A Pénzügyminisztérium pénteken közzétette legfrissebb makrogazdasági előrejelzését, s az előző közléshez képest több tételnél is új számok tűnnek fel. Az egyik figyelemre méltó sor a társadalombiztosítási alapok támogatása: itt elképesztő tempóban emelkednek a kiadások 2022-ig - vette észre az mfor.hu. A dokumentum szerint jövőre 467,2 milliárd forint kerül át a költségvetésből a tb-alapokhoz, hogy fenntartható legyen a nyugdíj- illetve egészségbiztosítás finanszírozása. Ez az összeg 2022-re 914,5 milliárdra emelkedik, vagyis csaknem megduplázódik (2020-ban 576,4 milliárdra, 2021-ben pedig 771,7 milliárd forintra növelnék a kasszák támogatását). Fél éve, a 2019-es költségvetés benyújtásakor még csak 585,2 milliárdot szerepeltettek 2022-re ezen a soron, vagyis hat hónap alatt bő 300 milliárddal változott a terv. Eközben a nyugdíjkiadások is emelkednek. Az új belépők magasabb bérszintje miatt eleve növekszik az átlagos induló nyugdíj összeg, ráadásul a demográfiai folyamatok - egyre...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nem kell ezt még ,,készpénznek,, venni, változik még ez, vagy teljesen el is tűnik !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Én már nem tudok hinni ezeknek.8 éve csak ígérgetnek és még is egyre több a gyógyszer kiadásunk,egyre kevesebbet ér a nyugdíjunk. 5 éve még fele ennyit fizettem ugyan azokért a gyógyszerekért amit a mai napig meg kell vennem,ha azt szeretném,hogy a párom mellettem legyen még jó darabig. El kell döntenem nyugdíjkor,hogy az én gyógyszereimből is váltsak ki,vagy azt hagyjam meg enni valóra,és az Internetre. Ők könnyen vannak,mert a szüleik még nyugdíj nélkül is vidáman megélnek,hisz a gyermekeik támogatják őket. Gondoljunk csak Kupak Lala Óvónő anyukájára,aki 80 éves elmúlt,de futja neki disznóhizlaldára.
Commenter
@papa.49: még az is eltűnhet amit az önkéntes nyugdíjas pénztárba fizetnek be az emberek.
Desischado
Hiszi a piszi. Ezeknek a templomban sem hinnék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.