felkeresték az iskolát, de a Blikk szerint diákokkal nem beszéltek.

A lapnak nyilatkozó klinikai szakpszichológus szerint a videó azért okozhat zavart egy 11 év körüli gyermekben, mert a fantáziáját beindítja. A videón beszélő ember ugyanis azt állítja magáról, hogy egy szellem. „Minél kisebb a gyerek, annál inkább elhiszi, hogy a szellem létezik, és azt is, hogy árthat neki” –mondta a lapnak Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Blikk)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
A videót nem mutatta a televízió ! Kilehetett venni azt, hogy egyértelmű , hogy cigánygyerek volt !!! Akár csak a másik lénygyerek , aki szamurájkarddal hadonászott a mobiltelefon előtt, amit gondolom, hogy a családtagja tartott a kezébe ! Tessék, ebből is lehet látni azt, hogy a kés és más szúró vágó eszköz az hagyomány náluk ! És a késes gyerek ezt a nyakelvágós videót az iskolai osztástársainak küldte ! A kés náluk hagyomány - alapvető eszköz, így járnak az utcán, de van aki az iskolába is gondolom és a konfliktusok lerendezésének az eszköze ! Ezt meg kell állítani sürgősen ! Nagy a baj ebben az országban kisebbségi téren !
maci0427
Javítás ! --- A VIDEÓT a TELEVÍZIÓ IS BEMUTATTA !!! --- A késes nyakelvágós fenyegetőzőset ahol a fiú fenyegetőzik és a kislányét is a szamurájkarddal , hogy hadonászik és dumál közben !
vacsi
Ebben nem az a veszélyes, hogy a gyerekek elhiszik - mint azt a "szakpszichológus" állítja, hanem az, hogy ez valódi fenyegetés. Hogy azután melyik gyerekre, mikor fog lecsapni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok