Halmai Péter közgazdász, egyetemi tanár szerint a gazdasági növekedés hosszú távon a termelékenységtől és a demográfiai tényezőktől függ.

Halmai Péter vasárnap az M1 aktuális csatornán kiemelte: Magyarországon is látható, hogy kezdünk beleütközni a munkaerő-tartalék korlátaiba, ezért a termelékenységre kell a nagyobb hangsúlyt fektetni, s ebben a negyedik ipari forradalom rendkívüli perspektívákat nyithat meg.

A korszerű növekedési elméletek szerint nem csak az erőforrások, hanem a társadalmi értékrend szélesebb összefüggései visznek előre – fűzte hozzá.

A szakértő szerint akkor teszünk jó szolgálatot, ha a teljesítményorientált kultúrát terjesztjük és a teljesítmények útjában álló akadályokat tüntetjük el. Halmai Péter elemi érdeknek nevezte az európai társadalmak demográfiai mutatóinak javítását.

Rámutatott arra is, hogy a világkereskedelem legjelentősebb szereplője jelenleg is Európa, a globalizáció folyamataiban azonban a kontinens az elmúlt két-három évtizedben kevésbé tudott a világpiacon versenyben maradni, relatív súlya csökkent.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Magyarország a Baden-Würtenbergi autóipar cselédudvara - mondta Róna Péter és igaza van
ócska összeszerelőműhely. Kint még a mérnökök is 5-6-7x ét keresik az ittenieknek, nettóban
a németországi munkafolyamatok egy része ide van kiszervezve, aztán lehet összepattintatni az alkatrészeket. Itt nincs motorfejlesztés meg ilyenek, azt nem is bízzák -főleg- magyarokra
még a végén az oroszoknál landolna az is. Itt a bólogatós kutyust csavarozhatják a kalaptartóra a rabszolgások. Az „aktív Magyarországért felelős kormánybiztos” szerint sokan azért mennek külföldre dolgozni, mert itt nem túlórázhatnak eleget. Erre a válasz, lófaszt! Halmai Péter közgazdásznak ezt a pártállami vezetőknek is el kellene magyarázni, de agyilag úgy sem fognák fel, mert csak lopni tudnak.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/47574230_626437981105638_1323335249882513408_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=3dd01ccfd6287883d98ad7ccfa75ca86&oe=5C902E31
Eladott Ország
A fidesz, amelyik most rabszolgákat termel a német összeszerelőüzem lúdtalpas lábainál gazsulálva eldöntötte, hogy ha nincs létminimum, akkor nem lehet az alatt élni. A Policy Agenda ettől függetlenül elvégzi ezeket a számításokat, és a legutóbbi felmérésük is brutális eredményt hozott: rengeteg ember, a lakosság 30%-a él a létminimum alatt, az ország fele nem éri el a társadalmi minimumot sem, miközben a leggazdagabb egymillió szárnyal, mint a propaganda. vastagbor.atlatszo.hu/2018/06/01/letminimum-alatt-az-orszag-harmada-de-az-allam-a-leggazdagabbakat-tamogatja/
Tartok tőle, hogy ahol a kor kihívásait a német összeszerelőüzemek működtetése jelenti, ott valóban a munkaalap az első, nem a tudásalap. Ha jól látom, négy év már tényleg bőven elegendő lesz ahhoz, hogy ezt az országot az atyaúristen se tudja kikapirgálni abból a sötét veremből, amibe oly kitartó munkával belerugdosták a régivágásúak. A tudásalapú társadalom fogalmát talán nem is értik. És nem Hintőporos Deutsch lenne az ország informatikai stratégiájának a felelőse. A többi annyira groteszk, hogy nem is lehet rá mit mondani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.