Az év utolsó napjaiban mindig alaposan felfordul a tömegközlekedés rendje, munkaszüneti napokat követ csökkentett üzeidejű szabadnap, és így tovább. Az utolsó napok közlekedési rendjében a BKK segít eligazodni, külön kiemelve a szilveszter éjszakai járatokat, mert aznap éjjel a metró és a HÉV mellett több éjszakai busz is rendelkezésre fog állni.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint az év utolsó napjaiban így alakul a budapesti közösségi közlekedés:

Karácsony napjain 

"Karácsony napjain, december 25-én (kedden) és 26-án (szerdán) az ünnepnapi/munkaszüneti napi indulásokat kell figyelni a menetrendben.

A metró és a HÉV is járni fog szilveszter éjjel – mutatjuk a részleteket

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate

Az éjszakai buszjáratok

- december 25-ről 26-ára (keddről szerdára) virradóra a hétköznapi menetrendjük szerint,

- december 26-ról 27-re (szerdáról csütörtökre) virradóra a munkanapi menetrendjük szerint közlekednek.

- December 25-ről 26-ra virradóra nem közlekednek a menetrend szerint csak szabad- és munkaszüneti napokat megelőző éjszakán induló HÉV-ek, azaz nem indul vonat

- a H5-ös vonalon a Batthyány térről 0:51-kor, illetve Szentendréről 23:53-kor,

- a H6-os vonalon a Közvágóhídtól 0:50-kor, illetve Ráckevéről 23:13-kor, továbbá

- a H8-as vonalon 0:58-kor, illetve Gödöllőről 23:59-kor.

Közlekedés december 27-én, 28-án, 29-én és 30-án

December 27-én (csütörtökön) és 28-án (pénteken) az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrend szerint, illetve számos vonalon – ahol ez a menetrendben is látszik – az ebben az időszakban jellemző utazási szokásokhoz igazodó év végi menetrend lesz érvényben ezeken a napokon. December 29-én (szombaton) a szombati, 30-án (vasárnap) a vasárnapi menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok.

December 27-én és 28-án – az ezeken a napokon jellemző kisebb forgalom miatt – nem közlekedik sem a D11-es hajó, sem a 10-es, a 142-es és a 261E autóbusz. Ezeken a napokon a reggeli órákban nem jár továbbá a 98E, a 154B és a 162A járat sem, helyettük a 98-as, a 154-es és a 262-es busszal lehet utazni.

A december 27-ről 28-ra (csütörtökről péntekre) virradó éjjel az éjszakai járatok munkanapi menetrendjük szerint indulnak. December 28-ról 29-re (péntekről szombatra) virradóra a pénteki, 29-ről 30-ra (szombatról vasárnapra) és 30-ról 31-re (vasárnapról hétfőre) virradóra a szombati menetrendet kell figyelni.

Közlekedés december 31-én napközben: szombati menetrend szerint

December 31-én (hétfőn) napközben a szombati menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok. A bevásárlóközpontokat is érintő autóbuszok többsége az áruházak bezárását követően – jellemzően 17-18 óra után – már nem érinti bevásárlóközponti megállóját.

Közlekedés szilveszter éjszaka: metrókkal, nappali, valamint a sűrített éjszakai járatokkal

Egész éjjel jár az M2-es, az M3-as és az M4-es metró

2018. december 31-ről 2019. január 1-re virradóra egész éjjel jár az M2-es, az M3-as (Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között) és az M4-es metró – éjjel 1 óráig 10, ezt követően hajnalig 15 percenként. Az M1-es metró üzemidejét is meghosszabbítja a BKK: a kisföldalatti éjjel 1 óráig 10 percenként közlekedik, a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rá. Útvonalán ezt követően a szokásosnál sűrűbben közlekedő 979-es busszal lehet utazni.

Éjszakai is közlekedő nappali járatok, sűrűbben közlekedő éjszakai buszok

Az éjjel-nappali 6-os mellett szilveszter éjszaka a 4-es villamos is közlekedik, ennek köszönhetően jelentősen sűrűbben követik majd egymást a villamosok a Nagykörúton. A szokásos éjszakai járatok szilveszter éjjelén is közlekednek a megszokott rendben, azonban az M3-as metró Nyugati pályaudvar és Határ út közötti szakaszán az éjszakai buszok helyett a metróval lehet utazni. Újpest felé a Nyugati pályaudvartól, míg Kispest és Pestszentlőrinc felé a Határ úttól indul a 914-es és a 950-es járat. A metrók és a nagykörúti villamosok által érintett főbb átszállópontoktól a megszokott éjszakai járatok sűrűbben indulnak a külső végállomások irányába.

Az éjszakai buszjáratok mellett egész éjszaka 30 perces követési idővel közlekedik több, a belvárost átszelő nappali buszjárat:

- az 5-ös busszal Budán a Pasaréti tér felé, míg Pesten Zugló és Rákospalota felé utazhatnak;

- a 7-es busszal Újbuda és Albertfalva felé, valamint Zugló és Újpalota felé lehet utazni;

- a 8E buszjárattal Budán a Hegyalja út térsége és Gazdagrét felé, Pesten pedig Zugló és Újpalota felé lehet eljutni;

- a 9-es buszjárattal Óbudára, valamint Kőbánya felé utazhatnak.

- Egész éjszaka jár majd a 916-os és a 934-es autóbusz, továbbá számos éjszakai járat vonalán nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek.

A HÉV is jár egész éjszaka

Egész éjszaka jár majd a HÉV minden vonalon. A H5-ös HÉV budapesti szakaszán 30 percenként indulnak a szerelvények – Békásmegyertől tovább Szentendre felé óránként. A H7-es HÉV Boráros tér és Csepel között szintén 30 percenként indul majd. A H6-os HÉV Közvágóhíd és Ráckeve között kétóránként, míg a H8-as az Örs vezér tere és Gödöllő között óránként indul majd.

Eljutási lehetőségek térségenként

Belváros, Nagykörút térsége, a budai Vár környéke (I., V., VI., VII., VIII., IX. kerület)

- A belvárosban a metrók, a 4-es és a 6-os villamos egész éjjel közlekedik, így a Nagykörúton és az azon belüli területeken alapvetően a kötöttpályás járatokat ajánlott használni.

- Az M1-es metró hajnali 1 óráig, az M2-es, az M3-as (Lehel tér és Kőbánya-Kispest között) és az M4-es metró egész éjszaka közlekedik. A Bajcsy-Zsilinszky út és az Üllői út térségében a 914-es és 950-es járatcsalád helyett az M3-as metróval lehet utazni.

- A 4-es és a 6-os villamos egész éjszaka és sűrűbben közlekedik.

- A megszokott éjszakai járatok mellett a Rákóczi úti tengelyen az 5-ös, a 7-es és a 8E, a Kiskörúton és a Bajcsy-Zsilinszky úton a 9-es busz közlekedik.

- A budai Vár a Széll Kálmán térről és a belvárosból az Astoria–Deák Ferenc tér felől is egész éjjel megközelíthető lesz a 916-os busszal.

- A belvárost érintő 907-es, 908-as, 909-es, 916-os, 973-as, 979-es és a 990-es busz a megszokottnál sűrűbben indul. Az Andrássy úton a kisföldalatti mellett a 979-es buszjárat is igénybe vehető.

Dél-Buda (XI. és XXII. kerület, Budaörs, Törökbálint)

- Újbuda központi területeire elsősorban az egész éjjel közlekedő nagykörúti 4-es és 6-os villamost és az M4-es metrót ajánlja a BKK, továbbá a belváros felől az egész éjszaka közlekedő 7-es, valamint a 907-es és a 973-as busszal lehet eljutni.

- Kelenföldre az M4-es metróval, a 7-es és 907-es busszal, valamint a szokásosnál sűrűbben közlekedő 973-as busszal lehet eljutni.

- Gazdagrétre és Farkasrétre a 908-as busz mellett a 8E busszal lehet eljutni mind a belváros felől, mind az M4-es metró Móricz Zsigmond körtér megállójában, illetve Kelenföld vasútállomás végállomásán átszállva.

- Őrmezőre az M4-es metró mellett a sűrűbben induló 941-es busszal lehet eljutni.

- Kelenvölgy, Budafok-Felsőváros és Budatétény hegyvidéki területei a Móricz Zsigmond körtérről sűrűbben induló 941-es busszal érhetők el.

- A Nagytétényi út térségébe és Nagytéténybe a 973-as busszal lehet változatlanul eljutni.

- Budaörs és Törökbálint a Móricz Zsigmond körtérről induló 940-es és 972-es éjszakai busszal érhető el.

Csepel térsége (XXI. kerület, Szigetszentmiklós, Ráckeve)

- A H7-es HÉV egész éjszaka közlekedik, amely a Nagykörúton közlekedő 4-es és 6-os villamossal érhető el, Boráros téri átszállással.

- A H7-es HÉV mellett a Deák Ferenc tér felől a 979-es járat a szokásosnál sűrűbben közlekedik a Szent László úti lakótelep érintésével egészen Csepel, Csillagtelepig.

- Csepel, Szent Imre téren átszállva a 938-as és a 948-as éjszakai járattal lehet eljutni Királyerdő, valamint Lakihegy és Szigetszentmiklós felé.

- Szigetszentmiklós és Ráckeve megközelítésére a H6-os HÉV-et ajánljuk, amely 2:25-kor is indul Közvágóhídtól Ráckevére.

Pesterzsébet, Soroksár, Dunaharaszti (XX. és XXIII. kerület, Dunaharaszti)

- Pesterzsébet és Soroksár megközelítésére a BKK az egész éjszaka közlekedő M3-as metrót, valamint a Határ úttól a szokásosnál sűrűbben induló 966-os éjszakai buszjáratot ajánlja. A 966-os érinti mind Pesterzsébet, mind Soroksár központi és kertvárosi területeit is.

- A 923-as busz a Boráros térről a megszokottnál sűrűbben indul Pesterzsébet központjáig, emellett változatlanul közlekedik Békásmegyer felől a Nagykörúton és Pesterzsébeten át a Szentlőrinci úti lakótelep érintésével a Dél-pesti autóbuszgarázsig.

- Szilveszter éjszakáján közlekedik a H6-os HÉV is, így a Közvágóhídtól kényelmesen elérhető el Soroksár, valamint Dunaharaszti is.

- A 948-as busz a megszokott közlekedési rend szerint közlekedik Csepelről Pesterzsébeten át a Dél-pesti autóbuszgarázsig.

- Kispest, Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Gyál (XVIII. és XIX. kerület, Gyál)

- Kispest és Pestszentlőrinc felé a leggyorsabb eljutási lehetőséget az egész éjszaka közlekedő M3-as metró adja, melyhez a Határ útnál az Üllői úton továbbközlekedő éjszakai buszok csatlakoznak: a 914-es járat a Havanna-lakótelepen át a Dél-pesti autóbuszgarázshoz, illetve a 950-es busz a Béke téren keresztül Pestszentimre vasútállomáshoz.

- A Gyömrői út felé a BKK a 200E járatot ajánlja, amelyik a megszokott módon egész éjszaka közlekedik az M3-as metró Határ úti megállójától a repülőtér felé.

- A 100E jelzésű repülőtéri közvetlen autóbuszjárat, valamint a 948-as, a 968-as, 980-as és a 999-es éjszakai járatok a megszokott közlekedési rend szerint közlekednek.

- Pestszentimre és Gyál felé a 994-es busz a megszokott közlekedési rend szerint közlekedik.

Kelet-Pest (X., XVI. és XVII. kerület, Gödöllő, Pécel)

- Az M2-es és az M3-as metró egész éjszaka közlekedik, melyhez kapcsolódva az Örs vezér teréről és a Kőbánya-Kispesttől induló éjszakai járatok sűrűbben közlekednek.

- Kőbánya felé a belvárosból a BKK az egész éjszaka közlekedő 9-es buszt, valamint a sűrűbben induló 909-es éjszakai buszjáratot javasolja: az Újhegyi lakótelep nem csak a Baross utca felől, hanem az M3-as metró Kőbánya-Kispest végállomásától is elérhető.

- Rákoskeresztúrra, illetve Rákoskert felé az Örs vezér teréről sűrűbben indul a 956-os és a 990-es busz. A 968-as, a 980-as és a 998-as éjszakai járat a megszokott rend szerint közlekedik.

- Rákosszentmihály és Cinkota felé az Örs vezér teréről az M2-es metróhoz csatlakozva sűrűbben induló 908-as és 931-es busszal, valamint az egész éjszaka óránként közlekedő H8-as HÉV-vel lehet eljutni. A 996-os járat a megszokott közlekedési rend szerint közlekedik.

- Pécelre a kényelmesebb közlekedés érdekében érdemes az Örs vezér teréig az M2-es metróval utazni, majd ott átszállni a 956-os buszra.

- Gödöllő felé az M2-es metróról átszállva, a H8-as HÉV-vel lehet a leggyorsabban eljutni. Emellett a megszokott rend szerint közlekedik a 992-es busz, amelyre a 908-as járatról lehet átszállni.

- A Hungária körúton a 901-es és a 918-as járat a megszokott menetrendje szerint közlekedik.

Zugló, Újpalota és Rákospalota (XIV. és XV. kerület)

- Az M2-es metró egész éjszaka, az M1-es metró éjjel 1 óráig közlekedik. Egész éjszaka jár a Thököly utat érintő 5-ös, 7-es és 8E buszjárat.

- A Fogarasi út és Pillangó utca térségébe a megszokott 908-as, 931-es, 956-os és 990-es éjszakai járattal, valamint az M2-es metróval lehet eljutni.

- A Füredi utca térségébe az M2-es metróval, majd az Örs vezér terén átszállva a sűrűbben induló 907-es busszal érdemes utazni.

- A Bosnyák tér térsége a 7-es, 8E, 907-es, valamint a 979-es busszal érhető el.

- Az Erzsébet királyné útja térségébe a hajnali 1 óráig közlekedő M1-es metróval, az 5-ös és a 973-as busszal érdemes utazni.

- Újpalotára az egész éjszaka közlekedő 7-es és a 8E busz használatát javasolja a BKK, emellett a megszokott 973-as és 979-es járatokkal is el lehet jutni.

Rákospalotán a Rákos út és a Kossuth utca térségébe az egész éjszaka közlekedő 5-ös busszal lehet utazni. A Kossuth utcához a Nyugati pályaudvartól induló 950-es járatok vehetők igénybe, ezen kívül a 996-os járatok a megszokott közlekedési rend szerint közlekednek.

Észak-Pest (IV. és XIII. kerület)

- Az M3-as metró a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között egész éjszaka közlekedik. Ehhez kapcsolódva, valamint a Nagykörúton sűrűbben közlekedő 4-es és 6-os villamoshoz csatlakozva a Nyugati pályaudvartól a megszokottnál sűrűbben indulnak az éjszakai buszok Angyalföld és Újpest felé: a 914-es busz a Lehel utca, a 950-es busz a Váci út térségét érintve.

- Káposztásmegyerre minden metróhoz csatlakozva indul a 914-es éjszakai járat a Nyugati pályaudvartól.

- A 930-as és a 996-os járat a megszokott közlekedési rend szerint közlekedik. A 901-es és a 918-as busz a megszokott menetrend szerint közlekedik.

Észak-Buda (III. kerület, Szentendre)

- Óbudára és Békásmegyerre az egész éjszaka közlekedő H5-ös HÉV-vel lehet eljutni, mely az M2-es metróhoz a Batthyány téren, a Nagykörúton sűrűbben közlekedő 4-es és 6-os villamoshoz Margit híd, budai hídfőnél csatlakozik.

- A Pacsirtamező utca és a Szentendrei út felé egész éjszaka közlekedik az M3-as metróhoz és a nagykörúti villamoshoz csatlakozó 9-es, a 923-as és 934-es busz is.

- A Bécsi útra és környékére a sűrűbben induló 960-as busszal lehet eljutni.

- Az Árpád híd felől a 901-es, a 918-as és a 937-es járat a megszokott menetrend szerint közlekedik.

- Szentendre felé a H5-ös HÉV-vel, valamint a szokásos menetrendje szerint induló 943-as busszal lehet eljutni.

Nyugat-Buda (II. és XII. kerület, Solymár, Nagykovácsi, Budakeszi)

- A Széll Kálmán tér felé az M2-es metró egész éjszaka közlekedik, valamint a 4-es és a 6-os vonalon sűrűbben közlekednek a villamosok, ahonnan a sűrűbben induló éjszakai buszokkal lehet továbbutazni.

- Budagyöngye térségébe a sűrűbben közlekedő 922-es és 956-os busszal lehet utazni.

- Hűvösvölgybe a Széll Kálmán térről a megszokottnál sűrűbben indul a 956-os busz. A Hűvösvölgyből induló 963-as és 964-es busz a megszokott közlekedési rend szerint közlekedik Nagykovácsi, illetve Solymár felé.

- Mártonhegy, Svábhegy és a Normafa térségébe a Széll Kálmán tértől sűrűbben induló 990-es busszal lehet utazni.

- Budakeszire a sűrűbben induló 922-es busz vehető igénybe.

- Krisztinaváros és Pasarét felé az egész éjszaka közlekedő 5-ös autóbusz és a 956-os busz vehető igénybe.

- A BAH-csomópont térségét a belváros felől az egész éjszaka közlekedő 8E és 908-as járattal, míg a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér felől a sűrűbben közlekedő 960-as járattal lehet megközelíteni.

- A Rózsadomb térségébe a Nyugati pályaudvarnál az M3-as metróhoz és a nagykörúti villamosokhoz csatlakozó 931-es busszal lehet eljutni, mely ezen az éjszakán a Nyugati pályaudvartól a Verecke lépcső felé sűrűbben vehető igénybe.

Közlekedés január 1-jén

2019. január 1-jén (kedden) a közösségi közlekedési járatok az ünnepnapi/munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.

Közlekedés január 2-ától

Január 2-án (szerdán) az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben, az M3-as metróval pedig ettől a naptól ismét a vonal felújításának idején érvényes forgalmi rend szerint lehet utazni: a szerelvények munkanapokon az első hajnali indulástól 20:30-ig közlekednek a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között, esténként 20:30-tól üzemzárásig, valamint szombaton és vasárnap egész nap a teljes metróvonalon pótlóbusz jár.

Január 3-tól a járatok a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek" – olvasható a BKK közleményében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez csak egy újszülöttnek újdonság )))))))))))))))
Denijenna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.